Huvud programvara Innan du skapar en PowerPoint-presentation
programvara

Innan du skapar en PowerPoint-presentation

Innan du skapar en PowerPoint-presentation
Anonim

Tips som kommer att göra din nästa PowerPoint-presentation bättre

Bestäm om din presentation är tänkt att underhålla, informera, övertala eller sälja. Är en lätthjärtad eller en mer formell metod bäst lämpad för ämnet och din publik? Håll färger, clipart och mallar i överensstämmelse med ditt huvudmål.

Med PowerPoint kan du skapa anpassade shower i en presentation. På det här sättet skapar du det grundläggande bildspelet för alla ändamål, men du kan enkelt anpassa presentationen till olika målgrupper.

Håll det enkelt

Som med alla design, klipp av röran. Två teckensnittfamiljer är en bra tumregel. Högst en grafisk bild eller ett diagram per bild är en annan bra regel, exklusive en företagslogotyp eller ett annat återkommande element i designen.

Tänk på 7x7-regeln. Använd högst sju rader per bild och högst sju ord per rad.

Håll också innehållet enkelt. Fokusera på de viktigaste fakta. Informationsöverbelastning får din publik att sova.

Var konsekvent

Använd samma färger och typsnitt under en presentation. Välj grafiska bilder i samma stil. Mallar går långt mot att hjälpa till att upprätthålla konsistensen.

Det finns både bra och inte så bra PowerPoint-mallar tillgängliga på webben. Välj noga för att hitta mallen som ger konsistens och läsbarhet, och som passar ditt meddelande och bild. Om du inte kan hitta en mall du gillar, skapa din egen mall.

Öva, öva, öva

Öva på att leverera presentationen tills du kan göra det utan udda pauser. Öva på att arbeta i rummet och skapa ögonkontakt med din publik. Du vill inte presentera med huvudet begravt i dina anteckningar.

Fokusera på publiken

Gör publiken till huvudpersonen i presentationen när det är möjligt. Använd presentationen för att hjälpa dem att lösa problemet de står inför.

Glöm skämt

Det är en affärspresentation. Försök inte att tävla med din favoritkomiker. Du kan vara vänlig utan att vara skrattande högt rolig.

Känn din plattform

En bekväm presentatör känner presentationsprogramvaran inifrån och ut. PowerPoint ingår i Microsoft Office fristående och Office 365-konfigurationer. En PowerPoint-app är tillgänglig för Android- och iOS-mobila enheter; det kräver ett prenumeration på Office 365. Oavsett vilken version du använder, ta dig tid att lära dig det väl.

PowerPoint-alternativ

PowerPoint kan vara den mest kända och mest använda presentationsprogramvaran, men det är inte ditt enda alternativ. Tipsen på denna sida gäller lika mycket för presentationer som skapats i PowerPoint och PowerPoint-alternativ, inklusive Keynote, SlideShark, Prezi och annan gratis presentationsprogramvara.