Huvud Macs Säkerhetskopiera dina data med hjälp av Time Machine
Macs

Säkerhetskopiera dina data med hjälp av Time Machine

Säkerhetskopiera dina data med hjälp av Time Machine
Anonim
 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • av Nelson

  Tom Nelson har skrivit hundratals artiklar, självstudier och recensioner för Other World Computing och About.com. Han är president i Coyote Moon, Inc.

  33

  33 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Time Machine kan ta hand om en av de viktigaste och mest förbisatta uppgifterna som alla datoranvändare bör utföra regelbundet; säkerhetskopiering av data. Tyvärr för för många av oss är första gången vi funderar på en säkerhetskopia när vår hårddisk misslyckas; och då är det för sent.

  Time Machine, säkerhetskopieringsprogramvaran som medföljer Mac OS sedan OS X 10.5, låter dig enkelt skapa och underhålla aktuella säkerhetskopior av alla dina viktiga data. Det gör också att återställa förlorade filer till en enkel, och vågar vi säga rolig, process.

  Innan du gör något annat med din Mac ska du konfigurera och använda Time Machine.

  01

  av 04

  Leta reda på och starta Time Machine

  Image

  Time Machine behöver en enhet eller en enhet som ska användas som behållare för all Time Machine-data. Du kan använda en intern eller extern hårddisk som din Time Machine reservskiva. Om du ska använda en extern enhet ska den vara ansluten till din Mac och monterad på skrivbordet innan du startar Time Machine.

  1. Klicka på ikonen 'Systeminställningar' i Dock.
  2. Hitta och klicka på ikonen 'Tidsmaskin', som ska finnas i systemgruppen av ikoner.

  02

  av 04

  Time Machine - Välj säkerhetskopieringsskiva

  Image

  Första gången du använder Time Machine måste du välja en skiva som ska användas för dina säkerhetskopior. Du kan använda en intern hårddisk, en extern hårddisk eller en partition på en av dina befintliga hårddiskar.

  Även om du kan välja en enhetspartition måste du vara försiktig om du väljer det här alternativet. Undvik särskilt att välja en partition som finns på samma fysiska skiva som de data du säkerhetskopierar. Om du till exempel har en enda enhet (kanske i en MacBook eller en Mini) som du har delat in i två volymer rekommenderar vi inte att du använder den andra volymen för din Time Machine-säkerhetskopia. Båda volymerna finns på samma fysiska enhet; Om enheten skulle misslyckas finns det stor sannolikhet för att du tappar åtkomst till båda volymerna, vilket innebär att du tappar säkerhetskopian såväl som dina ursprungliga data. Om din Mac har en enda intern hårddisk rekommenderar vi att du använder en extern hårddisk som säkerhetskopia.

  Välj din säkerhetskopia

  1. Klicka på knappen "Välj säkerhetskopia" eller "Välj disk" beroende på vilken version av OS X du använder.
  2. Time Machine visar en lista över skivor du kan använda för din säkerhetskopia. Markera skivan du vill använda och klicka sedan på knappen "Använd för säkerhetskopiering".

  03

  av 04

  Time Machine - Inte allt ska säkerhetskopieras

  Image

  Time Machine är redo att gå och kommer att börja sin första säkerhetskopiering på några minuter. Innan du lossar Time Machine kan du kanske konfigurera ett eller två alternativ. För att förhindra den första säkerhetskopian från början, klicka på knappen "Av".

  Konfigurera Time Machine-alternativ

  Klicka på knappen "Alternativ" för att visa en lista över objekt som Time Machine inte bör säkerhetskopiera. Som standard är din Time Machine reservskiva det enda objektet i listan. Du kanske vill lägga till andra objekt i listan. Några vanliga artiklar som inte bör säkerhetskopieras är skivor eller mappar som har Windows-operativsystem på grund av hur Time Machine fungerar. Time Machine gör initialt en säkerhetskopia av hela din dator, inklusive operativsystem, programapplikationer och dina personliga datafiler. Därefter görs inkrementella säkerhetskopior eftersom ändringar görs i filer.

  Windows-datafiler som används av Parallels och annan Virtual Machine-teknik ser ut som en stor fil för Time Machine. Ibland kan dessa Windows VM-filer vara mycket stora, så mycket som 30 till 50 GB; till och med små VM Windows-filer är minst några GB i storlek. Säkerhetskopiering av stora filer kan ta lång tid. Eftersom Time Machine säkerhetskopierar hela filen varje gång du använder Windows kommer den också att säkerhetskopiera hela filen varje gång du gör en ändring i Windows. Om du öppnar Windows, öppnar filer i Windows eller använder ett program i Windows kan alla skapa Time Machine-säkerhetskopior av samma stora Windows-datafil. Ett bättre alternativ är att eliminera dessa filer från din Time Machine-säkerhetskopia och istället säkerhetskopiera dem med hjälp av de säkerhetskopieringsverktyg som finns i VM-applikationen.

  Lägg till i tidsmaskinens uteslutningslista

  Klicka på plustecknet (+) för att lägga till en skiva, mapp eller fil i listan över objekt som Time Machine inte ska säkerhetskopiera. Time Machine kommer att visa ett standardöppning / spara dialogblad som låter dig bläddra igenom filsystemet. Eftersom detta är ett vanligt Finder-fönster kan du använda sidfältet för snabb åtkomst till ofta använda platser.

  Navigera till det objekt du vill utesluta, klicka på det för att välja det och klicka sedan på knappen "Uteslut". Upprepa för varje objekt du vill utesluta. När du är klar klickar du på knappen "Klar".

  04

  av 04

  Time Machine är redo att gå

  Image

  Du är redo att starta Time Machine och skapa din första säkerhetskopia. Klicka på knappen "På".

  Hur lätt var det? Dina data säkerhetskopieras nu säkert till den skiva du har angett tidigare.

  Time Machine håller:

  • Varje säkerhetskopiering de senaste 24 timmarna
  • Dagliga säkerhetskopior för den senaste månaden
  • Säkerhetskopior varje vecka tills din backupskiva är full

  När din säkerhetskopia är full, kommer Time Machine att skriva över de äldsta säkerhetskopiorna för att säkerställa att dina aktuella data är skyddade.

  Om du någonsin behöver återställa en fil, mapp eller hela systemet är Time Machine redo att hjälpa till.