Huvud antivirus Avast Free Antivirus Review
antivirus

Avast Free Antivirus Review

Avast Free Antivirus Review
Anonim

En fullständig recension av Avast Free Antivirus

 • Nyckelbegrepp
 • byStacy Fisher

  246

  246 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Avast Free Antivirus är ett av de bästa gratis antivirusprogram som du kan ladda ner. Det är ett komplett verktyg som skyddar mot hot från internet, e-post, dina lokala filer, P2P-anslutningar, snabbmeddelanden och mycket mer. Faktum är att 2019-versionen överträffar sina konkurrenter i en ganska betydande omfattning.

  Med alla dessa funktioner kanske du undrar vad du måste ta sig över för att betala för det. Lyckligtvis är Avast helt gratis!

  Vad vi gillar

  • Tillträdesskydd från virus och annan skadlig programvara.

  • Inkluderar en "heuristikmotor."

  • Tyst läge för att dölja varningar.

  • Lång historia med utmärkt virusskydd.

  • Kör på Windows och Mac.

  Vad vi inte gillar

  • Inget kommersiellt bruk (hem / privat).

  • Försöker installera oberoende programvara.

  • Kräver periodisk registrering (men det är gratis).

  • Visar annonser inom programmet.

  Avast-beskrivning: Viktiga funktioner

  Avast Free Antivirus innehåller fullt funktionella antivirus-, antispionprogram- och heuristikmotorer. Det finns också realtidsskydd för filer, e-post, surfing på webben, P2P-överföringar, snabbmeddelanden och till och med misstänkt beteende. Den skannar också webbläsarplugins för att hitta installationer som har ett dåligt rykte och kan vara skadliga.

  Wi-Fi Inspector skannar ditt nätverk för att hitta sårbarheter, till exempel att identifiera routrar som använder standardlösenord och kontrollera om ditt nätverk är tillgängligt från internet.

  En funktion som heter Stör ej läge ingår i Avast Free Antivirus som kommer att blockera popup-fönster medan något program är i fullskärmsläge, eller när du spelar eller tittar på filmer. Det här är fantastiskt så att du inte ser uppdateringar eller virusvarningar när du presenterar något eller spelar ett live-spel.

  Beteende Shield-funktionen inbyggd i Avast håller ett konstant öga på dina applikationer för att se till att de inte börjar agera annorlunda, vilket kan vara ett tecken på ett virus som försöker manipulera programvaran.

  Windows 10, 8 och 7 (utom Starter- och RT-utgåvor) stöds alla operativsystem för Avast Free Antivirus. Du kan också få Avast för Mac, och det är också gratis.

  Årlig registrering krävs för att fortsätta använda, men Avast Free Antivirus uppdaterar regelbundet skadedefinitionsdefinitioner och själva programmet för att hålla sig uppdaterad mot nya hot.

  Installationsproblem: Var uppmärksam vid installation av Avast

  Du blir ombedd att installera Avasts webbläsare eller något annat program eller verktyg under installationen. Dessa tillägg krävs inte; avmarkera rutorna om du inte är intresserad.

  Du måste registrera Avast för att använda den i mer än 30 dagar, men registreringen är gratis och ganska enkel. Du måste också registrera dig en gång om året, men återigen är det gratis.

  Tro inte rykten: Avast är gratis

  Vissa användare har sagt att Avast Free Antivirus inte är gratis eller att det inte är ett riktigt komplett antivirusprogram. Det är helt enkelt inte sant. Avast Free Antivirus är ett komplett anti-malware verktyg.

  Några av de extra fördelarna du får genom att köpa Internet Security, Premier eller Ultimate-versionerna av Avast är brandvägg, VPN, integritet och skräppostskydd, men du kan få dessa funktioner gratis från andra program om du vill ha dem.

  Så ja, Avast Free Antivirus ger konstant virusskydd, även kallad on-access eller resident-skydd, gratis. Detta innebär att Avast Free Antivirus helt kan ersätta antivirusprogram från företag som McAfee och Norton som tar betalt för deras programvara och för årlig åtkomst till uppdateringar.

  Våra tankar om Avast Free Antivirus

  Avast Free Antivirus har funnits länge och är totalt sett ett utmärkt gratis antivirusprogram. Det innehåller nästan allt du någonsin vill ha från ett antivirusprogram, gratis eller på annat sätt. Avast Free Antivirus är det enda verktyget mot malware som du behöver på din Windows-dator.

  Du kan se hur Avasts programvara jämförs med antivirusprogram från andra företag - i skydd, prestanda och säkerhet - från AV-TEST.