Huvud webbläsare Arduino och mobiltelefonprojekt
webbläsare

Arduino och mobiltelefonprojekt

Arduino och mobiltelefonprojekt
Anonim

Använda en mobil enhet för att gränssnitt med Arduino

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • avRobin Sandhu

  Med en MBA i företagsteknik från University of California, har tjänat som teknikkonsult med företag som IBM.

  Arduino-plattformen erbjuder det lockande löfte om ett gränssnitt mellan datorer och vardagliga objekt. Tekniken levereras också med ett energiskt samhälle av entusiaster som har utökat och använt Arduinos funktionalitet på många nya och spännande sätt, vilket möjliggör hårdvaruhackning som matchar den gamla uppfattningen om hacking av programvara. En sådan förlängning av Arduino finns i mobilutrymmet, och det finns nu ett antal gränssnitt som möjliggör kontroll av Arduino från en mobil enhet. Här är några exempel på projekt som integrerar Arduino med mobila enheter.

  Arduino och Android

  Den relativt öppna plattformen för Android-enheter gör den till en fantastisk kandidat för att enkelt integreras med Arduino. Android-plattformen möjliggör en direkt anslutning till Arduino ADK via användning av Processing-språket, som är relaterat till kabelspråket som ligger till grund för Arduino-gränssnittet. När den är ansluten kan androidtelefonen användas för att styra alla funktioner i Arduino, från att styra en ansluten LED till en finare kontroll av reläer eller hushållsapparater.

  Arduino och iOS

  Med tanke på iOS-karaktären med avseende på låg nivåkontroll kan anslutning av Arduino till din iOS-enhet vara lite mer utmanande än för Android. Maker Shed producerade ett Redpark-breakout-paket som möjliggjorde en direkt kabelanslutning mellan en iOS-enhet och Arduino, men det är oklart om en kompatibel version kommer att produceras för de nya anslutningarna som har introducerats på iOS-enheter. Trots detta kan det finnas potential för andra anslutningsmetoder, till exempel via hörlursuttaget, och ett antal online-resurser diskuterar detta.

  Arduino Cellular Shield

  Ett mer direkt sätt att Arduino kan bli mobil kapabel själv är med tillägget av en cellsköld. Denna GSM / GPRS-skärm fästs direkt på Arduino-kortet och accepterar ett låst SIM-kort. Tillägget av en mobilsköld kan tillåta Arduino att skicka och ta emot sms-meddelanden, och vissa mobiltelefonsköldar gör att Arduino kan göra hela utbudet av röstfunktioner och effektivt göra Arduino till en hemmagjord mobiltelefon. Kanske är eraen med hembryggade mobila enheter inte långt borta.

  Arduino och Twilio

  Ett annat mobilgränssnitt som kan integreras med Arduino är Twilio. Twilio är ett webbgränssnitt som ansluter till telefonitjänster, så en Arduino ansluten till en dator kan styras med röst- eller SMS-meddelanden. Ett exempel på detta i aktion är via detta projekt, där Arduino och Twilio används i kombination med elektriska apparater för att tillhandahålla hemmeautomation som kan kontrolleras via webben eller SMS.

  Arduino och webbgränssnitt

  Ett av de enklaste sätten att integrera Arduino med en mobil enhet är om den mobila enheten är webbstabil. Arduino IDE är lätt integrerad med ett antal webbgränssnitt med minimal programmeringsexpertis, men för dem som söker efter en mer färdigt lösning finns det ett antal bibliotek. Webduino-gränssnittet är ett enkelt Arduino-webbserverbibliotek för användning med en Arduino- och ethernet-sköld. När en webbapplikation är värd på Webduino-servern kan Arduino styras från en mobil enhet som är ansluten till Internet.

  De föregående exemplen ger bara en kort smak på projekten som integrerar Arduino med mobila enheter, men med tanke på båda plattformarnas popularitet är det mycket troligt att potentialen för integration mellan de två bara kommer att växa med tiden.