Huvud Användbara Apple Watch vs. FitBit Blaze
Användbara

Apple Watch vs. FitBit Blaze

Apple Watch vs. FitBit Blaze
Anonim

Vem kommer ut på toppen av slaget om Smartwatches?

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • avEmily Pris

  En frilans teknisk författare som fokuserar på ny teknik.

  124

  124 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du såg någon på gatan klädd i Fitbit's Blaze, skulle du bli förlåten för att du trodde att de hade en Apple Watch som fästs till handleden istället. Blaze och Apple Watch ser påfallande lika långt ifrån, och när du är nära och personliga med båda har de två enastående likheter.

  Blaze representerar Fitbits förflyttning i smartwatch-utrymmet, och Apple Watch, nu i sin andra upplaga, är fortfarande i dess tidiga dagar. Medan båda enheterna ser liknande ut är de faktiskt ganska olika när det gäller funktionalitet. Här är en snabb genomgång av några av de viktigaste likheterna och skillnaderna mellan Fitbit Blaze och Apple Watch.

  Design

  För designen passade Fitbit med en hexagonal form som inte riktigt är fyrkanten som Apple Watch är, som påminner om Apple Watchs ikoniska look. I själva verket, om du råkar titta på enheten från långt borta, kan du förlåtas för att tro att det är en Apple Watch snarare än en Fitbit-enhet.

  Till skillnad från Apple Watch valde Fitbit att göra sin fitness tracker till en borttagbar del av klockan, medan den inkluderade ramen med klockbandet. Det betyder att om du vill byta klockband på Fitbit Blaze, kommer du bara att hoppa ut mittdelen och hoppa tillbaka till en annan. Det är en enkel process som borde göra byte av band lite enklare på Blaze än på Apple Watch. Som sagt, det är också lite begränsande. Eftersom Blaze's band också innehåller ramen för klockan, kanske vi inte ser så många tredjepartsalternativ som vi har med Apple Watch. Så du kanske inte har ett så stort urval, som kanske eller inte är något viktigt för dig.

  Skärmvis, du tittar också på ett alternativ med högre upplösning med Apple Watch. Apples 38mm-version har en 340x272-upplösning, medan 42mm har en 390 x 312-upplösning. Jämför det med 280 x 180-upplösningen på Fitbit Blaze, så kommer du ut på toppen med Apple Watch oavsett vilken version du väljer att köpa.

  Aktivitetsspårning

  Aktivitetsspårning är där Fitbit Blaze har en liten fördel jämfört med Apple Watch. Båda enheterna kan spåra dina steg under dagen, såväl som individuella övningar och din hjärtfrekvens.

  Med Apple Watch registreras den här hjärtfrekvensen och träningsinformationen vanligtvis bara när du ber den. Din hjärtfrekvens övervakas regelbundet, men inte kontinuerligt om du inte deltar i "träning." På samma sätt är det enda sättet som Apple Watch vet att du tränar när du väljer en viss aktivitet från Aktivitets-appen på Watch.

  Fitbit Blaze, å andra sidan, kan upptäcka när du startar en viss övning, säger springa och automatiskt är den aktiviteten på klockan, utan att du behöver mata in något. Ännu bättre, trackern erbjuder träning på skärmen som drivs av FitStar, så att du kan utforska skillnadsövningar och få några av fördelarna med att ha en personlig tränare i handleden.

  Smartwatch-kapacitet

  Extra är där Apple Watch kommer att lysa. Fitbit Blaze kommer att visa aviseringar men ger dig inte en möjlighet att interagera med dem. Med Apple Watch kan du ladda ner och köra olika appar med funktioner som sträcker sig från att beställa en bil till att reservera ett bord för middag. Du kan interagera med inte bara dina meddelanden (och skicka svar) utan också utföra ett antal andra uppgifter, inklusive svara på telefonsamtal, med klockan; alla funktioner som inte är tillgängliga med Fitbit Blaze.

  Batteriets livslängd är också en övervägande för enheterna. Eftersom Apple Watch gör allt detta, använder det också mycket mer batterikraft. En Apple Watch kommer vanligtvis bara att pågå en enda dag på en laddning, medan Fitbit Blaze påstår sig kunna köra i fem dagar på en laddning. Det kan vara enormt för vissa människor som glömmer att ladda sina enheter på natten, eller som reser på äventyr utomhus där de kanske inte har tillgång till ström att ladda.

  Prissättning

  Fitbit Blaze slår Apple Watch när det gäller prissättning. Blaze prissätts konkurrenskraftigt under $ 200, där Apple Watch startar betydligt högre. Om du planerar att bara använda enheten som ett sätt att spåra dina träningspass är den prisskillnaden en som kan göra Blaze till ett överlägset val. På baksidan, om du är intresserad av några av Apple Watchs mer högteknologiska funktioner, kan de extra pengarna vara värda det att få en full-powered smartwatch och en fitness tracker i samma paket.