Huvud Användbara Apple Watch är en hälsoapparat, full stopp
Användbara

Apple Watch är en hälsoapparat, full stopp

Apple Watch är en hälsoapparat, full stopp
Anonim

Sluta tänka på Apple Watch som ett smartur med coola hälsofunktioner

Ta hand om dig själv!

Apple Watch har alltid varit lite hälsosamt. Till och med den ursprungliga klockan krävde med jämna mellanrum att det var ”Time to Stand!” Om du inte såg meddelandet kändes du kranen på handleden. Jag har en gång teoretiserat att Apple Watches över hela världen är synkroniserade (de är för tid), för när jag var i ett rum fullt av tekniska journalister som alla bär Apple Watch fick vi alla Stand-meddelandet på exakt samma tid. Föreställ dig hundra huvuden som alla tittar på handlederna på en gång så får du idén.

Det var samma historia med Breathe-appen. Apple introducerade denna app i Apple Watch Series 2 och watchOS 3 och, liksom Stand, dyker den upp på udda stunder som påminner dig om att göra det jag tror de flesta av oss gör omedvetet. Att säga mig att andas bara gör mig mer hypermedveten om den ofrivilliga handlingen och sedan börjar jag få panik för att inte andas.

Hälsa i sitt hjärta

I själva verket har Apple Watch aldrig handlat om tidtagning, scheman eller åtkomst till aviseringar. Hälsa och fitness är förankrat djupt i kärnan i hela den bärbara upplevelsen.

Träning kan ha börjat spåra bara en handfull träningsstilar, men nu har den 15, inklusive inomhus- och utomhusbad.

Jag tyckte tidigare att Apple Watchs aktivitetsringar var en överförenkling av alla sätt vi rör och gör eller inte förblir friska, och jag gillade aldrig att vi hade ringar för både rörelse och träning, eftersom jag ser dem som ett kontinuum. Men nu inser jag hur mycket att se en sluten ring betyder för mig. Förleden stängde jag alla tre ringarna, vilket innebär att jag uppfyllde självuppsatta mål för stående, träning och rörelse. Jag visste inte detta förrän min klocka vibrerade kraftigt och när jag tittade på den lilla skärmen belönade den mig med en trio av lysande, fyrverkeri-liknande ringar. Jag log trots mig själv och väntade, förgäves, på att någon skulle höja mig fem.

Genom hennes ögon

Nyligen gav jag min fru en Apple Watch Series 3. Hon är en långvarig Fitbit-bärare och älskar att få de 10 000 stegmeddelanden. Jag trodde att hon kanske uppskattar Apple Watchs mer eleganta design, större skärm, rikare aviseringar (hon är en fastighetsmäklare, så hennes telefon är hennes kontor) och mycket djupare, appbaserad funktionalitet. Jag var också säker på att det skulle möta eller överträffa hennes hälso- och träningsbehov.

När jag frågar henne hur hon gillar klockan, rycker hon upp och berättar att hon anpassar sig till den. Men jag har lagt märke till att hon redan uppmärksammar sina ringar och inser att hon missar att täcka Move-mål om hon inte bär klockan medan hon gör hushållssysslor. Jag försöker att inte göra samma misstag.

Titta när du inte är

Jag vet att hon bär det när hon gör sin intervallträning, men jag är ganska säker på att hon inte har upptäckt en av de mer sublima Apple Watch-träningsfunktionerna, vilket är dess förmåga att känna igen när du börjat träna och sedan ge dig kredit för inte bara det ögonblick då du erkänner aktiviteten på klockan, utan för när den först märkte att du kanske tränar. Det upptäcker också när du har slutat.

Det tar ungefär 15 minuter för mig att gå till jobbet och beroende på min takt (för långsamt och jag får bara en rörelsekredit) erkänner Watch att jag kanske gör en utomhuspromenad (den har också inbyggd GPS för att veta att jag är inte i mitt hus) och frågar mig om jag vill spela in det. Några minuter efter att jag satte mig vid mitt skrivbord frågar klockan mig om det borde avsluta träningen. För mig är det kanske Apple Watchs smartaste funktion.

Min fru har kontrollerat hjärtfrekvensen och jag har använt Apple Watch Series 4: s inbyggda elektrokardiogram (EKG). Men efter att ha fått “Sinus Rhythm” varje gång, slutade jag att använda funktionen.

In i drinken

Jag har badat med min praktiskt taget vattentäta Apple Watch, men när jag sa till min fru att ta henne Apple Watch till stranden såg hon på mig som om jag hade sagt henne att ta ett Fabergé-ägg till en monstertruck.

"Nej. Varför skulle jag göra det? ”Jag försökte förklara att klockan är vattenvänlig. Hon måste bara komma ihåg att ställa in det för vatten genom att svepa upp från botten av skärmen och välja vattendroppe och sedan - det bästa - spinna den digitala kronan för att "spotta ut" allt vatten (det använder faktiskt ljud för att vibrera resterande droppar ur högtalargrillen). Jag tillade att hon också kunde få sina meddelanden på sin klocka utan att behöva hämta sin telefon ur en överfylld strandväska. Hon vägrar fortfarande, men jag misstänker att hennes Apple Watch så småningom kommer att få en stranddag.

Apples hälsoambitioner går förresten långt utöver vad det kan göra med handledsbunden hårdvara och mjukvara. Health-appen innehåller en medicinsk ID-sektion där du kan lägga till ganska detaljerade medicinska tillstånd och historia, och tidigare i år tillkännagav Apple och Aetna Attain, en app och belöningsbaserat program som kan belöna användare med, ja, en Apple Watch för uppnå personliga hälsomål.

Tidsbegränsningar

Medan Apple Watch Activity Ring och Workout-appen representerar ett kontinuum av rörelse, är det enda sättet att få en fullständig bild av din aktivitet, träning och hälsa i Health App på iPhone. Här ser jag en representation av mina aktivitetsringar, kalorier förbrända genom aktivitet, steg, rest avstånd, stående, träning på några minuter, träningspass (konstigt också på några minuter), klättrade flygningar, hjärtstatistik och vitaler. Som alla bra hälsoapparater övervakar Apple Watch även när du inte är aktiv eller tränar. Det kan hålla ett öga på en oregelbunden puls (eller takykardi) och vet till exempel att min vilopuls är vila runt 61 slag per minut. Jag sa aldrig det för att kontrollera det, det gör det bara.

Jag skulle gärna vilja se Health App kopieras på min Apple Watch. Det skulle också vara vettigt för Apple att lägga till någon slags näringsspårning med sin träning och aktivitetsövervakning. Jag menar att äta rätt är halva hälso- och fitnesskampen, eller hur?

Det är också frustrerande att Apple efter all denna tid fortfarande inte har ett tyngdlyftande träningspass. Jag säger inte att jag lyfter många vikter - titta på mig - men lockar är en del av min rutin. Så är armhävningar och armhävningar. De är inte där heller. Jag kan alltid använda "Annat", men jag känner bara inte att min version av träning är uppskattad.

Andas bara

Min fru hjälpte mig att inse att jag kan ha fel om en Apple Watch-hälsofunktion. Som jag nämnde ovan får jag inte Breathe-appen. Men förleden berättade min fru hur hon använde den och tre på varandra följande andningsövningar för att lugna sig före ett blodtryckstest. Hennes nummer kom ut perfekt.

Gissa att det är dags för mig att sluta hålla andan, andas ut och omfamna Apple Watch som en kraftfull och effektiv hälsoapparat - och också ett riktigt fint smartur.