Huvud Användbara Apple Watch 101 för den nya Apple Watch-ägaren
Användbara

Apple Watch 101 för den nya Apple Watch-ägaren

Apple Watch 101 för den nya Apple Watch-ägaren
Anonim

Här är allt du behöver veta, från unboxing till att använda appar

Apple Watch laddar med en unik laddningskabel som kom i lådan. Den ena änden av kabeln ansluts till USB-porten på din dator eller din vägg. Den andra sidan är en liten cirkel som fäster sig på baksidan av din Apple Watch med magneter. Utöver den medföljande laddningskabeln har ett antal tredje parter släppt laddningsalternativ för Apple Watch (alla använder fortfarande samma kabel i någon form), och Apple själv började sälja en laddningsdocka, vilket ger Apple Watch lite mer ytarea att vila på medan det startar.

Hur du ändrar ditt Apple Watch Face

Apple Watch kommer förinstallerat med massor av olika klockor. Det finns allt från Mickey Mouse till informationstunga ansikten att välja mellan, och att ändra ditt klockan är så enkelt att du bokstavligen kan göra det några gånger om dagen för att matcha ditt humör, garderob eller smak för dagen. Den här artikeln ger dig sammanfattningen av exakt hur du ändrar ansiktet på din Apple Watch. Lita på oss, det är enkelt.

Hur du ringer och tar emot samtal med din Apple Watch

Din Apple Watch kan ringa samtal precis som din iPhone. Högtalaren är inte superstark, så det är inte något du vill använda hela tiden. Fortfarande, att prata i din klocka har en viss Dick Tracy-känsla för det, och kan vara ett roligt sätt att använda din Apple Watch.

Hur du överför ett samtal till din iPhone

Ibland kommer ett samtal in på din Apple Watch, och du vill inte svara på handleden, men har inte tillräckligt med tid att ta tag i din iPhone. Den här funktionen låter dig ta ett samtal på din Apple Watch (så att du inte missar det) och sedan överföra samtalet till din iPhone så att du faktiskt kan chatta med vem som har kontaktat dig.

Hur man använder Apple Pay med Apple Watch

Visste du att du kan köpa saker med din Apple Watch? Apple Watch har Apple Pay-funktioner precis som din iPhone. Det betyder att när du är ute och går, kan du trycka på för att betala på vissa register med din Apple Watch, utan att behöva någonsin dra din iPhone ur din handväska eller ficka. Om du vill använda din Apple Watch för att köpa saker måste du först ställa in funktionen.

Hur du skickar ditt hjärtslag och teckningar med Apple Watch

Om du har en vän som också äger en Apple Watch, kan det vara mycket roligt att skicka dem ritningar eller ditt hjärtslag genom enheten. Det kan vara lite besvärligt att ta reda på hur man använder den här funktionen på klockan, men när du väl har tagit hand om det är det ganska enkelt.

Hur man använder kartor på Apple Watch

Kartor är en av de största funktionerna i Apple Watch. Med Apples inbyggda alternativ, eller Google Maps om du föredrar, kan du få vägvisningar till din destination. Jag tycker att dessa är mycket hjälpsamma när jag reser någonstans som jag inte har varit tidigare. Med Apple Watch kan jag se på handleden vart jag behöver vända mig, och jag behöver inte ha min iPhone ute och synlig på en okänd plats.

Hur du uppdaterar din Apple Watch-programvara

Ibland lägger Apple ut programuppdateringar för Apple Watch. Några av dessa uppdateringar är små och är avsedda att korrigera små buggar eller säkerhetsproblem. Andra uppdateringar är stora och innebär en fullständig översyn av Apple Watchs operativsystem. Oavsett om en uppdatering är stor eller liten, vill du se till att du får den för din Apple Watch när den blir tillgänglig.

Så byter du ditt Apple Watch Band

En av de coolaste funktionerna i Apple Watch är förmågan att ändra hur det ser ut. Medan du sitter fast (för det mesta) med den Apple Watch kroppsfärg du har valt, finns det till synes oändliga möjligheter när det gäller Apple Watch-bandet du använder med enheten. Apple har ett antal olika standardalternativ för Apple Watch-band, allt från sportband som är perfekta för svettiga möten på gymmet eller doppar i poolen till läder- och Milanese loopalternativ som kan klä din Apple Watch-up för en resa till kontoret eller en natt ute på staden. Att byta ut ditt Apple Watch-band är ovanligt enkelt att göra.

Hur Apple Watch övervakar din hjärtfrekvens

Apple Watch övervakar din puls medan du bär den. Så det gör det är att använda ett grönt ljus på baksidan av enheten, liknande hur fitnessband som FitBit hanterar samma uppgift. Att hålla reda på din hjärtfrekvens under dagen är tufft arbete.

Få några Apple Watch-appar

Appar är en av de saker som kan göra din Apple Watch verkligen din. Det finns appar där ute för nästan allt du kan tänka på. Utvecklare har skapat appar som hjälper dig att nå dina fitnessmål, hålla kontakten med nära och kära

.

det finns till och med en Uber-app för Apple Watch som du kan använda för att köpa en bil. Du kan lägga till dem till din Apple Watch genom att helt enkelt ladda ner dem till din iPhone och sedan aktivera Apple Watch-versionen i Apple Watch-appen på din iPhone.

Hur man styr din bil med din Apple Watch

Det fungerar inte riktigt med alla bilar där ute, beroende på vad du kör, kan du kanske använda din Apple Watch för att driva din bil. Cool, eller hur? Tesla, BMW, Hyundai och Volvo erbjuder alla möjlighet att kontrollera en del av några av sina fordon med en Apple Watch-app.

Använd din Apple Watch för att hitta din iPhone

Det händer med oss ​​alla. Du springer runt i huset och gör dig redo när du plötsligt upptäcker att du inte har någon aning om var du placerar din iPhone. Ett enkelt sätt att hitta det är att använda Apple Watch. Dra upp från botten av skärmen för att få fram Control Center. Leta efter ordet Ansluten (längst upp på skärmen) för att se till att din iPhone är ansluten. Längst ner på sidan ser du en bild av en iPhone med några parenteser bredvid. Tryck på det så kommer din iPhone försiktigt att hjälpa dig att upptäcka exakt var den kan vara i ditt hem (eller ficka).

Det är allt! Om du behärskar alla dessa olika aspekter av Apple Watch kan du använda din helt nya Apple Watch till dess fulla potential.