Huvud sociala media Fantastiska fakta som du inte visste om Emoji
sociala media

Fantastiska fakta som du inte visste om Emoji

Fantastiska fakta som du inte visste om Emoji
Anonim

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  45

  45 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Idag går digital kommunikation utöver att skriva några ord eller meningar och klicka på Skicka . Titta bara på alla sociala nätverk eller öppna dina sista textmeddelanden för att se hur många smiley-ansikten, hjärtan, djur, mat och andra bildbaserade karaktärer du kan se. Det här är emoji.

  Dessa ikoniska små bilder är mer populära på internet nu än någonsin tidigare. Det finns så många av dem att Emoji-översättare är tillgängliga för att hjälpa dig ta reda på vad de menar.

  Emoji är här för att stanna så länge vi alla fortsätter att tweeta och sms. Här är några intressanta fakta om de galna, färgglada lilla emojierna som bevisar hur mycket världen älskar dem.

  Apple är krediterat för Emoji-popularitet

  Emoji har funnits sedan 1999 när den japanska designern Shigetaka Kurita skapade de första emojierna för mobiltelefoner, men de var inte helt omfamnade av massorna förrän 2012 när Apple släppte iOS 6.

  iPhone-användare fick snabbt veta att de kunde aktivera emoji-tangentbordet i iOS 6 för att lägga till roliga smileys och små ikoner i sina textmeddelanden.

  Emoji-rörelsen expanderade till regelbunden användning på alla sociala nätverkssajter, inklusive Instagram, Facebook, Twitter och andra.

  Apple introducerade senare animoji, som är animerade emoji under 2017.

  Museet för modern konst äger och visar Kuritas ursprungliga uppsättning emoji.

  Emoji på Twitter spåras i realtid

  Vill du se hur många människor runt om i världen som tweetar ut emoji? Du kan göra det med ett verktyg som heter Emoji Tracker, beskrivet som "ett experiment i realtidsvisualisering" av alla emoji som finns på Twitter.

  Den uppdateras ständigt baserat på emoji-information som den drar från Twitter så att du kan se antalet räknas bredvid varje emoji ökar precis inför dina ögon. Förändringen är så snabb, webbplatsen ger en varning till alla som är känsliga för snabbt blinkande ljus.

  Emoji togs till i Oxford Dictionaries 2013

  Emoji-galningen fångades så snabbt 2012 och 2013 att den lades till som ett ord av Oxford Dictionaries i augusti 2013, tillsammans med flera andra konstiga nya ord som bara kunde förklaras av internet.

  Flertalet av emoji är emoji, inte emoji.

  Nya Emoji tillkännages regelbundet

  Nya emoji läggs till hela tiden. 2017 slutförde Unicode Consortium 69 nya, inklusive en vampyr, en genie, en sjöjungfru och många fler.

  Om din mobila enhet fortfarande körs på en äldre OS-version, vill du uppdatera den så snart en ny version släpps för att se till att du får tillgång till alla dessa nya och roliga emoji.

  Nya emoji släpps varje år. År 2018 tillkom 157 nya emoji.

  Emoji-tatueringar dyker upp på udda ställen

  Vad är den senaste trenden inom tatueringskonst? Emoji, naturligtvis.

  Atlanta Hawks basketspelare Mike Scott har inte en, inte två, men flera emoji tatuerade på armarna från utseendet på bilderna som publicerats här på FanSided.

  Miley Cyrus har också lite bläck med den sorgliga kattemoji, men lite mer diskret, belägen på insidan av underläppen. Är det verkligt? Vem vet, men det säger säkert.

  Ansiktet med tårar av glädje Emoji är det mest populära

  Folk älskar allvarligt att använda Face With Tears of Joy för att uttrycka deras skratt eftersom det är den mest populära emoji som används på Twitter.

  Det röda hjärtat, hjärtans ögon ansikte och de rosa hjärtan emoji faller på andra, tredje respektive fjärde plats, vilket antyder att människor tycker om att uttrycka sin kärlek till någon eller något online.

  En dokumentär sammanfattar vår besatthet med emoji

  Dissolve.com publicerade en kreativ kortfilm med emoji som ämne för en dokumentär, inspirerad av Sir David Attenboroughs arbete och distinkta röst.

  Filmen är mindre än två minuter lång, men den sammanfattar vår konstiga och förvirrande besatthet med emoji ganska bra

  Människor förvandlar sina selfies till emoji

  Det finns flera appar och webbplatser du kan använda för att förvandla en selfie till en personlig emoji. Emoji Me Keyboard-appen, Emoji Me Face Maker-appen och andra liknande appar är tillgängliga för Android- och iOS-enheter. Google Allo-chatt förvandlar dina selfies till anpassade emoji.

  Emoji stöds nästan överallt

  Att använda Twitter på mobila enheter har alltid varit populärt, men tills Twitter äntligen släppte emoji-stöd på sin webbversion 2014, skulle de små ikonerna dyka upp som tomma rutor om du besökte Twitter.com på en bärbar dator eller stationär dator.

  De är inte riktigt identiska med dem du ser och skriver på mobila enheter, men de kommer ganska nära, och allt är bättre än ett gäng lådor som fyller din Twitter-ström.

  För rekordet kan du nu också lägga till Emoji-tangentbord till din Android-enhet. Så Android-användare behöver inte heller drabbas av de konstiga fyrkantiga rutorna.

  Emoji Trivia

  Det borde inte vara en överraskning att skalleemojinerna används mest i oktober och julgranen i december, men ingen vet varför 100 emojier är så populära i november.

  Födelsedagstårta och pizzaskivor är den mest använda matemoji året runt.

  Musiknoter emoji är de mest populära emoji i Brasilien och Argentina.

  Det finns mer än 2 800 emoji i Unicode Standard från mitten av 2018, upp från 176 i den ursprungliga uppsättningen emoji.