Huvud webbsökning 9 sätt du kan använda Facebook för att hitta människor online
webbsökning

9 sätt du kan använda Facebook för att hitta människor online

9 sätt du kan använda Facebook för att hitta människor online
Anonim

Använd Facebook-folksökning och andra knep för att hitta människor

När du börjar skriva något i Facebook-sökfältet sparkar en funktion som heter Facebook Typeahead in, som returnerar de mest relevanta resultaten från dina omedelbara kontakter. När du söker efter någon på Facebook får du som standard allt resultat på en sida: personer, sidor, grupper, evenemang, nätverk etc. Du kan filtrera dessa enkelt genom att använda sökfiltren till vänster om sökresultatsidan. När du klickar på ett av dessa filter kommer dina sökresultat att ordna sig till endast resultat som sammanfaller med just det ämnet, vilket gör det lättare för dig att hitta vilka du letar efter.

05

av 09

Sök efter två saker på en gång

Facebook (tyvärr) har inte mycket i vägen för avancerad sökning, men du kan söka efter två saker på en gång genom att använda rörtecken (du kan göra det här tecknet genom att trycka på shift backslash). Till exempel kan du leta efter baseball och Billy Smith med denna sökning: "baseball | Billy Smith."

06

av 09

Facebook-förslag

Använd länken People You May Know som en hopppunkt. Här ser du potentiella vänner och fans.

Som standard, när du söker efter ett ämne på Facebook, kommer resultaten du ser kommer från din kontaktlista; din "vänskrets", så att säga. Om du vill utöka den cirkeln till att inkludera resultat från alla som har valt att göra sin Facebook-information allmänt tillgänglig klickar du bara på Inlägg av alla . Detta ger dig möjlighet att se information från personer som inte ingår i din kontaktlista.

07

av 09

Hitta klasskamrater på Facebook

Sök efter tidigare klasskamrater på Facebook. Du kan antingen helt enkelt bläddra igenom ett examensår (detta är ett STOR sätt att hitta personer du har tappat kontakten med), eller så kan du skriva in ett specifikt namn för att få mer avgränsade resultat. Du får också personer från ditt alma mater om du inkluderar det i din egen Facebook-profil.

08

av 09

Hitta Work-kollegor på Facebook

Om någon någonsin har varit anknuten till ett företag (och lagt denna anknytning på sin Facebook-profil), kommer du att kunna hitta den med hjälp av Facebook-företagssökningssidan.

09

av 09

Sök efter Facebook-nätverk

Den här Facebook-söksidan är särskilt användbar. Använd rullgardinsmenyn för att söka i dina nätverk, eller bläddra till vänster på menyn för att filtrera dina sökresultat (nyligen uppdaterade, listor, möjliga anslutningar etc.).

Facebooks allmänna söksida söker ALLA resultat; vänner, grupper, inlägg av vänner och webbresultat (drivs av Bing). Du får möjlighet att "gilla" sidor och grupper som du kanske är intresserad av här, samt söka efter specifika ord i dina vänner statusuppdateringar.