Huvud programvara 8 gratis fotoredigeringsappar
programvara

8 gratis fotoredigeringsappar

8 gratis fotoredigeringsappar
Anonim

Gratis fotoredigeringsappar för Android- och iOS-enheter

Vad vi gillar

 • Robusta verktyg som är enkla att använda.

 • Erbjuder mer än 200 överlägg för collage.

 • Arbetsytan kan anpassas.

Vad vi inte gillar

 • Saknar handledning och instruktioner.

 • Fungerar inte med TIFF- eller RAW-bilder.

 • Inga telefonsupport eller online live support. Endast e-post och vanliga frågor.

Pixlr är en annan gratis bildredigeringsapp som låter dig redigera bilder från din kamerarulle och nya som du tar inifrån appen.

En av de första sakerna som sticker ut för mig är det faktum att Pixlr kan lägga över flera bilder ovanpå varandra och till och med anpassa deras opacitet och storlek, lite liknande ett fullblåst skrivbordsredigeringsprogram som stöder lager. Istället för att placera dina egna bilder ovanpå varandra kan du också använda några av de delvis transparenta överlagren som finns, till exempel en rök, kemisk brännskada eller en rymdbild.

Massor av justeringsverktyg ingår i Pixlr. Du kan använda en penna, siden, affisch, akvarell, gammal, unicolor, vintage eller cross effekt på en bild, bland andra. Det stöds också att beskära och rotera bilden, tillämpa en automatisk fixering på den och justera kontrast, oskärpa, nyans, skärpa, jämn, mättnad och ljusstyrka.

Massor av gränser finns i kategorier som kvadrat, natur, rippat papper, rundat hörn, bläck, grunge och film. Det finns också många texttyper du kan välja mellan och dussintals klistermärken.

När du är klar med Pixlr kan du skicka e-post och dela din redigerade bild på webbplatser på sociala medier. Du kan också ändra storleken på valfri storlek innan du sparar den på din enhet.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS

Snapseed

Vad vi gillar

 • Lastad med effekter på professionell nivå.

 • Kul att experimentera med icke-förstörande effekter.

 • Användarvänligt gränssnitt.

Vad vi inte gillar

 • Pro-verktyg kan kräva en inlärningskurva för nybörjare.

Effekterna och stilarna som du kan lägga till i en bild med Googles Snapseed-app är väldigt trevliga, och att använda dessa förändringar är extremt enkelt med enkla fingeravtryck.

Alla verktyg är dolda bort och endast tillgängliga om du sveper uppåt och nedåt medan du sveper åt vänster och höger ändrar intensiteten på det valda verktyget. För vissa verktyg visar du ännu fler stilar och effekter som du kan använda i förhållande till det verktyget genom att trycka på verktygets knapp.

Du kan redigera en bild med Snapseed genom att klistra in en i appen, öppna en från ditt fotobibliotek eller snappa en ny direkt genom appen.

Längst ner i appen finns cirka 15 olika kategorier där alla verktyg finns. Vissa av Snapseeds kategorier inkluderar enkla funktioner som beskärnings- och tvångsverktyg medan de andra ger ett sätt att göra manuella eller automatiska färgjusteringar, oskärpa och fokusera delar av bilden, lägga till en ram i bilden, och bland annat ändra ljusstyrka, atmosfär, mättnad och värme nivåer.

Snapseed har också coola effekter som Vintage, Drama, HDR Scape, Grunge och RETROLUX, var och en med sina egna uppsättningar med färgmanipuleringsalternativ och andra anpassningsmöjligheter.

En funktion du kan missa låter dig jämföra din redigerade bild med den du ursprungligen importerade. Håll bara in bilden när du inte använder några verktyg och du kan direkt jämföra de två utgåvorna.

Det finns flera alternativ för att spara och dela din bild när du är klar. Du kan lagra den på din enhet, kopiera den, skriva ut den eller dela den via e-post, Google+, Twitter eller Facebook.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS

BeFunky

Vad vi gillar

 • Roligt collage-läge med dussintals collage-layouter.

 • Användarvänligt och intuitivt gränssnitt.

 • Inget konto krävs.

Vad vi inte gillar

 • Endast den betalda Pro-versionen är annonsfri.

 • Svårt att anpassa text exakt.

BeFunky är en extremt enkel app att använda eftersom du helt enkelt kan skjuta fingret sida vid sida för att justera intensiteten på verktygen.

Det finns många saker du kan göra med BeFunky, som att beskära, räta ut och rotera en bild. Du kan också justera ljusstyrka, fylla ljus, kontrast, nyans, mjukning, exponering, temperatur, mättnad och andra inställningar.

BeFunky har ett textverktyg och kan tillämpa en kant samt ett antal effekter på en bild. En rödögonborttagare, ögonfärgväxlare, läppstiftapplikator, rynkeborttagare och bland annat ett tandblekningsverktyg ingår också.

Ångra ändringar är superenkelt med BeFunky eftersom det visar en miniatyrhistorik för de ändringar du har gjort så att du enkelt kan avgöra hur långt tillbaka du vill återställa bilden till.

När du är klar med att använda BeFunky kan du ladda ner den redigerade bilden till kamerarullen, spara den på ditt BeFunky-konto eller skicka den till sociala mediewebbplatser.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS

piZap Photo Editor

Vad vi gillar

 • Den gratis appen innehåller filter, klistermärken och stockbilder.

 • Väl lämpad för att skapa memes.

Vad vi inte gillar

 • Tillgång till de flesta funktioner kräver en Pro-prenumeration varje månad.

 • Bakgrundsbilder och gränser ingår inte längre i gratisversionen.

Med PiZap kan du redigera bilder du har på din enhet eller en från ditt Facebook-konto. Du kan också öppna en gratis bakgrundsbild från ett galleri som är förinstallerat med appen.

Det allra första steget låter dig beskära bilden och sedan kan du lägga till en effekt, text, klistermärken och ramar samt ta bort bakgrunden i bilder. Det finns också ett borstverktyg så att du kan måla valfri färg på ditt foto med en av fyra penselstorlekar.

Eftersom piZap stöder lager kan du importera mer än ett foto ovanpå originalet samt flytta klistermärken bakom eller framför andra bilder.

När redigeringen är klar kan du spara bilden på din enhet eller skicka den till Facebook, Twitter eller e-post.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS

Besök piZap

PicsArt Photo Editor + Collage

Vad vi gillar

 • Superlativ funktionalitet inkluderar tidsinställd, collage, effekter och klistermärken.

 • Robusta möjligheter till social interaktion med andra konstnärer.

 • Massor av kreativa användarkontroller.

Vad vi inte gillar

 • Visar upp alltför stora annonser.

 • Inte lämpligt för barn under 13 år på grund av något moget innehåll.

PicsArt är en fantastisk fotoredigeringsapp med massor av funktioner, några helt unika för den andra i denna lista. Till att börja med är du inte begränsad till att bara redigera en bild från din enhet; du kan importera en bild från ditt Google Plus-, Dropbox-, Flickr-, Facebook- eller PicsArt-konto.

Du kan zooma in på bilden oavsett vilket verktyg du använder, vilket verkligen är bra.

Alla verktyg listas längst ner på skärmen, till exempel en klon, kurvor, förstärkning, sträckning och beskärningsverktyg. Längs menyfältet finns också effekter, ritverktyg, ljus / kant / textur / konstnärliga masker och linsfackverktyg.

Förutom att spara din bild på någon av webbplatserna ovanifrån kan du också exportera den till Tumblr, Instagram eller DeviantArt.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS

PicLab Photo Editor

Vad vi gillar

 • En rolig, lättanvänd app.

 • Perfekt för collage.

 • Aktier till webbplatser på sociala medier.

Vad vi inte gillar

 • Inköp i appen krävs för många funktioner.

 • Gratis version saknar redigeringsalternativ i förväg.

PicLab är en annan gratis redigerare för bilder. Medan många av funktionerna är fria att använda, visas ett litet vattenmärke längst ner på bilden när du sparar den.

Den första redigeringen du kan utföra med PicLab är att skala och beskära fotot. Du kan zooma upp till bilden för att inte visa någon bakgrund, välja ett foto från ditt bibliotek som bakgrund eller välja mellan över 40 bakgrundsstrukturer och färger som du kan använda.

Det finns ett textverktyg med PicLab så att du kan lägga till en eller flera textbitar, alla med anpassade färg- och skuggalternativ.

En av över 20 omedelbara effekter kan tillämpas på bilden såväl som gränser, ljuseffekter, strukturer och mönster.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS

Adobe Photoshop Express

Vad vi gillar

 • Fullständig anpassningsbar app fullpakad med godsaker.

 • Ingen Photoshop-erfarenhet krävs.

 • Enkel att använda app som ger toppresultat även för nybörjare.

Vad vi inte gillar

 • Gratis Adobe-konto krävs för att få åtkomst till många funktioner.

 • Inga gemenskapsfunktioner.

 • Saknar tutorials.

Adobe Photoshop Express är Adobes mobila fotoredigeringsapp. Det finns flera fina verktyg att använda, zoomning är tillåten när som helst och du kan enkelt jämföra din redigerade bild med originalet medan du redigerar.

En av flera "utseende" kan appliceras på bilden, vilket helt enkelt är färgeffekter, som glöd, svartvitt, minne och mer. Du kan också justera skuggor, temperatur, höjdpunkter, ton, exponering, livlighet och andra nivåer i bilden. Effekten och färgernas intensitet är lätt att justera med en skjutstång.

Om du hellre inte vill justera dessa nivåer manuellt finns det ett automatiskt fixeringsverktyg som kan försöka förbättra färger automatiskt.

En snygg funktion i Adobe Photoshop Express tar bort röda ögon automatiskt genom att upptäcka ögonen på bilden. Du kan dock också använda fixen manuellt om det automatiska verktyget inte fungerar.

Skärverktyget låter dig räta upp bilden, applicera en manuell beskärning, vända eller rotera bilden och tillämpa en förinställd beskärningsstorlek, till exempel en som passar enheten perfekt, bland andra storlekar.

För att avsluta redigeringen finns det många ramar, kanter och gränser du kan välja mellan. Det finns också ett litet verktyg som kan ta bort oönskade fläckar eller fläckar.

Foton som du har redigerat med den här appen kan sparas i din kamerarulle, skickas via e-post / text, sparas på Facebook, Twitter, Tumblr, Instagram, Flickr eller öppnas i en annan app som accepterar filer.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS

VSCO

Vad vi gillar

 • Bäst för användare som vill ha en enkel app med grundläggande funktioner.

 • Robust socialt samhälle.

 • Massor av avancerade förinställningar.

Vad vi inte gillar

 • Ingen privat inställning för foton.

 • Inte lämplig för unga tonåringar.

 • Påträngande reklam.

VSCO är en mycket enklare app än de flesta av de andra på den här listan. Det finns flera bildeffekter, av vilka du kan tillämpa en, såväl som alla grundläggande verktyg för färg- och storleksmanipulation, till exempel en kontrast och mättnadsinställning.

Du kan också applicera en färgad nyans på skuggor och höjdpunkter.

VSCO håller alla dina redigerade bilder tillsammans i appen så att du enkelt kan se dem igen utan att behöva söka igenom de andra fotona på din enhet.

När du är klar med att använda VSCO kan du spara din bild i din kamerarulle, skicka den via e-post eller dela den på Instagram, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Ladda ner för Android

Ladda ner för iOS