Huvud webbsökning De 8 bästa gratis släktforskningswebbplatserna 2019
webbsökning

De 8 bästa gratis släktforskningswebbplatserna 2019

De 8 bästa gratis släktforskningswebbplatserna 2019
Anonim

Vad vi gillar

 • Stor databas med många olika poster.

 • Hjälpsamma, lättanvända verktyg (t.ex. släktträdtillverkare, minnen verktyg).

Vad vi inte gillar

 • Inga specifika avsnitt eller poster för indianer och andra minoriteter.

 • Inga användarforum.

När det gäller användarvänlighet och djupet i dess verktyg är FamilySearch kanske den bästa gratis släktforskningswebbplatsen på webben. Förstaswebbplatsen lanserades först 1999 och drivs av kyrkan Jesus Kristus av de sista dagars heliga, och låter användare söka igenom över 2000 samlingar och poster för att hitta sina släktingar. Dess söksidor tillåter ett antal finkorniga sökningar genom födelse, dödsfall, äktenskap och bosättningsregister, och det har också ett släktträdverktyg som låter dig snabbt lägga till förfäder som du hittar i ditt eget släktträd. Sammantaget är det en mycket hjälpsam resurs, med dess enda negativa avsaknad av ett användarforum och frånvaron av specialfunktioner för indianer och andra etniska minoriteter.

02

av 08

USGenWeb-projektet - Släktforskningsregister för staten

Vad vi gillar

 • Mycket omfattande utbud av poster för alla 50 stater.

 • Tillhandahåller många guider och resurser för att utföra din släktforskning.

Vad vi inte gillar

 • Inte så lätt att hitta vägen.

 • Inga verktyg för att bygga ditt släktträd.

USGenWeb-projektet startades 1996, initialt som en släktdatabas för Kentucky. Sedan dess är det grenat för att införliva släktregister för alla 50 stater, som behandlas på ett omfattande utbud av folkräkningsrekord, militära journaler, dödsrödsdomar, tidningar och kartor. Detta gör det till en av de mest detaljerade gratiswebbplatserna på webben, även om det måste noteras att dess webbplatskarta är ganska spridd och tar lite att vänja sig innan du enkelt kan navigera på den. Som sagt, det innehåller ett antal detaljerade guider för hur du gör din egen förfedersökning, inklusive en användbar nybörjarguide.

03

av 08

Få tillgång till släktforskning - Allmän och ursprung i amerikaner

Vad vi gillar

 • Bra mångfald av skivtyper.

 • Tillhandahåller poster som är specifika för infödda och afroamerikanska förfäder.

Vad vi inte gillar

 • Inga guider för att utföra förföljningssökningar.

 • Posterna för vissa stater är mindre omfattande än för andra.

Access Genealogy är en av de största gratis släktforskningswebbplatserna på webben och erbjuder en rad allmänna och mer specialiserade förfäderna. Det innehåller folkräkningsposter för varje stat, militära register som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, kyrkogårdsregister och ett antal diverse databaser för forskare att skura. Till detta inkluderar det också ett bra utbud av indianers resurser, liksom en mängd olika afroamerikanska skivor. Dessa täcker allt från amerikanska indiska skolregister till slavhandel, vilket hjälper dig att inte bara identifiera dina förfäder utan också lägga till betydande detaljer i din kunskap om deras liv.

04

av 08

Allen County Public Library - Afrikanska och indianers släktforskning

Vad vi gillar

 • Varierade poster täcker indianer, afroamerikansk och militär släktforskning.

 • Gott om guider och resurser som är relevanta för släktforskning.

Vad vi inte gillar

 • Täcker inte varje stat.

 • Spela in kronologin är lite fläckig på platser.

Även om Allen County Public Library ligger i Fort Wayne, Indiana, erbjuder dess släktforskningscenter gratis resurser för förfäderna för USA som helhet. Dess enorma samling innehåller databaser om afroamerikansk släktforskning, indianers släktforskning och om militärhistoria. Användare kan också genomföra sin gratis förfedersökning med hjälp av ett brett arkiv med poster som täcker över 30 stater, till exempel skolårsböcker, militära listor och kyrkogårdsregister. Detta innebär att det inte riktigt spänner över hela USA, vilket kan vara frustrerande för vissa. Men på plussidan innehåller släktforskningscentrets webbplats ett generöst antal guider för hur du ska undersöka din släktforskning, samt sidor och en månadsvis e-zine om olika aspekter av släktforskning.

05

av 08

JewishGen - Släktforskning för judiska gemenskaper

Vad vi gillar

 • Enorm och varierad databas över judiska förfäderrekord.

 • Stor mängd guider, grupper och till och med klasser om judisk släktforskning.

Vad vi inte gillar

 • Kan vara svårt att använda och söka efter nybörjare.

För dig som vill upptäcka information om deras judiska förfäder, är JewishGen en av de bästa anorwebbplatserna online. Förutom att erbjuda helt gratis genealogiska sökningar med namn eller stad ger det tillgång till ett begravningsregister med över tre miljoner namn, en Holocaust-databas som innehåller över 2, 75 miljoner namn och ett antal bok- och manuskriptkataloger. Det erbjuder också tillgång till judiska databaser som täcker flera länder utanför USA, till exempel Storbritannien, Israel, Tyskland, Ungern, Österrike, Polen, Litauen, Vitryssland och Lettland. Sådana databaser inkluderar viktiga register (dvs. födslar, dödsfall och äktenskap), folkräkningsposter och företagsregister som erbjuder massor av information för dem som är villiga att ta sig tid att titta. Webbplatsen kan vara lite skrämmande till en början med tanke på antalet och storleken på dess databaser, men den har en mängd olika guider och diskussionsgrupper som hjälper nykomlingar att hitta sina fötter.

06

av 08

Olive Tree Genealogy - Genealogy for European Descendants

Vad vi gillar

 • Specifika passagerarlistor som är användbara för att spåra invandrarfäder.

 • Användbar nybörjarguide för släktforskning.

Vad vi inte gillar

 • Layouten är lite spräcklig och ovälkomlig.

 • Vissa av resurserna kopplas till betalväggar.

En bra släktwebbplats för dem som vill spåra sin släktforskning hela vägen tillbaka till sina förfädernes ankomst till Amerika är Olive Tree Genealogy. Online sedan 1996 och erbjuder länkar till passagerarregister för tyska palatinska, mennonitiska och Huguenots invandrare. Det inkluderar även naturaliseringsregister, väljarregistreringsregister och registrerade lojalitets edar, vilket ger ett mycket omfattande arkiv med information om tidiga migranter till Amerika. Ovanpå detta finns mer allmänna register, inklusive militära databaser, föräldralistor, asylregister och även en kanadensisk invandringsavdelning. Även om dess layout inte är den renaste eller vackraste av alla gratis förfedrawebbplatser på webben, har den ett avsnitt om släktforskningsguider, så att nybörjare kan lära sig hur man går ihop med sin familjhistoria.

07

av 08

TONI - Kanadensisk släktforskning

Vad vi gillar

 • Stor databas med namn att söka.

 • Webbplatsen är tydligt organiserad och väl underhållen.

Vad vi inte gillar

 • Ger inte mycket hjälp med att söka efter förfäder.

 • Databasen är mestadels fokuserad på Ontario.

Drivs av Ontario Genealogical Society, Ontario Name Index (TONI) är förmodligen det bästa sökverktyget för gratis förfäder för personer som vill undersöka sina kanadensiska förfäder. Själva indexet innehåller över fem miljoner namn att söka igenom, hämtade från källor som gravstenfoton och familjehistoria. Utöver detta inkluderar det också ett kyrkogårdindex, samt en kyrkofotosamling, en Huguenotsamling och även en databas med försäkringspapper. Dess register är inte riktigt uttömmande eller lika omfattande som andra gratis förfädernas webbplatser, och det saknar också de slags släktguider du får med andra webbplatser. Ändå växer indexet hela tiden och är en mycket användbar referens för dem som tittar in i deras Ontarian eller kanadensiska förflutna.

08

av 08

Nationalarkiv och registeradministration - Worldwide Genealogy Resources

Vad vi gillar

 • Stort utbud av guider om släktforskning.

 • Uttömmande utbud av länkar till resurser över hela världen.

Vad vi inte gillar

 • Tillhandahåller mycket få egna interna poster eller databaser.

 • Webbplatsen kräver ofta fysisk åtkomst till själva arkiven för att få ut det mesta av det.

Trots att det endast är ett litet urval av online-poster är National Archive and Records Administration en kraftfull (och gratis) resurs för alla som är intresserade av släktforskning. Den innehåller en nedslående liten mängd olika poster som du kan se direkt online, till exempel passagerarlistor, olycksslistor och till och med en kinesisk uteslutningslista. Men mer användbart innehåller det också länkar till praktiskt taget alla relevanta släktforskningswebbplatser eller verktyg du kan behöva, oavsett om du forskar i amerikansk, europeisk eller asiatisk släktforskning. Förutom att de erbjuder mycket omfattande genealogiska guider, tillåter den även besökare att söka i Nationalarkivets katalog, så att de personligen kan begära att de poster som de tror kan vara användbara personligen kan besöka.