Huvud Webbsökning 8 fantastiska verktyg för smarta Spotify-spellistor
Webbsökning

8 fantastiska verktyg för smarta Spotify-spellistor

8 fantastiska verktyg för smarta Spotify-spellistor
Anonim

Ha alltid något bra att lyssna på när du behöver lite musik

De två första verktygen på denna lista kommer från Playlist Machinery. Låt oss säga att du är i ett visst humör, eller gör en viss aktivitet eller vill lyssna på en viss musikgenre. Playlist Miner kan ta söktermer som "mellow", "workout" eller "country" och identifiera de bästa spåren från de mest populära offentliga Spotify-spellistorna.

Verktyget fungerar genom att ansluta till ditt Spotify-konto och sedan visa dig en lista med spellistor som den hittade baserat på dina sökkriterier. Därifrån kan du klicka på Hitta toppspår för att se en lista med enskilda spårförslag och deras poäng.

Besök Playlist Miner

02

av 08

Koka grodan

Känns att lyssna på två olika artister eller musikstilar, men kan du inte välja bara en? Prova att "koka grodan" genom att skapa en sömlös spellista mellan två olika artister.

Det här verktyget tar den första artisten och skapar en väg genom att identifiera relaterade spår som så småningom tar dig hela vägen till den andra artisten du angav. Om du gillar det du ser från alla spår som föreslås i sökvägen kan du spara det i dina Spotify-spellistor.

Besök Boil the Frog

03

av 08

Spotibot

Du kan få spellistor automatiskt genererade åt dig av Spotibot bara genom att ange ett artistnamn eller genom att länka det till din Last.fm-profil. Du kan få upp till 50 spår genererade som en spellista och välja om du vill att populära spår ska gynnas.

Du kan också leka med bättre länkar som Spotibot har att erbjuda, vilket bara innebär att du byter ut någon open.spotify.com i någon Spotify-URL med spotibot.com istället. Du ser mer informativa detaljer som spårlistor, biografier, omslagskonst och mer.

Besök Spotibot

04

av 08

Magisk spellista

Behöver du skapa en spellista på några sekunder? Med Magic Playlist är allt du behöver göra att skriva namnet på en enda låt i det givna fältet som representerar genren eller den allmänna känslan av den spellista du vill ha, och voila - en spellista med 29 låtar till (för totalt 30) kommer att föreslås för dig baserat på den ursprungliga låten.

Du kan logga in på Spotify med Magic Playlist och sedan enkelt spara alla spellistor du skapar på ditt Spotify-konto. Magic Playlist låter dig också titta på den och ställa den till offentlig eller privat direkt på sajten.

Besök Magic Playlist

05

av 08

Playlists.net

Spotify har många användare som skapar tusentals nya offentliga spellistor hela tiden, och Playlists.net är på samma sätt som en tredjeparts sökmotor för dessa spellistor. Du kan söka efter spellistor, skicka in dina egna för andra att upptäcka, kolla in listorna för populära spellistor eller använda spellistgeneratorn.

Glöm inte att bläddra igenom genrer och stämningar på första sidan. Använd filteralternativen högst upp för att välja genrer / stämningar och sortera dem efter presenterade, mest spelade eller de senaste.

Besök Playlists.net

06

av 08

Upptäck varje vecka

Discover Weekly är faktiskt en Spotify-spellista själv, tillgänglig för alla premiumanvändare. Varje måndag uppdaterar Spotify denna spellista med 30 nya spår baserat på vad du redan har lyssnat på.

Det är ett utmärkt sätt att inte bara få en helt ny spellista automatiskt anpassad till din musiksmak utan också att upptäcka ny musik du kanske vill lägga till andra befintliga spellistor. Ju mer du lyssnar på på Spotify, desto bättre kommer dina Discover Weekly-spellistor att bli!

Besök Discover Weekly

07

av 08

Släpp radar

Precis som Discover Weekly är Release Radar en nyligen introducerad Spotify-spellista som innehåller personliga nya utgåvor från dina favoritartister. På detta sätt kommer du aldrig att missa nya singlar eller album som du kommer att vara säker på att vill lyssna på så snart de kommer ut.

Medan Discover Weekly uppdateras varje måndag, uppdaterar Release Radar varje fredag. Du får upp till två timmars musik från artister som du följer och lyssnar mest på, vilket ger dig helt nya låtar som kommer att säkerställa fantastiska, nya tillägg till några av de spellistor du redan har skapat.

Besök Release Radar

08

av 08

Ljudspår

Om du ofta lyssnar på Spotify när du är på farten med din iOS-enhet kan det vara värt att ladda ner denna gratisapp. Ledsen Android-användare, ingen appversion för dig just nu!

Soundtrack är en app som helt integreras med Spotify, så att du kan bläddra i dina befintliga spellistor, spela en låtförhandsvisning och sedan visa ett kort med 20 kuraterade låtförslag baserat på vad du just spelade.

Relaterade artister visas också enligt artistens låtar du spelar. Om du hittar en låt du gillar på Soundtrack kan du enkelt lägga till den i en Spotify-spellista direkt genom själva Soundtrack-appen!