Huvud sociala media 6 webbplatser som Pinterest spruta över webben
sociala media

6 webbplatser som Pinterest spruta över webben

6 webbplatser som Pinterest spruta över webben
Anonim

Populära Pinterest-kloner

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  Pinterest-liknande webbplatser dyker upp överallt när företagare skyndar sig för att duplicera framgången med webben populära bilddelande sociala nätverk.

  Sajter som Pinterest Sprout

  Det finns en Pinterest-klon eller visuellt socialt nätverk för nästan alla specialämnen du kan tänka på, inklusive resor, recept, mode, bröllop och katter, för att bara nämna några. Det finns också poäng av copycats av allmänt intresse.

  De flesta kopierar rutnätliknande visuell design av originalet, och många tillåter människor att bokmärka och dela bilder de hittar på webben i virtuella album som liknar Pinterest-tavlor.

  De är look-alikes

  I huvudsak duplicerar knockoffs den visuella, rutliknande layouten på Pinterest och dess system för att organisera bilder i samlingar och låta människor följa varandra och samlingarna också.

  Kontrollera den här länken för att lära dig hur du får en Pinterest-inbjudan och skapar ett Pinterest-konto.

  Kan de andra sidorna gilla Pinterest överleva

  Det är osannolikt att de flesta av kopiorna kommer att ha stanna kvar, eller att någon kommer att locka det enorma följande som Pinterest har (från och med 2016 fanns det 6).

  Vad dessa webbplatser erbjuder

  Nischämnen är kanske mer lämpade för Pinterest-kloning eftersom nischversionerna ger möjligheter att bygga ett samhälle kring en gemensam passion och tjäna särskilda intressen på unika sätt. Att bygga äkta samhälle är svårare att göra i Pinterest: s enorma visuella cornucopia eftersom webbplatsen täcker så många olika ämnen att det kan vara svårt att hitta och interagera med likasinnade människor.

  Många Pinterest-kloner driver faktiskt en hel del trafik till Pinterest, eftersom människor ofta använder dem för att hitta saker att klämma fast på den ursprungliga webbplatsen. Med andra ord verkar vissa användare vända sig till bilddelande knockoffs för att hitta material att klämma fast på Pinterest, vilket kan hjälpa kloner att bygga en publik, om än mycket mindre.

  Allmänna intressekloner

  Nedan finns en lista med Pinterest-kloner av allmänt intresse. Dessa knock-offs (inte ALLA skapades efter Pinterest, några webbplatser som liknar Pinterest faktiskt förutdaterade det) är generella till sin natur och täcker ett brett utbud av ämnen och är inte fokuserade på någon speciell nisch, vilket gör dem liknar original i omfattning såväl som design.

  • Fancy

   • Fancy är en knockoff som använder "fancy it" i stället för "pin it" för att spara och dela bilder. Det kallar sig en mashup mellan en butik, blogg, tidskrift och önskelista. Fancy har ett incitamentssystem med märken för att belöna människor för olika nivåer av aktivitet och bilddelning. Ingen inbjudan behövs för att registrera dig. Det finns kommersiella belöningar från betalande sponsorer också, som är en del av webbplatsens shoppingsystem.
  • Fffound

   • FFFOUND kräver en inbjudan. Det är särskilt populärt bland fotografer. Grundarna är i Tokyo och arbetar för ett webbutvecklings- och designföretag.
  • Vi hjärta det

   • We Heart It skapades i Brasilien av en webbutvecklare och erbjuder "inspiration" -gallerier med bilder. Konceptet liknar Pinterest förutom att det använder "hjärta" istället för "stift" som metafor för att "spara" bilder. Dess senaste tagline är "ett hem för din inspiration: organisera och dela saker du älskar." Du kan följa vänner och främlingar och behöver inte ha en inbjudan att gå med.
  • Piccsy

   • Piccsy är en bilddelningstjänst som presenterar ett rutnät med färre men större bilder än Pinterest. Dess tagline förklarar namnet: "pic. Se. Dela." Webbplatsen erbjuder enkel omläggning av bilder till Facebook och andra sociala nätverk. Det har också en egen bildsökningsmotor som är hela webben utformad för att göra det lättare att hitta visuellt material att dela.
  • Dribbble

   • Dribbble förklarar sig vara "show and tell for designers". Även om det ser mycket ut som Pinterest och kräver en inbjudan att gå med som Pinterest, är Dribbble mer begränsad och begränsar antalet människor som faktiskt kan posta bilder. Endast medlemmar av Dribbble kan bjuda in andra till inlägg. Den använder en basketmetafor för att beskriva "spelare" och "skott" de tar.
  • VisualizeUs

   • Den här webbplatsen har funnits längre än Pinterest. Dess uttalade syfte är "social bokmärkning för bilder." Det bygger på att märka bilder med nyckelord för organisation och erbjuder inte lika mycket i vägen för att organisera verktyg som Pinterest.