Huvud iphone & ipod 6 viktiga sätt iPhone 5S och 5C är olika
iphone & ipod

6 viktiga sätt iPhone 5S och 5C är olika

6 viktiga sätt iPhone 5S och 5C är olika
Anonim

IPhone 5S har en snabbare processor än 5C. 5S har en Apple A7-processor, medan hjärtat i 5C är en A6.

A7 är nyare och kraftfullare än A6, särskilt för att det är ett 64-bitars chip (det första i en smartphone). Eftersom det är 64-bitars, kan A7 behandla bitar av data dubbelt så stora som de som hanteras av 32-bitars A6.

Processorhastighet är inte lika stor faktor för smartphones som i datorer (många andra saker påverkar den totala prestanda lika mycket som, om inte mer än, processorhastighet), och A6 är snabb, men A7 i iPhone 5S gör den modellen snabbare än 5C.

02

av 06

Motionprocessor för rörelse: 5C har det inte

IPhone 5S är den första iPhone som innehåller en rörelse-co-processor. Detta är ett chip som interagerar med iPhone: s fysiska sensorer - accelerometer, kompass och gyroskop - för att ge nya feedback och data till appar.

Detta inkluderar mycket mer detaljerad information om träning och träning i appar och möjligheten att veta om användaren sitter eller står. 5S har det, men 5C gör det inte.

03

av 06

Touch ID Fingerprint Scanner: Endast 5S har det

En av iPhone 5Ss rubrikfunktioner är Touch ID-fingeravtrycksscannern som är inbyggd i hemknappen.

Med den här skannern kan du knyta säkerheten på din iPhone till ditt unika, personliga fingeravtryck, vilket betyder att såvida det inte är du (eller någon har fingret!) Så är din telefon väldigt säker. Ställ in ett lösenord och använd sedan fingeravtrycksskannern för att låsa upp telefonen, ange lösenord och godkänna köp. Skannern är tillgänglig på 5S, men inte 5C.

04

av 06

Kamera: 5S erbjuder Slow-Mo och mer

Jämfört med specifikationerna ensam ser kamerorna i iPhone 5S och 5C inte så annorlunda ut: de båda max ut på 8 megapixlar för stillbilder och 1080p HD-video.

Men de subtila detaljerna i 5S: s kamera skiljer sig verkligen ut. Det erbjuder två blixtar för sannare livsfärger, möjligheten att spela in slow motion-video med 120 bilder per sekund i 720p HD och ett burst-läge som tar upp till 10 foton per sekund.

5C: s kamera är bra, men den har inte några av dessa avancerade funktioner.

05

av 06

Färger: Endast 5C har ljusa färger

Om du vill ha en färgglad iPhone är 5C ditt bästa val. Det beror på att det finns i många färger: gult, grönt, blått, rosa och vitt.

IPhone 5S har fler färger än tidigare modeller - utöver standard skiffer och grått har den nu också ett guldalternativ - men 5C har de ljusaste färgerna och det största urvalet av dem.

06

av 06

Lagringskapacitet: 5S erbjuder upp till 64 GB

IPhone 5S har samma maximala lagringsutrymme som förra årets iPhone 5: 64 GB. Det räcker för att lagra tiotusentals låtar, dussintals appar, hundratals foton och mer. Om dina lagringsbehov är stora är det telefonen för dig.

5C matchar de 16 GB och 32 GB modeller som 5S erbjuder, men det stannar där - det finns ingen 64 GB 5C för lagringshunga användare.