Huvud antivirus De 6 bästa gratis virusscannarna online
antivirus

De 6 bästa gratis virusscannarna online

De 6 bästa gratis virusscannarna online
Anonim

Sök efter virus online med dessa skannrar

 • Nyckelbegrepp
 • byStacy Fisher

  37

  37 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En gratis virussökning online är ganska mycket som det låter som: en online-baserad, gratis skanning efter virus och annan skadlig programvara. Den här typen av virusscanning skiljer sig från ditt traditionella virusscanningsprogram eftersom allt arbete görs på en server på internet.

  Varje webbplats för virusscanning gör detta lite annorlunda. Vissa låter dig ladda upp en fil för skanning, andra kontrollerar webbplatser för länkar som innehåller skadlig programvara, och andra installerar webbläsartillägg eller andra små program som skannar hela din dator men gör kulisserna online.

  Gratis virusscannare på nätet är bra alternativ för engångsvirusavsökningar om installation av ett fullständigt antivirusprogram inte är ett alternativ av någon anledning, eller kanske bara för ett extra lager av försiktighetsåtgärder.

  Oavsett varför du använder en av dem, är alla de gratis online-virusscanningstjänster som listas nedan helt gratis! De beställs av användarvänlighet och funktionalitet.

  En online virusscanner kommer bara att kontrollera efter virus, inte faktiskt ta bort något som den hittar. Besök länken ovan för ett traditionellt virusscannerprogram som inte bara kan leta efter virus utan också helt kan ta bort dem från din dator.

  Du kan också använda en on-demand virusscanner för ett annat skyddskikt, eller ett startbart antivirusverktyg om datorn inte startar på grund av viruset.

  Virustotal

  Vad vi gillar

  • Lätt att dela skanningsresultat och söka efter tidigare resultat.

  • Stöder en Android-app för att skydda dina mobila enheter.

  Vad vi inte gillar

  • För personligt bruk; kommersiell användning är inte tillåtet.

  • Skannar bara en fil åt gången.

  Vår recension av VirusTotal

  Du kan ladda upp en specifik fil till VirusTotal för att få den skannad av olika antivirusmotorer eller ange en webbplatsadress för att VirusTotal ska skanna en hel sida för skadliga länkar. Det stöds också IP-adress, domän och hashskanning.

  Arkiv som ZIP och RAR kan laddas upp men den maximala acceptabla storleken för alla filtyper är 550 MB.

  Ett webbläsarförlängning är också tillgängligt för användare av Chrome, Firefox och Internet Explorer som gör det möjligt att skanna URL: er från högerklickmenyn och filer som kan kontrolleras för virus innan de laddas ner.

  En annan praktisk funktion med VirusTotal online-virusscanner är att den fungerar via e-post, vilket innebär att du kan bifoga en fil till meddelandet och skicka den till att få den skannad.

  Besök VirusTotal

  MetaDefender Cloud

  Vad vi gillar

  • Mer omfattande virusscanning än något annat gratisalternativ.

  • Kräver inte installation.

  Vad vi inte gillar

  • Måste skanna filer en efter en.

  • Begränsat stöd för webbläsarintegration.

  MetaDefender Cloud (tidigare kallad Metascan Online) är en snygg webbplats som gör att filer upp till 140 MB kan laddas upp och skannas mot 30+ olika antivirusmotorer samtidigt, inklusive sådana som används av populära leverantörer som Microsoft, Kaspersky, McAfee och AVG.

  Några filer du kanske är intresserad av att skanna på MetaDefender Cloud kan vara 7Z, EXE och ZIP, men du kan också skanna andra, som bilder, videor och dokument.

  Förutom att ladda upp en fil till MetaDefender Cloud kan den också skanna efter IP-adress, hashvärde och webbadress till webbplatsen.

  Resultaten är verkligen lätta att läsa; ett ljusgrönt bock markeras bredvid varje antivirusmotor som identifierar en fil som säker och ett rött märke med virusnamnet om det visar sig vara skadligt.

  Det finns också OPSWAT filsäkerhet för Chrome-förlängningen som du kan installera för att skanna nedladdningar som görs genom den webbläsaren.

  Besök MetaDefender Cloud

  Avira

  Vad vi gillar

  • Alternativ att uppgradera för fler funktioner och bredare skydd.

  • Mycket enkelt, användarvänligt gränssnitt.

  Vad vi inte gillar

  • Inte lika pålitligt när det gäller att upptäcka nätfiskeprogram.

  • Rapporterar falska positiver med relativ frekvens.

  Aviras online-virusscanner använder samma antivirusmotor som det populära Avira AntiVirus-programmet för att skanna inlämnade filer och URL: er via ett onlineformulär.

  Formuläret ber om dina kontaktuppgifter så att resultatens URL kan skickas till dig. Högst fem filer som inte är större än 50 MB vardera kan laddas upp.

  Besök Aviras online-virusscanner

  Jottis Malware Scan

  Vad vi gillar

  • Omfattande virusscanning sorterar ut falska positiva resultat från verkliga hot.

  • Finns på flera språk.

  Vad vi inte gillar

  • Fult gränssnitt med massor av distraherande annonser.

  • Betydligt långsammare än andra alternativ.

  Över ett dussin antivirusmotorer används för att skanna upp till fem filer i taget (med en 100 MB gräns för varje) som du laddar upp till Jottis Malware Scan.

  Datum och scanningsdetekteringsstatus för varje antivirusmotor visas i en lättläst lista så att du tydligt kan se vilka som gjorde eller inte hittade filen som farlig.

  Jotti.org inkluderar också en hash-sökning om du inte vill ladda upp en fil utan att istället ange MD5 eller SHA-1/256/512 kryptografisk hashfunktion för en fil. Detta fungerar bara om filen skannades av Jotti.org vid ett tidigare datum, av dig eller någon annan.

  Skanning är också möjlig från skrivbordet med JottiScan-programmet.

  Jottis Malware Scan är ibland upptagen, vilket gör att du väntar på en rad innan din fil kan behandlas.

  Besök Jottis Malware Scan

  Kaspersky VirusDesk

  Vad vi gillar

  • Skannar snabbt.

  • Resultaten är tydliga och lätta att förstå.

  Vad vi inte gillar

  • Inga webbläsarverktyg för enkel skanning.

  • Det går inte att skanna mer än en fil åt gången.

  Kaspersky har också en virusscanner online som stöder både filer och URL: er. En fil som du laddar upp till den här virusscannern online kan vara så stor som 50 MB.

  Webbplatsen kunde inte vara enklare att använda. Klistra bara in länken eller välj bilagsikonen för att ladda upp en fil. Genom att trycka på SCAN startar virusscanningen och resultaten visas på samma sida.

  Om ett hot upptäcks kommer Kaspersky VirusDesk att säga "hot upptäckt i" och visa hotnamnet och andra detaljer. Annars ser du ett rent meddelande om "inga hot upptäckts".

  Besök Kaspersky VirusDesk

  FortiGuard Online Scanner

  Vad vi gillar

  • Mycket lätt att använda.

  • Webbplatsen innehåller användbara cybersecurity-nyheter och resurser.

  Vad vi inte gillar

  • Filstorleksgräns begränsar användbarheten kraftigt.

  • Ingen webbläsarintegration.

  Ladda upp en fil till FortiGuard Online Scanner för en snabb kontroll av skannern.

  När du har laddat upp filen anger du ditt namn och din e-postadress om de behöver skicka ett meddelande om filen. När du har skickat filen för granskning väntar du på att sidan ska uppdateras så ser du resultaten högst upp.

  Filer som laddas upp till den här virusscannern online kan bara vara så stora som 1 MB.

  Besök FortiGuard Online Scanner