Huvud sociala media 5 tips för att få en shoutout på Instagram
sociala media

5 tips för att få en shoutout på Instagram

5 tips för att få en shoutout på Instagram
Anonim

Utöka räckvidden på Instagram med shoutouts

Om du publicerar en massa foton av mat och hälsosamma recept på Instagram, är chansen stor att du inte får mycket tur om du riktar dig till en användare för ett shoutout-partnerskap som främst publicerar om sport. Även om den användaren gick med på en utrop, skulle du förmodligen inte få många följare ur det, eftersom användarens följare vill se sportinnehåll - inte matinnehåll.

Det bästa sättet är att hitta andra användare som delar liknande intressen med dig baserat på deras innehåll. eftersom deras följare är de som kommer att märka dina grejer och beslutar att följa dig.

02

av 05

Hitta andra Instagram-användare som har ett liknande antal följare som du

Vissa användare inkluderar korta suddar i sina Instagram-bios för att informera följare att de är öppna för att göra shoutouts. Men om den användaren har 100K + följare och du bara har 50, bry dig inte ens om att kontakta dem.

För det mesta kommer användarna bara att acceptera ett utrop om ni båda har en liknande mängd följare. Det är bara rättvist. När du arbetar dig upp till minst tusen följare blir det mycket lättare att göra shoutouts med andra användare som är intresserade av att växa sina följare.

03

av 05

Gilla, kommentera eller följ andra användarprofiler innan du ber om en rop

Maner går långt borta på sociala medier - särskilt på en plattform som Instagram där alla vill omedelbar tillfredsställelse.

Det är bara artigt att engagera sig med de användare som du vill be om en shoutout och det visar att du är intresserad av deras innehåll. Försök att ge sina foton eller videor några gillningar, kommentera dem och till och med följa dem för att låta dem veta att du är allvarlig.

Kom ihåg att sociala medier - inklusive Instagram - handlar om engagemang. Lite interaktion på sociala medier kan gå långt, och det är det enklaste sättet att nätverka med andra online.

Kolla in de fem bästa verktygen för att öka ditt Instagram-engagemang.

04

av 05

Undvik att skräppa andra Instagram-användare med kommentarer på deras inlägg

Vissa användare blir lite för angelägna om att hitta människor att be om en shoutout, så de slutar spammon massor av foton med kommentarer som säger "s4s?" eller något generiskt om hur bra deras innehåll / profil är, utan att ens ens titta på kontoens fullständiga Instagram-profil eller engagera dem först. Det är inte så att göra det.

Skräppost inte användare bara för att bli märkt. Du bör alltid hitta riktade användare med liknande innehåll och följare och sedan börja med att engagera sig lite med dem först.

05

av 05

Kontakta andra Instagram-användare via e-post eller Instagram Direct

Du har nu gjort forskningen genom att leta efter Instagram-användare som publicerar innehåll som liknar det du publicerar och har ungefär samma mängd följare som du. Du har motstått frestelsen att be om en "s4s" genom att lämna en slumpmässig kommentar på ett inlägg, och istället tog dig tid att engagera och interagera - vilket lämnade äkta kommentarer som inte skräppost.

Nu kan du direkt kontakta användaren för att fråga dem om de skulle vara intresserade av ett utrop. Först letar du efter en e-postknapp (om deras profil är ett företagskonto) eller en e-postadress som skrivs in i deras bio. Om inget listas kan du försöka nå dem istället via ett privat direktmeddelande från Instagram Direct.

När du skickar ett meddelande till en annan användare, gör det personligt. Om du kommenterar något specifikt om deras profil eller innehåll får de veta att du inte bara är en annan spammare.

Påminnelse: Fokusera på verkliga kontakter med andra Instagram-användare

Vem du känner kan vara mycket kraftfull. Det finns massor av enorma konton på Instagram med hundratusentals följare som kontinuerligt marknadsför varandra med shoutouts flera gånger i veckan.

Och kom ihåg att även om stora siffror ser bra ut, är verkligt engagemang från aktiva följare det som verkligen betyder. Var uppmärksam på att tillhandahålla utmärkt innehåll till ditt Instagram-community, och du har inga problem med att hålla dem intresserade av att följa dig.