Huvud fönster 5 skäl att hålla sig till Windows Vista
fönster

5 skäl att hålla sig till Windows Vista

5 skäl att hålla sig till Windows Vista
Anonim

Det är ett stabilt operativsystem men supporten är slut

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • byKeith Ward

  Teknisk författare som specialiserat sig på Microsoft-produkter med över 25 års erfarenhet inom området som har skrivit tusentals artiklar som täcker ämnen som Windows-grunder, molnberäkning och mobilapputveckling.

  169

  169 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Windows Vista var inte Microsofts mest älskade utgåva. Människor ser med nostalgi och gillar om Windows 7, men du hör inte så mycket om Vista. Microsoft har mest glömt det, men Vista var ett bra, stabilt operativsystem som har många saker att göra för det. Om du funderar på att uppgradera från Vista till Windows 7 eller senare, här är fem skäl att hålla sig till Vista och en enorm anledning att inte göra det.

  Fem skäl att hålla sig till Windows Vista

  1. Vista är Windows 7 med mer polska . Windows 7 är i grunden Vista. Den underliggande motorn är densamma. Windows 7 lägger bara till mycket polering och förfining till de grundläggande Vista-underlag. Det betyder inte att de två produkterna är tvillingar. Windows 7 är snabbare och lättare att använda, men under huven har de flesta av samma delar.
  2. Vista är säkert. Vista är ett säkert, ordentligt låst operativsystem. En av innovationerna som den introducerade var användarkontokontroll. UAC, även om en smärta i nacken i början med sina oändliga anvisningar, var ett stort steg upp för säkerhet och förfinades över tid för att vara mindre irriterande.
  3. Applikationskompatibilitet är inte ett problem . Ett av de största problemen som Vista hade från början var hur det bröt många XP-program. Microsoft lovade bred kompatibilitet och levererade inte förrän senare, men uppdateringar och servicepaket tog till slut hand om de flesta av dessa problem, och mjukvaruföretag uppdaterade så småningom sina drivrutiner tills nästan allt fungerar med Vista.
  4. Vista är stabilt. Vista har använts och justerats i flera år över hela världen. De flesta av problemen har upptäckts och korrigerats, vilket leder till ett bunnsolid OS som inte ofta kraschar för de flesta användare.

  1. Vista sparar pengar. Du kan inte direkt uppgradera till Windows 7 från XP, vilket innebär att uppgraderingarna kommer från Vista. Det kan vara svårt för många att motivera den ökade kostnaden för Windows 7 eller senare när Vista gör många av samma saker och gör dem bra.

  En stor anledning att inte hålla fast vid Windows Vista

  Microsoft har avslutat supporten för Windows Vista . Det betyder att det inte kommer att finnas några ytterligare Vista-säkerhetsfixar eller buggfixar och ingen mer teknisk hjälp. Operativsystem som inte längre stöds är mer sårbara för skadliga attacker än nyare operativsystem.

  I slutändan beror det på dina behov, budget och säkerhetsproblem huruvida du flyttar från Vista.