Huvud Android 5 roliga och praktiska sätt att använda NFC på din Android
Android

5 roliga och praktiska sätt att använda NFC på din Android

5 roliga och praktiska sätt att använda NFC på din Android
Anonim

NFC kan göra mycket mer än att göra mobila betalningar

Hänger du med andra Androids? Dela bilder, videor, webbsidor, kontaktinformation och andra databitar genom att knacka på baksidan av dina telefoner. Tänk på bekvämligheten med att dela ett resefoto strax efter att det har knäppts eller dela kontaktinformation vid ett nätverkshändelse utan att behöva söka efter en penna. Omedelbar tillfredsställelse.

02

av 05

Ställ in din nya smartphone med hjälp av Tap & Go

Nästa gång du uppgraderar din Android-smarttelefon kan du prova Tap & Go under installationsprocessen, en funktion som erbjuds i Android Lollipop och senare. Tap & Go överför dina appar och Google-konton direkt från din gamla telefon till den nya telefonen, så att du inte behöver installera om allt. Tips: Om du av misstag hoppar över detta steg i installationen kan du återställa din smartphone till fabriksinställningarna och börja om igen.

03

av 05

Betala med din smartphone i registret med Android Pay och mer

Kontaktlösa betalningar är en av de mer synliga användningarna av NFC. Om du inte har använt den har du förmodligen sett en annan kund dra sin smartphone istället för att dra ut sitt kreditkort i registret.

Du kan lagra dina kreditkort i Android Pay eller Samsung Pay (om du har en Samsung-enhet) och dra din smartphone i registret. Kreditkortsföretag har också kommit in i spelet med Mastercard PayPass och Visa payWave.

04

av 05

Dela ditt Wi-Fi-nätverk

När du har gäster över, måste du skriva ut ditt långa, svårt att komma ihåg WiFi-lösenord? Det är tråkigt. Varför inte använda en NFC-tagg för att dela den istället? NFC-taggar kan programmeras för att göra specifika åtgärder när de svepas, inklusive att logga in på ditt WiFi-nätverk. Den här metoden är säkrare eftersom dina gäster inte känner till lösenordet och det är bekvämt att starta. Dina gäster måste installera en NFC-läsar-app på sina smartphones, men de flesta av dem är gratis.

05

av 05

Programmera NFC-taggar

Vad mer kan NFC-taggar göra? Du kan programmera dem för enkla åtgärder som att aktivera trådlös tethering, starta appar beroende på din plats, dämpa telefonens skärm vid sänggåendet, stänga av aviseringar eller ställa in larm och tidtagare, till exempel. Beroende på din tekniska kunskap kan du också programmera komplicerade processer som att starta upp din dator. Att programmera en NFC-tagg är enklare än du kanske tror, ​​även om du måste ladda ner en app för att göra det; många är tillgängliga i Google Play Store. Du kan till och med bädda in en NFC-tagg på dina visitkort så att nya kontakter kan spara din information på ett ögonblick. Som de säger är du begränsad endast av din fantasi.