Huvud fönster De 5 bästa sätten att använda OneDrive-delning
fönster

De 5 bästa sätten att använda OneDrive-delning

De 5 bästa sätten att använda OneDrive-delning
Anonim

Filer kan delas med OneDrive från en rad enheter

OneDrive-tjänsten är integrerad direkt i Windows 8.1 och Windows 10, vilket innebär att du inte behöver ladda ner några ytterligare appar för att använda den på en dator eller surfplatta som kör antingen operativsystem.

En OneDrive-mapp har redan skapats på din Windows-enhet som standard; allt du behöver göra är att spara en fil eller flytta den till den mappen för att den ska synkroniseras till ditt OneDrive-konto. När du har en fil i Windows OneDrive-mappen kan du dela den med andra genom att göra följande:

 1. Öppna Windows Start-menyn och välj Dokument .
 2. Leta reda på OneDrive- mappen i menyn till vänster på skärmen och välj den. Det bör vara under Snabb åtkomst och över den här datorn .
 3. Hitta filen eller mappen i din OneDrive-mapp som du vill dela och högerklicka på den för att få fram en alternativmeny.
 4. Välj Dela en OneDrive-länk från den här menyn. Detta skapar en unik länk för din fil eller mapp som omedelbart kopieras till enhetens urklipp.
 5. Kopiera den här länken till ett e-postmeddelande, sociala medier eller meddelanden app genom att trycka Ctrl + V på tangentbordet eller högerklicka på ditt inlägg utkast och välja Klistra in .

Tips : När du använder en OneDrive-app, se till att logga in med samma Microsoft-konto på alla dina enheter.

02

av 05

OneDrive-fildelning med iOS-appen

Den officiella OneDrive iOS-appen kan användas för att säkerhetskopiera foton och få åtkomst till dokument som laddats upp till samma OneDrive-konto från andra enheter.

OneDrive-appen kan också användas för att dela filer och mappar med andra. Så här gör du:

 1. Öppna OneDrive- appen på din iOS-enhet.
 2. Hitta filen eller mappen du vill dela och tryck på den i ungefär två sekunder.
 3. Möjligheten att välja fler filer eller mappar visas nu på vänster sida av skärmen medan flera nya ikoner nu syns längst upp. Klicka på ikonen som liknar en fyrkant med en pil uppåt . Det här är delningsikonen.
 4. Nu får du ett urval av sociala appar för delning av filen. Klicka på ikonen för appen du vill använda. Detta öppnar den sociala appen med länken till filen automatiskt inbäddad i ett nytt inlägg.

Tips : Alternativt kan du trycka på Kopiera länk för att kopiera länken till filen till urklippet och sedan klistra in den i vilken app du vill.

03

av 05

Hur man delar OneDrive-filer på Android

Den officiella Android OneDrive-appen fungerar på samma sätt som iOS-versionen. Det kan användas för att ladda upp filer och också för att få åtkomst till en användares hela OneDrive-molnbibliotek för att se, ladda ner eller dela. Så här delar du en fil eller mapp med någon annan med Android-appen OneDrive:

 1. Öppna OneDrive- appen på din Android-enhet.
 2. Leta reda på den mapp eller fil du vill dela och tryck på den i några sekunder.
 3. Alternativen för att välja fler filer eller mappar kommer att visas, liksom alternativet att dela. Klicka på delningsikonen.
 4. Välj från rullgardinsmenyn om du vill att personen du delar filen med ska kunna redigera filen eller helt enkelt visa den.
 5. Klicka på Kopiera länk .
 6. Den unika länken till din OneDrive-fil eller -mapp sparas nu på din Android-enhetens urklipp. Du kan nu klistra in den i valfri app du vill dela.

Obs! När du delar en länk till en OneDrive-fil eller -mapp, kom ihåg att alla som väljer länken kan komma åt den. Det är ofta bäst att begränsa delningen till privata meddelanden istället för ett offentligt inlägg.

04

av 05

Dela filer och mappar från OneDrive-webbplatsen

Den officiella OneDrive-webbplatsen kan vara ett mycket bekvämt sätt att komma åt och hantera alla dina filer och mappar som har laddats upp till ditt konto. Webbplatsen kan nås via valfri webbläsare på Mac, Windows, iOS eller Android och den är lika funktionell som de flesta av de officiella apparna.

Så här delar du en fil eller mapp med OneDrive-webbplatsen:

 1. Gå till OneDrive.com och logga in.
 2. Hitta filen eller mappen du vill dela och högerklicka på den. En meny ska visas. Om du använder en surfplatta trycker du länge på filen eller mappen och tar sedan bort fingret.
 3. Välj Dela från den här menyn.
 4. Välj Hämta en länk .
 5. En unik webblänk skapas för din fil eller mapp. Välj den blå kopieringsknappen för att kopiera adressen till enhetens urklipp. Du kan nu använda den här länken för att dela ditt innehåll med andra via sociala medier eller e-post.

Tips : Innan du delar eller redigerar en fil i ditt OneDrive-konto måste du se till att din enhet är ansluten till internet och att alla filerna är synkroniserade. Detta förhindrar att duplicerade filer eller ändringar skrivs över.

05

av 05

Dela spelklipp på Xbox One med OneDrive

Xbox One-videospelkonsoler har inbyggd OneDrive-integration som används för att säkerhetskopiera alla skärmknappar och inspelade videoklipp. När de har synkroniserats med det anslutna Microsoft-kontot kan dessa video- och bildfiler nås och delas via OneDrive-webbplatsen och appar på andra enheter.

 1. Från Xbox One-instrumentbrädan trycker du två gånger på RB- utlösaren på din controller för att navigera till Community- flödet.
 2. Överst på flödet finns en Hantera fångslänk . Navigera till den och tryck på A.
 3. Nästa skärm visar alla dina inspelade videor och skärmdumpar. Hitta den du vill ha och tryck på A igen.
 4. Det valda mediet fyller hela skärmen och ett överlägg med flera ikoner kommer att visas. I mitten av överläggningen kommer en molnikon. Om ikonen är bleknad betyder det att filen redan har synkroniserats till ditt OneDrive-konto. Om det inte är blekt markerar du det och trycker på A.
 5. Du blir ombedd att bekräfta överföringen till ditt OneDrive-konto. Markera Ladda upp till OneDrive och tryck på A. Din fil kommer nu att vara tillgänglig att dela på OneDrive via en av de officiella apparna eller OneDrive-webbplatsen.

Tips : När du har laddat upp till OneDrive från din Xbox One kommer dina videoklipp att vara tillgängliga i mappen Videor, medan dina skärmdumpar är tillgängliga i mappen Bilder .