Huvud webbsökning De 5 bästa sätten att använda Google Maps Trip Planner
webbsökning

De 5 bästa sätten att använda Google Maps Trip Planner

De 5 bästa sätten att använda Google Maps Trip Planner
Anonim

Förenkla din semester oavsett om du promenerar, kontrollerar trafik och mer

Denna visningskarta kan innehålla alla lager (enskilda kartor) ovanpå varandra. Men innan du kan lägga till lager måste du först skapa dina resekartor. För att göra detta, klicka på rutan Visa större kartikon i det övre högra hörnet av fönstret.

Klicka sedan på menyikonen i det övre vänstra hörnet av fönstret. Välj Skapa ny karta i menyn.

Nu är du redo att börja planera din första resa!

Använd distansverktyget för att planera stadspromenader

Föreställ dig att du planerar en resa till New York City. Du har bokat bo på Roosevelt Hotel nära Park Avenue.

Du vill ta en vandring i staden men du är osäker på hur långt populära attraktioner är från hotellet.

Google Trip Planner har ett användbart verktyg för distansmätning som du kan använda för att mäta hur långt vägar eller stigar kan vara när du faktiskt är på en plats.

Så här använder du mätverktyget.

 1. Klicka på verktyget Mät avstånd och områden (linjalikonen) på din obegränsade kartredigeringsskärm.

 2. Musikonen kommer att ändras till ett korshår. Använd denna korsning för att kartlägga din planerade vandringsväg längs stadens gator och till dina planerade hotspots.

 3. Varje gång du klickar på musen lägger det till ett nytt segment till din rutt. Att klicka i varje korsning är ett bra sätt att mäta en stadspromenad.

 4. Ange namnet på denna karta till NYC Walking Tour .

  I det här exemplet kan du se att du går knappt två mil kan du besöka PlayStation Theatre, Radio City Music Hall, Museum of Modern Art, Rockefeller Center och naturligtvis en hel del shopping längs vägen.

  Det är en fantastisk promenad runt kvarteret.

  Använd markörer för att markera platser

  Nu när du känner till alla platser du vill besöka kan du skapa en uppsättning markörer på den här kartan så att du kommer ihåg senare.

  För att ställa in en ny markör på kartan klickar du på Lägg till markeringsverktyg (ikonen för tummen).

  Musikonen ändras till korsstolar. Klicka bara på korset på kartan på de platser du planerar att besöka. När markören är placerad ser du ett popup-fönster där du kan fylla i platsens namn, tillsammans med eventuella anteckningar.

  Anteckningsområdet är ett utmärkt ställe att lägga till reservationer eller resplaner för den platsen.

  Klicka bara på Spara för att lägga till markören på din nya karta.

  En alternativ metod för att lägga till markörer är att söka efter platsen med hjälp av sökfältet. En markör för den platsen dyker upp på kartan. Klicka bara på Lägg till för att kartlägga i informationsfönstret för att lägga till markören på din karta.

  Skicka din realtidsplats till din familj

  I en stad som New York skulle det vara väldigt lätt för någon av dina familjemedlemmar att gå vilse. Men i en tid då varje mobiltelefon har inbyggd GPS-spårning finns det verkligen ingen anledning till detta.

  Borta är dagarna för föräldrar som bär runt walkie-talkies för att hålla kontakten med sina barn under resan. Nu kan du övervaka familjens läge under semester genom att leta efter deras lilla blå prick på en karta.

  För att aktivera GPS-spårning i Google Maps, installerar du bara Google Maps-appen från Google Play för Android eller från iTunes för iOS.

  När du och din familj delas upp under semestern, låt bara alla starta Google Maps-appen. Så här startar du platsdelning i realtid:

  1. Klicka på menyikonen längst upp till vänster på skärmen.

  2. Klicka på Platsdelning från menyn.

  3. Tryck på knappen Komma igång .

  4. Välj tills du stänger av det här och välj alla familjemedlemmar att dela din plats med.

  5. Klicka på Dela- knappen för att börja dela din plats.

   Nu kan du se dina familjemedlemmars plats som blå prickar på en karta över området, direkt från din telefon.

   Du kan visa dina sparade Trip Planner-kartor i Google Maps genom att klicka på menyikonen, knacka på dina platser och knacka på MAPS från menyn.

   Bädda in kartor i blogg eller sociala inlägg

   Om din semester är lite mer utanför misshandlad väg, som kanske en vandringstur upp i bergen, är det alltid en bra idé att låta folk veta vart du ska.

   Det är enkelt att bädda in din Google Maps reseplanerare.

   1. I Google Maps Trip Planner, på kartan du har skapat, klicka på Dela länken under ditt resnamn.

   2. Cick Bädda in på min webbplats .

   3. Ändra sekretessinställningen till Offentligt för inbäddning i ett blogginlägg eller till enskilda familjemedlemmar för ett socialt inlägg.

   4. Klicka på Klar .

   5. Klicka på de tre punkterna till höger om resans namn.

   6. Klicka på Bädda in på min webbplats .

   7. Kopiera den inbäddade koden som visas i kodfönstret.

    Om du bäddar in kartan i din blogg, se till att byta läge för redigeringsläge till kodvy och klistra in iframe-inbäddningskoden som du kopierade från Google Maps Trip Planner.

    Spara och publicera inlägget så kan alla se dina reseplaner.

    Om du vill dela din Trip Planner-karta med vänner och familj på Facebook eller Twitter klickar du på länken Dela på din karta och kopierar länken i fältet Länk till delning .

    När du klistrar in den här länken i ett Facebook- eller Twitter-inlägg kommer det att bädda in en bild av kartan i själva inlägget. Det är ett perfekt sätt att låta så många människor veta vart du är på väg, och hur länge du planerar att vara där.

    Att dela det faktum att du inte kommer att vara hemma under en längre period med allmänheten är farligt, eftersom tjuvar ugn skurar internet för möjligheter att bryta sig in i hem. Det är bäst att hålla dina kartandelar begränsade till vänner och familj, såvida du inte är en offentlig person och vill att dina resor ska publiceras för en bred publik.

    Kontrollera trafiken innan du åker ut

    Om du vill ha en dag ute under semester och besöka platser som ligger inom köravstånd från hotellet kan det vara svårt när du inte känner till trafikmönstren i ett nytt område.

    Den perfekta lösningen för detta är Google Maps inbyggda trafikkarta. Innan du kan använda den måste du dock öppna din Trip Planner-karta inuti Google Maps.

    1. Logga in på Google Maps med samma konto som du använde för att logga in på Google Maps Trip Planner.

    2. Klicka på menyikonen och klicka sedan på Dina platser .

    3. Klicka på Kartor och välj din sparade semesterkarta från listan.

    4. Klicka på X för att stänga Lager-menyn.

    5. Klicka på menyikonen igen och klicka på Trafik.

     Du ser din sparade semesterkarta med nuvarande trafikförhållanden ovanpå. Nu kan du använda den här kartan för att planera din rutt till ditt första turistmål och undvika trafiken.

     Andra saker du kan göra med Google Maps Trip Planner

     Funktionerna ovan är bara några av de bästa funktionerna du hittar i Google Map Trip Planner. Det finns några fler du kan hitta användbara när du planerar eller under din nästa resa.

     • Lager : Du kan lägga en karta ovanpå en annan, lägga till eller ta bort lager som du vill. Detta låter dig skapa en kartvy som bara innehåller de platser du vill ha på en enda karta.
     • Dela länkar : Dela dina kartor direkt med Google Plus, Facebook, Twitter eller Gmail.
     • Rita en linje : Med det här verktyget kan du rita rutter på din karta. Det klickar på kända vägar eller stigar på kartan.
     • Lägg till vägbeskrivning : Använd det här verktyget för att infoga steg för steg-anvisningar en plats åt gången. Du kan lägga till väg-, cykel- eller vandringsanvisningar.
     • Exportera till KML / KMZ : Med den här funktionen kan du exportera dina kartor i ett format du kan importera till andra mappningsprogram som Google Earth eller ESRI ArcGIS. Läs mer om KML-filer.

     Google Maps Trip Planner ser ut som ett enkelt kartläggningsverktyg på ytan. Men alla funktioner och verktyg du kommer att upptäcka när du använder det kommer att göra det till ett ovärderligt verktyg för din nästa familjesemester.