Huvud ny & nästa 5 Augmented Reality Toys
ny & nästa

5 Augmented Reality Toys

5 Augmented Reality Toys
Anonim

Leksaker ger en glimt av nya sätt att interagera med teknik

 • 5G trådlös
 • 3D-design
 • 3d-utskrivning
 • Smart hem
 • Raspberry Pi
 • avRobin Sandhu

  Med en MBA i företagsteknik från University of California, har tjänat som teknikkonsult med företag som IBM.

  Idén om augmented reality (AR) är något ur en fantasy- eller science fiction-roman. Teknik som hoppar ur en opersonlig dator eller enhet och in i den verkliga världen, väsentligen "återupplivas." Det är inte så konstigt att nyligen en av de största tillämpningarna av augmented reality har varit inom leksaker, eftersom dessa leksaker kan fånga fantasin för barn på ett kraftfullt sätt.

  Men dessa leksaker kan också ge några subtila tips om vad som kan bli ett vanligare sätt att interagera med teknik, ute i den verkliga världen, snarare än fångad på en enhet. För dig som är intresserad av möjliga användningar av augmented reality är här 5 leksaker som är värda att leka med.

  01

  av 05

  Sphero

  Sphero är en robotboll som använder en gyroskopisk robot för att driva sig över golvet. Det liknar en fjärrstyrd bil, men bollen kan styras med en mobilapp som finns på iOS och Android. Orbotix, företaget som skapade Sphero, tog faktiskt en liknande väg till många traditionella tech-startups, tog examen från startaccelerator TechStars och sedan fick fem miljoner dollar i finansiering från Foundry Group och andra venturepartners. Medan Sphero verkar vara en tillräckligt cool idé på egen hand, har de nyligen lagt till produktens funktioner genom att integrera en augmented reality-komponent, vilket gör Sphero till en av de första produkterna som innehåller en rörlig augmented reality-markör, i motsats till de flesta leksaker som använder en stationär tryckt markör.

  02

  av 05

  lego

  Lego är en klassisk leksak som har fångat "builder" -känsligheten hos många barn i årtionden. Företaget har varit mycket aggressivt när det gäller att utvidgas till teknologiska innovationer som förstärkt verklighet, utan tvekan känna konkurrens från ett antal högteknologiska omväxlingar för barntid. Som ett resultat hade Lego några av de första augmented reality-erbjudandena som gick ut på marknaden. Företaget erbjöd en "digital låda" med en tryckt AR-markör som gjorde det möjligt för kunder att visualisera den färdiga produkten på lådan med hjälp av en mobilapp eller en videokiosk. Lego skapade också mobila spel, där spelare samlar Lego-former för att tävla, vilket skapar ett interaktivt inslag i det långvariga tidsfördrivet att spela med Legos.

  03

  av 05

  AR Drone

  AR Drone är en fjärrstyrd quadrotor-helikopter utvecklad av det franska företaget Parrot. Liksom Sphero styrs den med en mobil enhet på iOS eller Android. AR Drone fick mycket uppmärksamhet för sin sofistikerade sensor- och kamerateknologi för ett relativt tillgängligt pris. Återigen, precis som Sphero, har AR Drone införlivat förstärkta verklighetselement för att tillföra ännu större värde till sin produkt. Med hjälp av färgade klistermärken som fungerar som AR-taggar, i kombination med kamerorna ombord, kan AR Drone användas för att spela ett virtual reality-videospel där flera AR-drönare kan slåss med varandra.

  04

  av 05

  Disney Dream Play

  Disney känner av en förskjutning mot användning av augmented reality i leksaker och är ett av de senaste företagen som tillkännager att de kommer att producera augmented reality-produkter med de mycket älskade Disney-egenskaperna. Även om produkten ännu inte har släppts kommer leksakerna, som för närvarande kallas Disney Dream Play, att innehålla Disney-karaktärer som kommer till liv med stationära AR-taggar och en surfplatta och mobilapp. Disney tillkännagivandet ger ännu mer legitimitet till idén att Augmented reality kommer att vara ett lönsamt område för leksakstillverkare.

  05

  av 05

  Sony Wonderbook

  Sony Wonderbook är spelgigantens första fristående resonemang till den förstärkta verkligheten och den säljs som ett tillägg till den populära PlayStation 3 och rörelsessensorn, PlayStation Move. Wonderbook har garanterat en viss försäljning genom att säkra rättigheterna till ett Harry Potter-spel, och den första utgåvan är en Harry Potter-spellbok där sidorna kommer till liv på din TV med stationära AR-taggar. Wonderbook kommer att fortsätta med andra produkter som ger förstärkt verklighet till PS3.