Huvud Hemmabio 4 sätt att titta på TV under resan
Hemmabio

4 sätt att titta på TV under resan

4 sätt att titta på TV under resan
Anonim

Att resa betyder inte att du måste missa dina program

 • Musik för ditt liv
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • Nyckelbegrepp
 • Kapa banden
 • av Adam Thursdayby

  ISP-chef på Charter / Spectrum och författare med fokus på trender, applikationer och utveckling inom digital videoteknologi.

  Många människor måste resa för sina jobb och andra tycker helt enkelt om att resa. Oavsett vad fallet är för dig är det lättare än någonsin att ta med dig dina favorit-TV-program.

  Naturligtvis spelar din DVR troget dessa program hemma men hur kan du få det på dina mobila enheter? Beroende på vilket system du använder hemma har du några alternativ för att titta på dina program medan du är borta.

  Ditt kabelbolags strömningstjänst

  De flesta kabelföretag erbjuder nu en tjänst som gör det möjligt för kunder att strömma programmering på mobila enheter och datorer.

  • Många kabelleverantörer använder en tjänst som heter TV Everywhere som innehåller många av de mest populära kabelkanalerna. Det är vanligt att detta ingår i ett kabelpaket.
  • Förutom (eller istället för) TV Everywhere erbjuder stora kabelföretag också sina egna streamingappar. Exempelvis använder Time Warner Cable både TV Everywhere och TWC TV-appar medan Comcast använder sin Xfinity TV-app.

  Tjänster som liknar dessa blir ett populärt tillägg för kabelleverantörer och det kommer ofta utan extra kostnad. Du betalar redan för det, så använd det!

  Den stora fördelen med detta alternativ är att du i de flesta fall kan njuta av TV på vägen medan alla hemma tycker om TV utan avbrott. Din kabelinloggningsinformation fungerar också med strömmande pinnar och enheter som Roku.

  Få en Streaming Stick

  Om du har klippt sladden från kabeln och använder en streamingtjänst som Roku eller Amazon Fire, kan du ta den med dig på vägen. Återigen kommer du att ha problem om någon har hemma, men dessa enheter är tillräckligt billiga så att du kan köpa en bara för att resa.

  Roku Stick och Amazon Fire Stick är två av de bästa strömningsenheterna för resor. De är väldigt kompakta och kan passa in i din resväska. Det bästa av allt är att du inte tappar dina programmeringsinställningar när du kopplar bort den från TV: n.

  De flesta TV-apparater i hotellrum har en HDMI-port, som båda enheterna använder. Så länge platsen du bor också erbjuder ett WiFi-nätverk, kommer det att vara precis som du tittar på TV hemma. Du kan till och med lämna fjärrkontrollen hemma och använda din smartphone eller surfplatta som en fjärrkontroll.

  Slingbox

  Slingbox är en bra metod som användare kan använda för att titta på sin programmering när de är hemma. Du kan ansluta en Slingbox till din kabel eller satellit som tillhandahålls DVR, ansluta till internet och kontrollera din Slingbox var du än har en internetanslutning när du har konfigurerat den.

  En fördel med Slingbox är att du har full kontroll över DVR så att du kan ändra menyinställningar eller schemalägga och radera inspelningar. Du kan också strömma live och inspelad TV till datorer och handhållna enheter så länge dina internetanslutningar i båda ändarna kan hantera den.

  Slingbox har en nackdel. Om du bestämmer dig för att titta på live-tv utanför ditt hem, måste människorna i ditt hem titta på samma program. Detta kan vara ett problem för dig som har en resande familjemedlem. Vissa användare tar sig runt detta genom att ansluta Slingbox till en andra TV-låda.

  Plex

  Plex är en molnbaserad tjänst som låter dig komma åt och strömma dina mediefiler från alla anslutna enheter. Det är ett populärt alternativ som användare verkligen tycker om eftersom det är snabbt och pålitligt.

  Det finns ett grundläggande gratiskonto och du kan välja ett betalt konto med fler fördelar om du tycker att det är användbart. Plex är ett fantastiskt sätt att hantera hela mediebiblioteket var som helst och definitivt värt att prova.

  Windows mediaspelare

  Om du är Windows Media Center-användare kan du använda strömningsalternativen inbyggda i Windows Media Player.

  Först vill du se till att du har den senaste versionen av WMP installerad på din PC. Därifrån är det så enkelt som att ställa in strömningsalternativ och du är redo att gå. Windows Media Player använder samma bibliotek som Media Center så länge du har satt upp ditt inspelade TV-bibliotek ska du vara inställd.

  Streaming från Windows Media Player är inte någonstans nära detsamma som att använda en enhet som Slingbox. Medan Slingbox ger dig kontroll över din DVR på distans, kommer WMP helt enkelt att ge dig åtkomst till filerna i dina bibliotek.

  Det här alternativet ger dig tillgång till musik, videor, bilder och andra medier som inspelad TV. Det tillåter dig inte att titta på live-TV och om dina inspelningar är kopieringsskyddade kan du inte heller strömma dessa.

  Alla öppna inspelningar är tillgängliga och som åtminstone ger dig åtkomst till de flesta nätverksprogrammering. Det är inte en perfekt lösning, men en som kan hjälpa dig att komma förbi om du är desperat att titta på din favorit CBS-show när du reser.

  Dessutom kan den extra fördelen med att få åtkomst till din musik, foton och videosamling vara trevlig. Särskilt om du har rippat DVD till en hårddisk hemma.

  En viktig påminnelse om dataanvändning

  När du går mobil förlitar du dig på ditt mobilnätverk för strömning och det kan påverka din dataplan. Streaming kommer att ta mycket mer data än enkla uppgifter som att kontrollera e-post eller sociala mediekonton på din telefon och surfplatta.

  När du kan ansluta din enhet till ett pålitligt, säkert WiFi-nätverk när du är på väg. Många hotell erbjuder detta gratis eller billigt och det sparar dig från de otäcka avgifterna. Det andra alternativet är att få en obegränsad dataplan.

  Hursomhelst, bara ha dina data i åtanke. Streaming TV är bra, men det kan kosta mer än väntat om du inte är försiktig.