Huvud sociala media 20 sätt att få fler likes på Instagram
sociala media

20 sätt att få fler likes på Instagram

20 sätt att få fler likes på Instagram
Anonim

Öka ditt tittarskap och inflytande

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avScott Orgera

  Scott Orgera har varit teknisk journalist sedan 2007. Han har 25+ års erfarenhet som programmerare och QA-ledare och flera Microsoft-certifieringar.

  23

  23 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  På många sätt kretsar den primära barometern för Instagram-popularitet (och många andra sociala mediatjänster, för den delen) gillar. Ju fler gilla du får på ditt innehåll, desto mer tenderar det att spridas och exponentiellt växa när det gäller tittande och inflytande.

  Att få gilla är ofta knepigt och hela processen kan bli ganska frustrerande i en hast. Hoppet går dock inte förlorat, eftersom att följa några eller alla förslagen nedan kan hjälpa till att växa ditt antal gillar både organiskt och genom mer direkta metoder. Naturligtvis är denna lista inte en garanti för ökade likes. Två saker att tänka på: 1) Att känna till din publik går långt i riktning mot att gilla och 2) Att ha mycket tålamod hjälper dig från att bli besegrad.

  Posta regelbundet

  Kanske gör ingenting som gör att en följare kommer att förlora intresset för ett socialt mediekonto snabbare än sporadiskt eller ett lågt antal inlägg, och Instagram är inget undantag.

  Vi säger inte att du måste dela något varje dag, men att ha en viss nivå av konsistens med frekvensen på dina inlägg har visat sig hålla dina följare engagerade och i sin tur leda till fler likes på lång sikt. Om du åker på semester och inte vill bry dig om att logga in ett tag, schemalägg inlägg i förväg med ett verktyg som Hootsuite så att ditt konto förblir aktivt.

  Använd Hashtags på rätt sätt

  Hashtags är ett av de kraftfullaste verktygen när det gäller att organiskt öka din Instagram-publik och i sin tur antalet gillar du får. Tyvärr är de också de mest missbrukade, vilket leder till att inlägg inte alltid får de åsikter som de kanske förtjänar.

  Du bör bara inkludera populära eller trendiga hashtags om de är tillämpliga på det specifika inlägget. Detta gäller också hashtags som kanske inte är så välkända men som är vettiga för den aktuella bildtexten.

  Att lägga till hashtags som inte har något att göra med ditt inlägg bara för att de kan ge dig lite extra trafik är ett stort nej-nej, och du kommer att betraktas som en skräppost av alla som snubblar på ditt inlägg.

  En annan dålig vana är att stapla alla dina hashtags i slutet av bildtexten, vilket ironiskt nog är vad de flesta användare brukar göra. Detta är inte nödvändigt, eftersom du kan sprida dem över hela texten så att de sticker ut mer och är lätta att läsa. Om du absolut måste placera dem alla i slutet, försök att separera dem genom kreativt avstånd eller skiljetecken.

  Glöm inte att tagga

  Varje gång du taggar en annan Instagram-användare på en av dina bilder får de ett meddelande, vilket i många fall leder till att de tittar på inlägget och kanske gillar det medan de är där.

  Detta kan vara särskilt användbart om du taggar profiler med stora följare-baser, särskilt de som anses påverka på plattformen. Med det sagt, tagg inte konton bara för att tagga dem. Det måste finnas något slags bindning med inlägget, till exempel att deras produkt visas på fotot.

  Precis som missbruk av hashtag, är taggning utan någon relevans i huvudsak skräppost och rynkar i IG-gemenskapen.

  Använd funktionen "Lägg till plats"

  Instagram ger möjlighet att inkludera en platstagg i vart och ett av dina inlägg, och noterar tittarna där fotot togs eller var du råkade vara. Detta ökar sannolikheten för att ditt inlägg blir visat (och därför gillaat) av andra användare än dina följare, eftersom många använder IGs sökning efter platsfunktionalitet. Välj bara Lägg till plats, välj rätt värde och post.

  Följ andra och gilla deras foton

  Precis som du vill interagera med din följarbas för att säkra fler likes, följa andra och gilla deras innehåll är också nyckeln. Även om du inte automatiskt borde förvänta dig samma behandling tillbaka från dessa andra användare, är återgivning av gillar ofta ett vanligt sätt att växa ditt antal. Även om IG-plattformen verkligen kan verka lite självblandad, är det alltid nyckeln att komma ihåg att det inte handlar om dig.

  Var interaktiv

  Att kämpa för Instagram-gillar är långt ifrån en ensidig affär. Det räcker inte bara att lägga upp foton, videor och berättelser och vänta på att utmärkelserna kommer att staplas upp. Svara dina följare när de publicerar kommentarer eller förfrågningar. Skicka dem meddelanden aktivt när situationen kräver det. Låt din personliga eller affärspersonlighet lysa igenom genom att delta i samtal regelbundet.

  Hitta din nisch

  Det stora antalet Instagram-profiler som finns kan göra det ganska svårt att sticker ut, särskilt när du publicerar liknande innehåll som många andra. Om du plundrar i din strävan efter gillar, kan du vara bäst att fokusera på ett visst ämne eller ett genre. Naturligtvis vill du välja något som du både är kunnig och brinner för, annars blir din IG-upplevelse tråkig i stället för rolig.

  Använda Instagram-berättelser

  Sedan starten sommaren 2016 har Instagram Stories blomstrande popularitet förvånat till och med vissa människor inom företaget självt. Medan berättelser försvinner efter 24 timmar och du inte kan tekniskt gilla dem, erbjuder de ett annat sätt att uttrycka dig genom IG och ger därför möjligheten att få mer intresse för din profil. Effektiviteten av detta är vanligtvis mer liknande på dina foton och videor.

  Foton från kvalitet

  Det krävs inte mycket för att dela någon gammal bild på Instagram, men foton av låg kvalitet kommer inte att få mycket intresse och därför inte leda till många gillar. Om du vill öka dina gillar du bör lägga mestadels högupplösta, iögonfallande bilder.

  Lägga till video i din repertoar

  En gång en enda plattform för foto ger Instagram också möjligheten att dela videoinnehåll med dina följare och allmänheten - något du borde göra om exponentiell tillväxt i likes är ditt huvudmål. Medan statiska bilder fortfarande är IG: s huvudbröd och smör, kompletterar du dina bilder med enstaka videopost nästan alltid ett engagemangsökning från dina följare och andra.

  Bara vara dig

  En vanlig fallgrop på Instagram kretsar kring det upplevda trycket att alltid verkar intressant, humoristiskt eller exceptionellt på något sätt. Detta gör att många användare försöker för hårt när de är själva ofta är mer än tillräckligt för att utveckla ett följande och börja kratta i sådana liknande.

  Ta dig inte för allvarligt

  Även om det är viktigt att komma över som den äkta artikeln, ett drag som inte kan förfalskas på länge, är det lika viktigt att ha en känsla för humor om dig själv. Sociala medier får fram många kritiker och troll, och att ha förmågan att vara självförsvagande i vissa situationer kan vinna över till och med den hårdaste kommentatorn och få dig att verka jordnära - en kombination som nästan alltid leder till extra gillar.

  Överdriv inte det med filter

  För många människor är filter hjärtat på Instagram, så att du omedelbart kan finjustera dina foton på flera unika sätt med bara ett par musklick eller fingertappar. Eftersom det är så enkelt att använda dessa filter kan frestelsen att använda dem överallt vara stark, något du ofta ser under hela tjänsten. Många foton är bra i sitt ursprungliga skick och bör antagligen lämnas som de är. Vissa filter presterar också bättre än andra så övningen gör perfekt över tid. I första hand är det ofta bäst att välja ett eller två filter som du gillar mest och verkar fungera bäst och hålla fast vid dem för konsistens skull. En profil som använder för många olika filtertyper kan verka osammanhängande och få anhängare att försvinna.

  Satsa lite på dina bildtexter

  Så du har ett riktigt coolt foto eller en video och du kan inte vänta med att dela det på Instagram. Inte så snabbt! En kvalitetsbild eller klipp kanske inte lever upp till sin fulla potential när det gäller exponering och gillar om den inte åtföljs av en noggrant konstruerad, välskriven bildtext. Utan att tänka på det ska du bara se till att bildtexten vidarebefordrar den punkt du försöker komma över utan att vara onödigt ordförande. Om du försöker förmedla en viss bild med din IG-profil bör ditt bildtexter vara i linje med den visionen. Slutligen, se till att bildtexten innehåller relevanta hashtags.

  Fråga svar från dina följare

  Förutom relevant, korrekt formaterat innehåll och rätt hashtags, skadar det inte heller att uppmuntra interaktion inom dina bildtexter genom att ställa spetsiga frågor eller till och med begära en liknande utan att låta alltför orolig för det - något i linje med "Don" glöm inte att dubbelklicka om du är imponerad! ' Om någon tar sig tid att lämna en kommentar på ditt inlägg som svar på en fråga finns det en chans att de också kommer att spendera en sekund som gillar det.

  Gå live till dina följare

  En av de mer undervärderade funktionerna som finns tillgängliga på Instagram, genom att sända livevideo kan du direkt kontakta dina tittare i realtid när du vill. Oavsett ämne kan detta vara ett bra sätt att väcka intresse för din profil och till och med få nya följare längs vägen. Även om att gå live kanske inte har någon direkt inverkan på ditt antal likes, kommer den ökade aktiviteten kring din profil verkligen att göra det.

  Pågående inlägg

  Vanligtvis tillämpligt på konstnärer och andra kreativa typer, inklusive de som gillar att visa upp sin matlagning eller bakningskunskap, kan detta tips användas på andra ställen samt med lite kreativitet. Istället för att bara lägga ut den färdiga produkten, oavsett vad det än är, väljer många Instagram-användare att dela pågående fotografier längs vägen - involvera deras följare i själva processen och ge dem något att se fram emot i slutet. Denna beprövade praxis är nästan alltid värt ansträngningen, eftersom du är mycket mer benägna att få en stadig ström av likes i motsats till att bara publicera resultaten från det sista steget.

  Handelslikningar för tävlingsposter

  Den här gäller vanligtvis för företag, men kan verkligen utvidgas till nästan alla med lite fantasi och uppfinningsrikedom. Många Instagram-användare kommer att tävla och erbjuda att ge bort något till vinnarna. I vissa fall är allt du behöver göra för att delta i ett av dessa chansspel att gilla ett inlägg. Vi rekommenderar inte att du använder denna taktik för ofta, eftersom den kan verka desperat. Att köra denna tävlingsstil en gång i taget är emellertid ett enkelt sätt att slå upp sådana gillar.

  Boomerang-appen

  Att skapa och lägga upp videor skapade med Boomerang-appen har blivit allt rasande på Instagram på grund av dess ganska unika stil att smälta en skur av tio foton till en typ av live-action-selfie. Med bara ett par fingertappar kan du fånga och dela dessa minivideor direkt till din IG-profil, och liknande bör snart följa.

  Betald marknadsföring

  Detta tips kommer att kosta dig mer än bara tid, men om den används korrekt kan den totala effektiviteten vara värd att slå din plånbok. Med Instagram Ads-programmet kan du betala för marknadsförda inlägg, att nå segment av IG-befolkningen inte alltid möjligt med gratis metoder och allt utan att säkerställa en ökning av både din följarbas och efterföljande likes.