Huvud Android De 20 bästa Xposed-rammodulerna
Android

De 20 bästa Xposed-rammodulerna

De 20 bästa Xposed-rammodulerna
Anonim

Dessa Xposed-moduler utökar funktionaliteten på din Android-enhet

Image

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • Nyckelbegrepp
 • Samsung snabbtips
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  197

  197 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Xposed Framework är ett sätt att installera specialappar på din Android-enhet som kallas moduler, som kan anpassas efter din smak och ändra din telefon på många olika sätt.

  I princip installerar du en app som heter Xposed Installer som låter dig ladda ner andra appar som är de verkliga programmen som gör alla ändringar.

  Bästa Xposed-rammoduler

  Här är några av våra val för de bästa modulerna att använda med Xposed Installer-appen:

  Alla appar nedan bör vara lika tillgängliga oavsett vilket företag som gör din Android-telefon, inklusive Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

  Kom ihåg att aktivera modulen efter installationen. För att göra detta, gå till huvudmenyn i Xposed Installer och öppna avsnittet Moduler . Markera rutan bredvid vad du vill ha aktiverat och starta sedan om enheten.

  YouTube AdAway

  Precis som namnet antyder kommer YouTube AdAway Xposed-modulen att ta bort annonser i den officiella YouTube-appen samt YouTube TV, Gaming och Kids-appar.

  Den här modulen inaktiverar också några andra saker, som videoförslag och informationskort-teasers.

  Snapprefs

  Du kan spara Snapchat-bilder och videor automatiskt på Android med Snappprefs Xposed-modulen.

  Ett antal andra funktioner ingår också, som olika färgverktyg för att utöka vad du kan göra innan du skickar ett Snapchat-meddelande, t.ex. ett oskärpaverktyg; väder, hastighet och platsförfalskning; alternativet att inaktivera Upptäck så att du inte använder onödiga data; möjligheten att ta skärmdumpar i hemlighet utan att varna mottagaren; och mer.

  GravityBox

  GravityBox är ett arsenal fullt av Android-tweaks. Inkluderade är justeringar av låsskärmar, justeringar av statusfält, power tweaks, displayjusteringar, mediajusteringar, justering av navigeringsknappar och andra.

  Du kan göra alla möjliga saker med dessa tweaks, som att justera batteriindikatorns stil; centrera klockan, göm den helt eller visa också datumet; visa en trafikövervakare i realtid i statusfältet; aktivera en skärminspelare och skärmdumpverktyg i strömmenyn; aktivera en icke-påträngande inkommande samtalsfunktion som driver samtalet till bakgrunden istället för att avbryta det du gör; låt volymknapparna hoppa över spår när musik spelas medan telefonen är låst; och mycket mera.

  Du måste ladda ner rätt version av GravityBox som fungerar med ditt Android OS. Följ dessa länkar för Oreo, Marshmallow, Lollipop, KitKat, JellyBean och Nougat, eller gör en sökning från nedladdningsavsnittet i Xposed Installer.

  CrappaLinks

  Ibland, när du öppnar en länk på din telefon som ska gå direkt till en annan app, som Google Play eller YouTube, öppnas länken i ett webbläsarfönster i appen som du öppnade länken från.

  CrappaLinks fixar detta så att du kan öppna dessa länkar direkt i dessa appar, precis som du vill.

  XBlast Verktyg

  Denna Xposed Framework-modul låter dig anpassa massor av olika saker på din Android, som alla är kategoriserade i avsnitt som Statusfält, Navigationsfält, Multi-Tasking, Tyst timmar, körläge, telefonjusteringar, Carrier Label, Gradient Settings, Volume Button Tweaks och flera andra.

  I avsnittet Visual Tweaks, till exempel i området Tangentbord, kan du till exempel välja en anpassad bakgrundsfärg, en färg för tangenterna och / eller tangenttexten samt inaktivera helskärmets tangentbord.

  XPrivacy

  Använd XPrivacy för att hindra vissa appar från att komma åt viss information. Det är lika enkelt som att välja en kategori att blockera och sedan knacka på varje app som bör begränsas från att hitta den informationen, eller hitta en app och välja alla områden som den inte har tillgång till.

  Till exempel kan du gå in i kategorin Plats och sedan kontrollera bredvid Facebook och din webbläsare för att se till att dessa appar inte kan hitta din riktiga plats. Detsamma kan göras för att blockera åtkomst till urklipp, kontakter, e-post, sensorer, telefon, skal-kommandon, internet, media, meddelanden, lagring och andra.

  Även när du inte använder XPrivacy kommer den att be dig om bekräftelse när en app försöker få åtkomst till dessa områden, och du kan avsluta den eller tillåta den.

  Om du inte gillar XPrivacy kan du prova Protect My Privacy (PMP).

  Fake My GPS

  Medan XPrivacy-appen som vi nämnde ovan kan skicka en falsk plats till appar som begär den, låter den inte dig ange en anpassad plats, och det är inte heller lätt att snabbt tillämpa platsfaker på varje enskild app … men Fake My GPS gör.

  Med den här faking-modulen för läge, ställ bara in där du vill att platsen ska vara och avsluta sedan appen. Nu kommer alla appar som begär din plats att få den falska, inklusive kartor i webbläsare, dedikerade platssökande appar och allt annat som använder platstjänster.

  Advanced Power Menu + (APM +)

  Du kan anpassa Android-strömmenyn med den här modulen. Ändringar återspeglas när du öppnar menyn som normalt låter dig starta om eller stänga av enheten.

  Du kan ordna om, lägga till och ta bort objekt, inklusive de lager som alternativet omstart. Du kan också justera synligheten (t.ex. visa ett objekt endast när telefonen är låst upp, bara när den är låst eller hela tiden), ta bort / aktivera bekräftelseanvisningar och ställa in ett lösenord för att använda någon av strömmenyobjektet.

  Några av power-menyfunktionerna som du kan lägga till inkluderar möjligheten att ta en skärmdump, slå på eller stänga av mobildata eller Wi-Fi, spela in skärmen, få fram en ficklampa och till och med snabbuppringa ett förinställt telefonnummer.

  Greenify

  Greenify är en app som du kan ladda ner via Google Play Store även om din enhet inte är rotad, men det finns några ytterligare funktioner som kan aktiveras när du också använder Xposed Framework.

  När du installerar Greenify kan du välja antingen "Min enhet är rotad" eller "Min enhet är INTE rotad." Välj vad som är sant för din enhet. Om din telefon är förankrad får du inte bara alla vanliga funktioner utan också möjligheten att få appar automatiskt i viloläge för att spara batteri.

  Så här fungerar det är att när den är aktiverad kommer vilolägesfunktionen att sätta utvalda appar (du väljer) i ett avstängt tillstånd kort efter att telefonen är låst. Du kan också aktivera ett alternativ som fortfarande låter dig se aviseringar även när appen är i viloläge.

  Ett annat Xposed-alternativ i Greenify är att låta SMS och ringa fungera normalt genom att väcka upp dessa vilolägen när det behövs.

  När du går att lägga till appar i Greenify får du veta vilka som för närvarande kör i bakgrunden och vilka som ibland kan sakta ner enheten. Detta hjälper dig att välja de största batterihavarna som Greenify ska arbeta med.

  Förutom automatisk viloläge kan du låta appen göra en genväg till viloläge så att den bara är en knacka bort.

  Deep Sleep (DS) Batterisparare

  Detta är en annan batterisparare för din Android men istället för att vila appar som Greenify gör, ger Deep Sleep Battery Saver dig en mycket finare kontroll över när de sovande apparna ska vakna upp för att kontrollera om aviseringar.

  Till exempel kan du välja alternativet AGGRESSIVE för att sätta appar i en djup sömn när telefonen är låst, och bara låta dem vakna varannan timme i bara en minut, varefter de stängs av igen.

  Vissa andra alternativ inkluderar GENTLE för att väcka apparna var 30: e minut, och SLUMBERER för att hålla apparna i viloläge när skärmen är låst, och inte för att väcka dem ens för lite.

  Det finns också ett alternativ att göra din egen uppsättning instruktioner om du inte gillar någon av dessa förgjorda, att omedelbart optimera enheten för att stänga av olika appar som använder batteri och ställa in ett schema.

  För den vanliga, icke-Xposed eller rotade versionen, ladda ner denna app från Google Play Store. Rotade enheter har fördelen att tvinga processorkärnor till viloläge, och Xposed-användare kan växla GPS, flygläge och andra inställningar.

  Bootmanager

  BootManager är användbart om du vill hindra att vissa appar startas automatiskt varje gång enheten startar. Om du gör detta kan det förbättra starttiden och batteritiden drastiskt om du upptäcker att flera tunga appar laddas varje gång telefonen slås på.

  Denna Xposed-modul är verkligen lätt att använda. Välj bara apparna från listan som inte bör startas och avsluta sedan BootManager-appen.

  XuiMod

  XuiMod Xposed-modulen är ett extremt enkelt sätt att ändra hur olika områden på enheten ser ut.

  Det finns system UI-ändringar du kan göra på klockan, batteri och meddelanden. Det finns också moddingalternativ för animationer, låsskärmen och bläddring, bland andra.

  Några exempel som visas med klockalternativet är att aktivera sekunder, lägga till HTML, ändra bokstaven AM / PM och justera klockans övergripande storlek.

  När du anpassar hur rullning fungerar på din Android kan du göra ändringar i animationen när du flyttar genom listor, överskridningsavstånd och färg, rullningsfriktion och hastighet och ett antal andra områden.

  Zooma för Instagram

  Instagram ger inte möjligheten att zooma in på foton, det är där Zoom för Instagram Xposed-modulen är praktiskt.

  När du har installerat det får du en zoomknapp bredvid foton och videor som öppnar media på helskärm. Därifrån kan du rotera den, spara den på din enhet, dela den eller öppna den i en webbläsare.

  Men det finns också en professionell funktion som låter dig zooma direkt från bilden utan att behöva öppna den i en fullskärmsversion först. Den här funktionen löper dock ut efter sju dagar.

  Instagram Downloader

  Detta är en annan Instagram Xposed-modul som liknar Zoom för Instagram genom att du kan ladda ner bilder från appen, men annorlunda eftersom den inte aktiverar zoomningsfunktionen.

  Om du inte vill ha zoomningsalternativet för Instagram och snarare bara har möjlighet att spara videor och bilder kan du prova Instagram Downloader istället.

  MinMinGuard

  Blockera annonser i appen på din Android med MinMinGuard-modulen. Detta innebär att det är en annonsblockerare för applikationer, inte för annonser som finns på webbplatser som visas i din webbläsare.

  Den största skillnaden mellan denna annonsblockerare och liknande är att istället för att bara avsluta annonsen utan att hålla annonsramen (som lämnar ett tomt eller färgat utrymme i stället för annonserna) raderar MinMinGuard faktiskt hela utrymmet i appen där annonsen skulle vara.

  Du kan bara blockera annonser för specifika appar eller aktivera automatisk annonsblockering på allt. Du kan också aktivera URL-filtrering för appar om den vanliga annonsblockeringsfunktionen inte fungerar.

  Du kan när som helst bläddra igenom MinMinGuard för att se hur många annonser som blockeras för varje applikation som är aktiverad.

  PinNotif

  Om du någon gång av misstag har rensat ett meddelande om att du inte vill läsa eller ta hand om förrän senare, vill du installera PinNotif så att det inte händer igen.

  Med den här Xposed-modulen trycker du bara på och håller kvar på alla meddelanden som ska förbli där. Gör samma sak för att lossa den och låt den rensas som normalt.

  Aldrig sover

  Förhindra att din enhet sover per app. Med andra ord, istället för att ändra den systemomfattande inställningen som hindrar hela telefonen från att sova hela tiden, kan du aktivera alternativet utan sömn bara för specifika appar.

  Tänk till exempel på effekten av att aktivera NeverSleep för YouTube-appen …

  Normalt, utan NeverSleep och med autolås aktiverat, skulle din telefon låsa och stänga av skärmen efter dess förkonfigurerade tid. Med den här modulen aktiverad för YouTube låses inte telefonen om YouTube-appen är öppen och i fokus.

  WhatsApp-tillägg

  Om du har WhatsApp installerat, sammanställs dessa tillägg till den här modulen, så att du kan göra mycket mer än vad aktieappen tillåter.

  Chattpåminnelser, anpassade tapeter per kontakt och markerade chattar är bara några av alternativen, plus möjligheten att dölja läskvitton, dölja när du senast sågs online och dölja kameraknappen från att användas, bland andra.

  RootCloak

  RootCloak är en Xposed-modul som försöker dölja från andra appar det faktum att din telefon är rotad.

  Välj bara från dina appar vilka du vill ha rotstatus dold för, och du kan undvika problem med appar som inte uppdateras eller fungerar korrekt eftersom din telefon är rotad.

  Förstärka

  Amplify används för att spara batteritid. När det väl är installerat och öppnat första gången, justerar programmet automatiskt några saker för att ge dig omedelbar batteribesparing, genom att ställa in vissa systemkomponenter för att bara slå på så ofta och inte vara på hela tiden.

  Du kan hoppa till de mer avancerade inställningarna om du vill, men de flesta användare känner förmodligen inte igen vad som är säkert att slå på och av. Lyckligtvis är Amplify inställt på ett sätt där avsnittet "Safe to limit" visar vilka saker som är säkra att aktivera; det vill säga vilka du ska ställa in för att bara aktivera var så många sekunder.

  Det är lätt att se vilka tjänster, larm och wakelocks som använder upp mest batteri eftersom de är röda eller orange och markerade med ett högre antal än de andra, som har olika grön nyanser.

  Tyvärr är det bara nätverksleverantörens batteridödare som kan justeras gratis; de andra kan endast anpassas om du betalar för den professionella versionen.