Huvud sociala media De 14 bästa tipsna för Facebook-omslagsfoton
sociala media

De 14 bästa tipsna för Facebook-omslagsfoton

De 14 bästa tipsna för Facebook-omslagsfoton
Anonim

Stå ut på världens mest populära sociala nätverk

Om du vill att ditt omslagsfoto ska se tilltalande hjälper det att veta hur mycket utrymme du får jobba med. Facebook rekommenderar följande dimensioner för varje visbart format (i pixlar):

  • Datorer: 820 bredd x 312 höjd
  • Smarttelefoner: 640 bredd x 360 höjd

Foton måste ha minst 400 bredd x 150 höjd.

02

av 14

Bildplacering är avgörande

Kom ihåg att alltid ditt profilfoto kommer att täcka en del av ditt omslagsfoto när du utformar ett omslagsfoto. På datorer placerar Facebook profilfotoet i det nedre vänstra hörnet. När du tittar från en smartphone är placeringen horisontellt mitt och placerad på den nedre tredjedelen av omslagsfotoet.

På skrivbordet är ditt profilfoto 170 x 170 pixlar; 128 x 128 pixlar på smartphones. För sidor kommer inte profilfotoet att störa omslagsfotoet.

03

av 14

Håll det enkelt

Du vill att ditt omslagsfoto ska uppmärksamma din Facebook-sida, men att röran i bilden eller med en komplex bild kan förringa ditt avsedda meddelande.

En sak att tänka på att de flesta Facebook-besökare använder den sociala medieplattformen på sina smartphones. Eftersom bilderna blir mindre är det bäst att utforma runt denna mindre duk. Om du måste skissa för att läsa den på din datorskärm kommer det troligtvis att vara oläsligt på en smartphone.

04

av 14

Fontval och storlek

Om du har text på ditt omslagsfoto är det mycket viktigt att du har en läsbar storlek för att visa ditt meddelande. Som nämnts tidigare ser de flesta Facebook-besökare sidor på sina smartphones, så om du vill att din publik ska läsa det speciella sloganet, se till att du använder ett tillräckligt stort och lättläsbart teckensnitt för ditt omslagsfoto.

05

av 14

Skriv inte ut din livshistoria

Omslagsfotoet är inte heller det bästa stället för stora mängder text. Du vill att ditt omslagsfoto drar in tittarna med visuellt tilltalande bilder. För mycket text kommer sannolikt att resultera i att din potentiella publik ignorerar din sida om den har en vägg med text. Om du har mer du vill säga, använd Intro för att gå i detalj. Betrakta ditt omslagsfoto som en uppmärksamhetsgenerator, inte hjärtat i ditt meddelande.

06

av 14

Lägg till en kontaktpunkt

Med alla annonser eller konstverk finns det vanligtvis någon form av kontaktpunkt som drar ögonen till en viss punkt på en bild. När du bestämmer var du vill ha din kontaktpunkt på ditt omslagsfoto ska du placera den mest kritiska delen av ditt meddelande där.

Oavsett om det är din personliga mantra, ditt favoritfoto från din sista semester eller en produkt du vill sälja, se till att det är tydligt och kortfattat.

Med hjälp av vissa färger för att uppmärksamma din kontaktpunkt är det ett annat bra sätt att få en tittares uppmärksamhet.

07

av 14

Gör din Facebook-rubrik lämplig

Oavsett om din Facebook-profil är för personligt bruk eller affärsmärke, vilken bild du använder är representativ för din sida. Omslagsbilden ger dina besökare en titt på vad du eller ditt företag handlar om. Att använda en abstrakt bild som kan vara intressant att titta på men som inte har någon relevans för din sida eller din sida kan förvirra dem.

Försök att använda bilder som speglar dina övertygelser, hobbyer eller företagsprodukter (om det är ett företag). Undvik att använda bilder som kan vara mogna, våldsamma eller har diskriminerande undertoner. Ja, det här är ditt Facebook-omslagsfoto, men de har standarder som måste upprätthållas.

08

av 14

Prova något

För sidor behöver dina Facebook-omslagsfoton inte längre vara en tråkig stillbild och kan istället använda video eller animering. Du kan använda en kort video kort från din senaste semester, ett sött animerat meddelande för semestern eller en smart kommersiell kort för att visa upp dina produkter. Facebook rekommenderar följande specifikationer när du skapar ett omslagsfoto:

  • Videon bör vara minst 820 x 312 pixlar. (För bästa resultat, använd en video som är 820 x 462.)
  • Videon kan vara 20 till 90 sekunder lång.

När du laddar upp videon kan du flytta om den i omslagsbildramen. Du kan också bli frågad vilken bild från videon som ska användas som stillbild.

09

av 14

Dela är omtänksam

När du laddar upp ditt omslagsfoto är en ofta förbisett men viktig uppgift att göra bilden delbar. Det är ett bra sätt för andra att hitta din sida eller lära dig om ditt företag. Ditt omslagsfoto kan ses som ett digitalt visitkort, så se till att vem som helst kan dela det med andra.

10

av 14

Använd bildbeskrivningen

Glöm inte beskrivningen när du laddar upp ditt foto. I beskrivningen kan du beskriva vad ditt omslagsfoto handlar om, till exempel platsen, vem som är i det, vad som händer på fotot eller en detaljerad beskrivning av din produkt.

En annan bra sak att inkludera i beskrivningen är en länk till en webbsida. Oavsett om det är din personliga sida, en företagswebbplats eller en insamling som är kär i ditt hjärta kan du ge en URL som är relaterad till ditt omslagsfoto. Detta ger dig bara fler sätt att få trafik till den webbplats du väljer.

11

av 14

Använd Business Sense

Om din Facebook-profil eller sida handlar om ditt företag eller produkter, se till att du markerar dina produkter i bilden. Du kan uppmärksamma en ny produkt eller tjänst eller till och med en säsongsförsäljning för att få mer trafik. Se till att ditt Facebook-banner tydligt visar ditt företag, logotyp och / eller produkt. Medan det är roligt att vara konstnärlig och abstrakt är det för affärsändamål bäst att komma direkt till saken.

12

av 14

Använd uppmaningen

Även om det inte är en del av det faktiska Facebook-omslagsfotoet, är knappen Call-to-Action i huvudsak en del av ditt omslagsfoto i den meningen att det uppmärksammar din sida.

För Facebook-sidor ger uppmaningen en extra möjlighet att marknadsföra din sida genom att låta besökare boka en tid, lära sig mer om ditt företag via en länkad video eller länk till en annan webbplats, shoppa med dig via Facebook eller ditt företags webbplats eller marknadsföra en app eller ett spel du har designat.

Eftersom knappens placering ligger direkt under ditt omslagsfoto kan ditt foto till och med uppmärksamma det. I ditt Facebook-banner kan du använda en pil och en snabb beskrivning som uppmuntrar besökarna att välja handlingsfrågan eller till och med beskriva vad knappen kommer att göra. Möjligheterna är oändliga.

13

av 14

Få hjälp från tredje part

Om du inte har tid eller lutningen att skapa dina egna Facebook-omslagsfoton finns det några appar och webbplatser för att komma förbi ditt kreativa block. Om du är en fan av Adobe är deras Spark Post gratis på både iOS och Android. Spark har några gratis Facebook-omslagfotomall som enkelt kan anpassas efter dina behov.

Många av dessa webbplatser har några gratis mallar för att komma igång och till och med vissa, som Canva, har ett anständigt urval av gratisbilder att använda. Andra webbplatser som Crello och Ripl tillhandahåller även design för video- eller animerade omslagsfoton.

Om du har turen att ha Adobe Photoshop finns det en hel del webbplatser som erbjuder gratis mallar så åtminstone storleken och fotoplaceringen kräver inte så mycket gissningar.

14

av 14

Testa din bild

Om du vill vara säker på att placering, läsbarhet och helhetsintryck är vad ditt Facebook-omslagsfoto återspeglar, testa din bild på så många typer av enheter som möjligt, inklusive din smartphone och alla surfplattor eller iPads du har tillgång till.

Några saker att tänka på:

  • Är texten läsbar?
  • Är budskapet klart och tydligt?
  • Kan du enkelt se vad ditt omslagsfoto är?
  • Stör ditt profilfoto på bilderna?