Huvud sociala media 10 av de bästa aktuella trenderna på Internet
sociala media

10 av de bästa aktuella trenderna på Internet

10 av de bästa aktuella trenderna på Internet
Anonim

Några av de mest trendiga sakerna på webben har möjliggjort

Den främre kameran på våra smartphones ändrade hur vi tar bilder, och sociala appar förändrade hur vi delar dem.

Det är alldeles för bekvämt att dela selfies i dag, varför vi förmodligen har sett trenden växa till något vi alla verkligen har lärt oss att omfamna.

Det hjälper inte heller att det finns otaliga fotoredigeringsappar tillgängliga som gör det till en lek att förbättra din selfie innan du ens delar den.

02

av 10

Traditionella medier är nu för långsamma: Nyheter bryter på sociala medier först

Om du vill få tillgång till de senaste nyheterna så snabbt som möjligt är Facebook och Twitter dina bästa alternativ. Sociala nyhetssajter som Reddit finns också där uppe med de stora sociala nätverk.

Dessa sociala nätverk har förändrat hur vi konsumerar nyheter och hålls uppdaterade om vad som händer i realtid. Naturligtvis är problemet med så snabba nyheter att det inte finns någon garanti för att allt som dyker upp i din Twitter-ström är sant och trovärdigt.

Ja, falska nyheter kan vara ett problem, men det finns verkligen inga andra plattformar som kan jämföra för att få din nyhetsfix.

03

av 10

Vi vill ha mycket visuellt innehåll: En nyvunnen kärlek till GIF

Den animerade GIF är en magnifik korsning mellan en bild och en kort video - utan ljudet naturligtvis.

Populära plattformar för socialt nätverk som trivs med bildbaserat innehåll Tumblr och Reddit har blivit till platser för GIF-delning, eller så finns det Giphy - internets bildsökmotor för GIF.

Google har till och med ett bildsökfilter för animerade GIF, så att du vet var du kan hitta något när du verkligen behöver hitta en specifik GIF, snabbt. Gå bara till images.google.com, gör din sökning och välj sedan Verktyg > Typ > Animerad .

04

av 10

Kraften att kategorisera konversationer: Hashtags överallt

Även om Twitter var det ursprungliga sociala nätverket för att få hashtaggen till liv, har andra varit snabba att ta upp trenden.

Hashtags kan nu användas på Instagram, Tumblr, Facebook och i alla slags andra hörn på webben. Det har snabbt vuxit till att bli lösningen för att effektivt kategorisera innehåll baserat på specifika teman eller nyckelord för att göra sökning och upptäckt mycket enklare.

Du kan vara säker på att denna enorma trend inte kommer någonstans när som helst snart.

05

av 10

Vi älskar alla att skratta (mycket!): Memes, Memes och fler memes

Internet är besatt av att dela memes.

Webbplatser som BuzzFeed, Know Your Meme och I Can Haz Cheeseburger har byggt upp affärsimperier online ur memes, och nästan varje vecka verkar det som om det finns ett nytt att följa.

Den virala kraften hos löjliga mem som YOLO eller Doge är obestridlig. Vi kan inte få tillräckligt med dem, och det finns massor av meme-generatorverktyg som du kan använda för att skapa dina egna och bidra till vad meme är mest populärt just nu.

06

av 10

Nya sätt att ses och höras: Vanliga människor blev berömda på internet

Det är uppenbart att sociala medier har öppnat nya dörrar för människor att visa upp sina talanger och locka till sig en online-fanbase.

För många nu kända kändisar var det enda alternativet att sätta sina saker online. Idag är alla typer av mainstream-skådespelare, musiker, band, komiker och mer skyldiga deras framgång för öppenheten på webben, inklusive stora underhållningsbaserade sociala nätverk som MySpace och YouTube.

Utan dem har de kanske aldrig kunnat få foten i dörren i första hand.

07

av 10

Inga fler fjärrlagringsbegränsningar: Cloud Streaming av underhållningsmedier

Vem behöver CD-skivor och DVD-skivor längre nu när vi kan få obegränsad tillgång till alla våra underhållningsbehov genom tjänster som Spotify eller Netflix?

Det finns ingen anledning att ha en papperskopia eller digitalt nedladdat kopia av allt när du kan strömma allt du vill från molnet för en liten månatlig prenumerationsavgift.

Molnströmning löser säkert problemet med begränsad lokal lagring, och det är en av de snabbast växande nya trenderna i mediekonsumtion vi ser idag.

08

av 10

Lite för mycket information: Överdelning på sociala medier

Den sociala webben rör sig så otroligt snabbt att det blir svårare att alltid vara rätt ovanför vad den nuvarande sociala nätverkswebbplatsen eller appen är nästa stora sak.

Om någonting är säkert, är det att de flesta av oss har insett hur uppblåst det sociala nätverksupplevelsen har blivit med tillgången till så många webbplatser och appar där ute som främjar enorma vän- eller följarnummer, ständigt engagemang och aldrig slutande strömmar av innehållsdelning.

Överdelning har blivit en stor avstängning för många internetanvändare, varför appar som Path och till och med Snapchat har dykt upp för att ge en mer intim och minimalistisk upplevelse till sociala nätverk.

09

av 10

Ett mer modernt sätt att skapa och utbyta värde: Cryptocururrency

Nästan alla har hört talas om Bitcoin nu - den decentraliserade digitala valutan som började vända många huvud 2013 eftersom fler människor engagerade sig i gruvdrift, handel och utgifter för den.

Bitcoin har haft sin rättvisa del av problemen med tanke på att det inte övervakas av någon central myndighet, men det har inte stoppat dess växande popularitet.

Som ett resultat har otaliga andra kryptokurser valts upp över hela webben - av vilka några verkar nästan för löjliga för att vara verkliga. (Dogecoin!)

10

av 10

Glädjen för smarta hem: WiFi-aktiverade hushållsapparater och apparater

Det är inte bara din dator och din smartphone som är anslutna till internet idag.

När Internet of Things blir mer mainstream börjar vi se mycket fler prylar och hushållsobjekt med WiFi-aktiverade funktioner.

På en dag skulle våra hem och städer kunna trivas i ett anslutet nätverk där alla enheter, maskiner och saker kan kommunicera med varandra för att utföra och automatisera uppgifter.