Huvud sociala media 10 saker du definitivt bör göra på Instagram
sociala media

10 saker du definitivt bör göra på Instagram

10 saker du definitivt bör göra på Instagram
Anonim

Öka din Instagram-närvaro genom att följa dessa tips

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  68

  68 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Instagram är inget skämt idag. Det är en allvarligt enorm och aktiv social plattform med en blomstrande gemenskap av människor som är hungriga efter så mycket visuellt innehåll som de kan ta. Och eftersom Instagram främst är mobil, surfar människor på det praktiskt taget hela tiden.

  Oavsett om ditt uppdrag är att ge dig ett stort namn på Instagram eller bara locka några fler följare och öka engagemanget, finns det en checklista över saker du bör överväga att implementera i din egen Instagram-strategi. Även om du bara letar efter några nya idéer om vad och hur du ska posta, kan du fortfarande dra nytta av dessa tips.

  Titta på listan nedan för att se hur du kan använda varje idé för att förbättra ditt innehåll och interaktion från dina följare på Instagram.

  01

  av 10

  Lägg upp fotokollager

  En av fem av Instagrams 300 miljoner aktiva användare varje månad publicerar foton som ett collage. De använder appar från tredje part för att välja flera foton som kan integreras i en, kondenserar dem i huvudsak till ett enda inlägg.

  Varför fotokollage? Collager är perfekta sätt att berätta historier genom foton. I stället för att publicera varje foto separat kan de kombineras för att visa upp olika scener av en relaterad händelse.

  02

  av 10

  Använd lämpliga Hashtags i dina bildtexter

  Hashtags är oerhört användbara på Instagram, främst för att de är vad alla använder för att hitta specifikt temainnehåll de är intresserade av att titta på. Hashtags ger användarna ett sätt att kategoriskt filtrera ner resultat baserat på nyckelord eller fraser.

  Varför hashtags? Människor söker dem hela tiden. Användare som har attraktiva foton eller videoklipp och innehåller bara några hashtags som är relevanta för deras inlägg har en stor chans att öka deras efterföljande och engagemang.

  03

  av 10

  Videor efter tidsfördröjning

  Instagram introducerade en fristående app för kort tid sedan, kallad Hyperlapse, som enkelt låter användare filma och skapa högkvalitativa videoklipp. Time-lapse-videor är videor som har påskyndats så att du kan titta på dem på kortare tid.

  Varför tidsinställd videor? Människors uppmärksamhet som sträcker sig över nätet är kort i dessa dagar, och en användare kan ta så lite som en eller två sekunder att titta på en video innan han bestämmer sig för att gå vidare. Tidsförlopp ger ett sätt att ansluta tittarnas uppmärksamhet mer effektivt och samtidigt pressa fler bilder till Instagrams 15-sekunders tidsgräns för video.

  04

  av 10

  Redigera dina bildtexter om du märker misstag eller om du lämnade något ute

  Under längsta tid kunde texter inte redigeras på Instagram. Om du var allvarlig med att ändra något i bildtexten, var du tvungen att börja överallt och ompostera det. Nu kan bildtexter redigeras!

  Varför redigera bildtexter? Att inkludera bildtexter utan misstag och skriva in tillräckligt med information får dig att se ut som du bryr dig om dina inlägg. Du kan också lägga till hashtags senare (eller ta bort dem) eller till och med besluta att tagga användare i inlägg som du vill att de ska se.

  05

  av 10

  Inlägg vid rätt tid på dagen för att se till att dina följare ser dina inlägg

  Även om människor tittar på sina telefoner hela tiden i dessa dagar, finns det fortfarande optimala tider och bättre veckodagar för att göra dina inlägg. Om du vill att dina inlägg ska ses och få så mycket engagemang som möjligt, vill du vara uppmärksam på när du publicerar.

  Varför skriva på vissa tider på dagen? Det finns statistiska bevis på att morgnar, middagar och tidiga kvällar är mycket aktiva för Instagram. Torsdagar och söndagar är också idealiska, medan fredagskvällar och lördagar vanligtvis inte är så aktiva.

  Relaterat: Vad är den bästa tiden på dagen att posta på Facebook?

  06

  av 10

  Spåra din Instagram-statistik och aktivitet med Iconosquare

  Om du har många följare och får en del engagemang kan det vara svårt att spåra allt genom appen. Iconosquare är ett kraftfullt och gratis verktyg du kan använda för att komma åt ditt konto och ge dig en titt på din statistik.

  Varför spåra din statistik? Iconosquare låter dig se trender i ditt engagemang, låta dig veta vilka typer av innehåll dina följare gillar och när de mest troligt kommer att engagera sig. Du kan också läsa och svara på kommentarer enkelt med verktyget eller se vilka följare du har tappat.

  07

  av 10

  Använd Shoutouts för att öka din exponering och få fler följare

  Användare som var och en har ett liknande antal följare kommer ofta att samarbeta och överens om att marknadsföra varandra som ett sätt att byta följare. Det kallas en shoutout, eller en "s4s." Det handlar vanligtvis om ett avtal om att lägga ut varandras foto eller video under minst en viss tid (innan det eventuellt raderas) och instruera följare i bildtexten att följa den andra användaren.

  Varför skriker? Shoutouts är överlägset ett av de snabbaste och mest effektiva sätten att växa ut en Instagram efter. Den enda nackdelen är att du måste fortsätta publicera andra användares innehåll och berätta för dina följare att följa dem. Men i sin tur kommer din skrikpartner att göra detsamma och om deras följare är engagerade, bör du se ett stort antal nya följare börja sminka in.

  08

  av 10

  Tagga inlägg till deras motsvarande geografiska platser

  Med Instagram kan du koppla dina foto- och videoposter till de platser där du tog dem genom att tagga. Allt du behöver göra är att aktivera din fotokarta från bildtextsidan innan du publicerar och sedan välja en plats i närheten (eller söka efter en).

  Varför tagga platser? Taggar ditt inlägg till dess platsfiler det under den offentliga sidan för den platsen, tillsammans med alla andra inlägg från andra personer som också besökte den platsen och taggade sina inlägg till det. Beroende på hur populär platsen är, kan du få mer exponering från personer som surfar på den.

  09

  av 10

  Håll dig uppdaterad om populära uppslagstrender

  När Instagram först kom ut älskade användare att de kunde använda alla dessa olika filter för att få dem att se annorlunda ut eller ge dem en vintage effekt. Idag är filtertrenden inte så het som den en gång var, och nya trender har dykt upp istället - som att posta i porträtt och landskap, eller fotografera med en DSLR och publicera bilder av högre kvalitet senare.

  Varför hålla jämna steg med trenderna? Om du är ute av slingan med vad folk vill ha på Instagram kan ditt engagemang lida. Saker går snabbt på sociala medier, så gårdagens coola trend är inte riktigt lika cool som i dag. Håll ditt innehåll färskt genom att hålla kännedom.

  10

  av 10

  Använd Instagram Direct för privat meddelande av individer eller grupper

  Är du en av de användare som älskar att skriva flera gånger inom ett par timmar? Vissa följare gillar att följa extremt aktiva konton medan andra inte gör det. Instagram Direct är ett bra sätt att privat dela ett foto- eller videopost med en eller flera följare.

  Varför Instagram Direct? Om du behöver kontakta en användare direkt kan användning av Instagram Direct vara mycket effektivare snarare än att försöka lämna en kommentar på ett av deras inlägg. Det är också ett föredraget sätt att dela innehåll som är relevant för bara en liten grupp följare snarare än alla.