Huvud Gaming 10 enkla tips för att komma igång i Pokemon
Gaming

10 enkla tips för att komma igång i Pokemon

10 enkla tips för att komma igång i Pokemon
Anonim

Om du aldrig har spelat den ursprungliga kärnserien tidigare, börja här

 • Xbox
 • PlayStation
 • Nintendo
 • PC
 • Minecraft
 • Klassiska spel
 • av Brittany Vincent

  Videospel- och underhållningsförfattare, tekniker / videospelare och redaktör för mojodo.com med över tio års erfarenhet

  Med hitens framgång Pokemon Go upplever en helt ny fan av rasen franchisen för allra första gången. Jämfört med den förenklade mekaniken i Pokemon Go, kan huvudserien med Pokémon-spel vara skrämmande. Men oavsett var du befinner dig börjar finns det en mängd tips som gäller för varje enstaka huvudseriespel, oavsett vilket du väljer att börja med.

  Vi har samlat tio tips för att hjälpa nya utbildare att få ut det mesta av sin Pokemon-upplevelse. Vi rekommenderar att du först konsulterar dessa tips och försöker göra det bästa valet innan du konsulterar ett fullständigt genomgång, eller provar något speciellt Pokemon-team. När allt kommer omkring är en av de mest lockande aspekterna av Pokemon att du bygger ditt team, vilket kommer att vara lite annorlunda än någon annans.

  1. Vad är en "gen?"

  Om du bara kommer in i Pokemon-franchisen, har du antagligen hört uttrycket "gen" för att beskriva spelen. "Gen" är förkortning för "generation" och avser den tidsperiod då ett specifikt spel släpptes. Här är en praktisk guide till specifika generationer av Pokemon huvudtitlar:

  1 : a Gen : Pokémon Röd, Blå och Gul (även grön i Japan)
  Finns för: Game Boy, Nintendo 3DS eShop

  2nd Gen : Pokemon Gold, Silver and Crystal
  Finns för: Game Boy Color

  Tredje gen : Pokemon Ruby, Sapphire och Emerald; Pokemon Fire Red and Leaf Green (remakes av Pokemon Red and Blue)
  Finns för: Game Boy Advance

  4 : e gen : Pokemon Pearl, Pokemon Diamond och Platinum; Pokemon Heart Gold and Soul Silver (remakes av Pokemon Gold and Silver)
  Finns för: Nintendo DS

  5 : e gen : Pokemon White, Pokemon Black, Pokemon White 2, Pokemon Black 2
  Finns för: Nintendo DS

  6 : e gen : Pokémon X och Y; Pokemon Omega Ruby och Alpha Sapphire (remakes av Pokemon Ruby and Sapphire)
  Finns för: Nintendo 3DS

  7: e Gen: Pokemon Sun and Moon
  Finns för: Nintendo 3DS

  Varje generation kom med nya funktioner, nya Pokemon och lägger till nya sätt för Pokemon att slåss och för dig att utveckla din relation med dem. Vilken är bäst att börja med? Vi kommer att diskutera det i nästa tips, som är mycket viktigt om du bara kommer igång.

  2. Vilket Pokemon-spel ska jag börja med?

  Pokéms kärnspel förblir detsamma i varje huvudseriepost: Du fångar och tränar monster att använda för att slåss mot andra tränare med målet att bli mästaren i Pokémon-ligan. De skiljer sig emellertid mycket i inställningen, vilka Pokémon som finns tillgängliga, sidojour och funktioner.

  Detta är en helt subjektiv fråga, och det finns verkligen inget fel svar. Svårigheten med Pokémon-serien är inriktad så att de kan åtnjutas av fans i alla åldrar, så de flesta som ger serien ett försök kommer inte att befinna sig i en position där de inte vet vad de ska göra. Nyare Pokemon-spel har funktioner som gör utjämning av Pokémon och andra åtgärder bekvämare, men det finns mycket att säga för att börja med grunderna. Det är därför vi rekommenderar att du börjar med Pokemon Red, Blue eller Yellow.

  Även om de kan verka lite föråldrade är 1st Gen Pokemon-spel en bra introduktion till serien och saknar några av de mer komplicerade mekanismerna som nu har blivit standard för serien. Kärnupplevelsen av Pokémon-huvudserien är närvarande, och 1st Gen-spelen är ett bra syratest för huruvida du vill fortsätta med resten av serien eller inte. Dessutom, nu när de har släppts på 3DS eShop kan du byta Pokémon från första gen-titlarna till de senaste 6: e gen-titlarna, vilket innebär att du för första gången, så länge du har rätt utrustning, kan spela varje Pokémon-spel förutom den 2: a genen och byt sedan alla dessa Pokemon till det senaste spelet.

  3. Du behöver inte hålla fast vid din startpokemon

  I början av varje Pokemon-spel kommer en professor (av Pokemon) att ge dig chansen att välja din allra första Pokémon från tre val. För de flesta människor hamnar denna Pokémon i sitt team, för bättre eller sämre.

  Men du är inte fast med din starter alls. Faktum är att så snart du fångar en Pokemon, kan du kasta din starter i din Pokemon Storage och aldrig få dem ut igen.

  Tyvärr är de flesta Pokémon som är tillgängliga att fånga i början av varje spel inte i närheten av din startpokémon i råstatistik och tillväxtpotential. Så snart du hittar en Pokémon du gillar, är du dock fri att flytta din startmotor till sidlinjen. Om du letar efter en extra utmaning kan detta också vara ett roligt alternativ.

  4. Träna din Pokemon jämnt

  Även om nyare Pokémon-spel distribuerar dina erfarenhetspoäng som du fått genom att vinna strider till hela laget, gör att äldre poster gör det på det hårda sättet. En dålig vana som många av en tränare har befunnit sig engagerar i är att överutjämna en Pokémon på bekostnad av resten av deras team.

  Pokémon är inte en svår serie, och det kan leda tränare till att låta deras vakt och bara hålla en Pokémon (vanligtvis deras starter) i toppositionen i sitt lag så att samma Pokémon skickas in för att slåss i varje strid. Men Pokémon har vardera en "typ" som spelar in i ett "rock, paper, sax" -scenario under striden. Om din huvudsakliga Pokémon är en vattentyp och den är den enda du har planerat och du går in i ett gym av elektrisk typ, kan det hända att resten av din Pokémon inte har styrka att kompensera för din huvudsakliga Pokémons typbrist.

  För att undvika allt detta, bara se till att du ger var och en av dina Pokémon en tur att slåss i en strid när du kan. Håll en rotation och byt den efter varje strid så har du ett väl avrundat lag som du hittar dig mer knuten till, vilket kommer att öka din glädje av spelet.

  5. Håll dina Poke-Friends läkt

  Det är viktigt att hålla din Pokémon i toppform så att du alltid är beredd på striden. Oavsett hur stark du tror att din Pokémon är, finns det alltid fluks där en full hälsobar kan betyda skillnaden mellan att överleva en attack eller att förlora en strid.

  Pokemon är ett RPG (rollspel) så även om varje attack kommer att göra ungefär samma skada för det mesta, bestäms den faktiska skadan slumpmässigt mellan ett lägre och högre skada. Dessutom finns det typsvagheter och kritiska träffar som orsakar dubbla skador att oroa dig för.

  Din Pokémons lycka räknas också in i flera av seriens funktioner. Om du låter din Pokemon besvämma ofta kommer deras lycka och vänlighet med dig att minska, vilket kan påverka deras statistik eller till och med deras möjlighet att utvecklas. Håll dem bara läka genom att besöka ett PokeCenter när du kommer in i en stad. Det är för din Pokemon hälsa.

  6. Fånga dem när du går

  Förutom att bli Pokemon Champion, finns det ett underliggande mål i varje spel att fylla din Pokedex genom att fånga en av varje tillgänglig Pokémon. Detta mål blir högre ju nyare spelet är, med de 1: a gen-spelen som bara har 150 Pokemon som behövs för att slutföra sina Pokedex, och den senaste 6: e genen med en enorm 719 Pokémon du måste hitta för att verkligen fånga dem alla.

  Det enklaste sättet att uppnå detta är bara att fånga varje vild Pokémon du möter om det är en art du inte redan har fångat. Om du gör detta, när du slår Elite Four och blir Pokemon League Champ, borde det inte vara för mycket tillgängligt i ditt nuvarande spel att fånga. Om du väntar tills du blir Pokemon Champ för att gå tillbaka genom hela spelet för att börja aktivt fånga Pokemon kommer du att befinna dig i en frustrerande situation eftersom du i princip måste gå igenom hela spelet igen.

  7. Titta efter Shinys (eller, hur man fånar sällsynta Pokémon)

  Från och med Gen 2 hade vilda Pokémon en mycket liten chans att dyka upp i strid med ett annat färgschema och en speciell blank animation. Dessa Pokémon är extremt sällsynta och en av även de vanligaste Pokémon i blank form kan ge dig otrolig hävstång när det gäller handel med en Pokémon du vill (även om du antagligen bara borde behålla den.)

  Det är vanligtvis bra att hålla åtminstone en svagare Pokémon i ditt lag bara för att du stöter på en av dessa skönheter. Du vet att du har hittat ett glansigt på grund av deras färgmönster och en animering som spelas när slaget startar. Kasta ut stoppen för att fånga alla glänsande Pokémon du stöter på eftersom chansen att de dyker upp är så sällsynt att det kanske inte kommer att hända igen på flera år.

  8. Du behöver inte fånga dem alla om du inte vill

  Medan de fångar alla tillgängliga Pokémon om ett enormt mål för många spelare, är vissa nöjda antingen med en mindre mängd som består av deras mycket favoritart, eller så föredrar de att samla bara den starkaste Pokémon i de starkaste arterna genom att avla de perfekta exemplen.

  Hur du spelar spelet är upp till dig. Pokémon-spel har inte tidsgränser och de har inga styva mål. Varje händelse i berättelsen kommer att vänta så länge du tar för att komma till den och när du faktiskt har slutfört historien och sidan uppdrag, är du fri att vandra runt i världen när som helst.

  Sätt dina egna mål! Du kan jaga efter glänsande Pokémon, försöka slå spelet med bara en Pokémon, eller ett team av den svagaste Pokémon. Möjligheterna är obegränsade!

  9. Trade 'Em Up

  Varje Pokémon-spel har en ganska stor tidsinvestering. De flesta spelare kommer att spendera minst 20 till 40 timmar på varje titel, och vissa människor har över 1000 timmar på sina Pokemon-spar. I varje spel hittar du en favorit Pokémon, har en pålitlig start, och spendera massor av tid på att slåss med dem. Till skillnad från de flesta RPG: er kan dina Pokefriends dock följa med på ditt nästa äventyr!

  När du äntligen har blivit uppblåst i allt som en Pokemon-titel har att göra, har du möjligheten att byta dem till ett nytt spel och ha ett nytt äventyr med dem! När du når den första staden i varje spel kommer handelssystemet för det spelet att vara tillgängligt. Även om det kan vara en besvärlig process med vissa titlar, kan du ta med dig din Pokémon hela vägen från de ursprungliga 3: e gentitlarna på Game Boy Advance till de senaste 6: e gentitlarna. Det hjälper dig att fylla i din Pokedex också!

  10. Spela med vänner

  Medan Pokemon Go har ett enormt efterföljande, saknar spelet något som kärnan Pokémon-serien har haft sedan starten på den ursprungliga Game Boy: Du kan faktiskt spela med dina vänner.

  Även om varje generation av Pokemon-titlar har förmågan att kopplas så att du kan handla eller slåss mot Pokémon med en vän, har den senaste generationen titlar lagt till internet i mixen, så om du och dina vänner har en sjätte Gen-titel, behöver inte ens vara i samma rum som dem för att handla.