Huvud programvara och appar 10 gamla snabbmeddelandetjänster som brukade vara populära
programvara och appar

10 gamla snabbmeddelandetjänster som brukade vara populära

10 gamla snabbmeddelandetjänster som brukade vara populära
Anonim

Kommer du ihåg när du var tvungen att sitta framför en enorm dator för att chatta online?

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  25

  25 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Under denna dag är det helt normalt att människor meddelar varandra med foton, videor, animoji och emoji från en handhållen teknik med hjälp av populära appar som Snapchat, WhatsApp, Facebook Messenger och andra. Med tanke på hur mainstream dessa appar har blivit är det svårt att tro att för knappt några decennier sedan, ingen av dessa appar fanns alls.

  De som är tillräckligt gamla för att komma ihåg att de använde en mycket enklare version av internet hade förmodligen viss erfarenhet av en eller två populära snabbmeddelandetjänster som dyker upp under dessa dagar. Kan du komma ihåg din favorit?

  Ta en titt på några av de gamla snabbmeddelanden som världen växte till för att älska innan Internet var en så social plats.

  01

  av 10

  ICQ

  Redan 1996 blev ICQ den verkliga första snabbmeddelandetjänsten som omfattades av användare från hela världen. Kom ihåg "uh-oh!" ljud det gjorde när ett nytt meddelande mottogs? Det förvärvades så småningom av AOL 1998 och nådde en topp på över 100 miljoner registrerade användare. ICQ är fortfarande kvar idag, uppdaterad för dagens meddelanden.

  02

  av 10

  AOL Instant Messenger (AIM)

  1997 lanserades AIM av AOL och blev så småningom populärt nog att fånga den största andelen snabbmeddelanden användare i hela Nordamerika. Du kan inte längre använda AIM; det stängdes 2017.

  03

  av 10

  Yahoo! Personsökare (nu kallad Yahoo! Messenger)

  Yahoo! lanserade sin egen messenger 1998 och är en av de få äldre snabbmeddelandetjänster som fortfarande är tillgängliga att använda idag. Tidigare kallad Yahoo! Sök igenom när det först kom ut och verktyget lanserades också tillsammans med den populära Yahoo Chat-funktionen för chattrum på nätet, som gick i pension 2012.

  04

  av 10

  MSN / Windows Live Messenger

  MSN Messenger introducerades av Microsoft 1999 och växte till att bli det budbärarverktyg som valts av många under 2000-talet. År 2009 hade det över 330 miljoner aktiva användare varje månad. Tjänsten omplanerades som Windows Live Messenger 2005 innan den stängdes helt under 2014, med användare uppmuntras att flytta till Skype.

  05

  av 10

  jag chattar

  Idag har vi Apples Meddelanden-app, men redan i början av 2000-talet använde Apple ett annat snabbmeddelandeverktyg som heter iChat. Det fungerade som AIM-klient för Mac-användare, vilket kunde integreras fullt ut med användarnas adressböcker och e-post. Apple tog slutligen ut kontakten på iChat 2014 för Mac som kör gamla OS X-versioner.

  06

  av 10

  Google Talk

  Långt innan det sociala nätverket på Google+ rullades ut tillsammans med motsvarande Hangouts-funktion, var Google Talk (ofta kallad "GTalk" eller "GChat") det sätt som många människor pratade med text eller röst. Det lanserades 2005 och integrerades med Gmail. 2015 är tjänsten nu på väg ut när Google fortsätter att utveckla och marknadsföra sin nyare Hangouts-app istället.

  07

  av 10

  Gaim (nu kallad Pidgin)

  Även om det kanske inte hör till en av de mer igenkännliga meddelandetjänsterna under den digitala tidsåldern, var 1998-lanseringen av Gaim (så småningom bytt namn till Pidgin) en stor aktör på marknaden och hade över tre miljoner användare år 2007. Känd som "den universella chattklient, "människor kan fortfarande använda det i populära nätverk som AIM, Google Talk, IRC, SILC, XMPP och andra.

  08

  av 10

  Pladder

  Jabber kom ut år 2000 och lockade användare för sin förmåga att integreras med sina vänlistor på AIM, Yahoo! Messenger och MSN Messenger så att de kan chatta med dem alla från ett ställe. Webbplatsen Jabber.org är fortfarande uppe, men det verkar som om registreringssidan har inaktiverats.

  09

  av 10

  MySpaceIM

  Tillbaka när MySpace dominerade den sociala nätverksvärlden gav MySpaceIM användare ett sätt att privat meddela varandra. Lanserade 2006 och var det första sociala nätverket som fick en snabbmeddelandefunktion till sin plattform. MySpaceIM kan fortfarande laddas ned idag, men med sin nyligen massiva designöversyn ser det inte ut som det finns ett webbalternativ.

  10

  av 10

  Skype

  Även om den här artikeln handlar om "gamla" snabbmeddelandetjänster, är Skype faktiskt fortfarande ganska populärt idag - särskilt för videochatt. Tjänsten lanserades 2003 och ökade till popularitet mot konkurrerande verktyg som MSN Messenger. I ett försök att hålla jämna steg med lanserade Skype en ny mobilmeddelanden-app som heter Qik nyligen som ser ut och känns som Snapchat.