Huvud sociala media 10 Instagram-trender och appar att använda
sociala media

10 Instagram-trender och appar att använda

10 Instagram-trender och appar att använda
Anonim

Följ dessa trender för att lägga till lite Pizzazz till dina Instagram-inlägg

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  På Instagram kan du ta ett enkelt foto (eller video), lägga till ett filter, skriva en beskrivning, kanske använda en hashtag eller två, tagga den till en valfri plats och gör det med det. De flesta erfarna Instagram-användare och även Instagram-nybörjare är väl medvetna om grunderna.

  Men de som spenderar mycket tid på att bläddra igenom appen och följa många populära användare kanske har märkt vissa trender för publiceringsvanor som visar sig vara ganska populära bland fler än bara några användare. Några av de större trenderna innebär användning av ytterligare appar från tredje part för att redigera eller lägga till nya saker till sina foton och videor innan de publicerar dem på Instagram.

  Även om en trend är ganska tydlig, är det inte alltid så lätt att hitta rätt app att använda för att följa den trenden. För att hjälpa dig har jag gjort en lista nedan över minst 10 stora Instagram-posttrender och motsvarande tredjepartsappar som du kan använda för att gå med på roligt och komma in på dessa trender också.

  01

  av 10

  Inlägg i stående eller liggande orientering.

  På Instagram behöver inte foton eller videoklipp du vill posta först beskäras och läggas ut i fyrkantig orientering först. I de senaste versionerna av appen kan du faktiskt ladda upp ett foto eller en video och knacka på knappen med de två pilarna längst ner till vänster för att visa den i dess ursprungliga stående eller liggande orientering. Därifrån kan du lämna det som det är eller använda fingrarna för att beskära det exakt som du vill.

  Det är inte heller ovanligt att komma över bilder på Instagram som först har beskurits med en tredjepartsapp för en konstnärlig effekt.

  De appar som låter dig göra det:

  • Squaready för iOS

  02

  av 10

  Kombinera foton eller videor i ett enda inlägg för att skapa en inramad collage.

  Även om Instagram nu låter dig lägga upp upp till 10 foton och / eller videor i ett enda inlägg, är det fortfarande trenden att skapa inlägg som består av en samling foton (eller videor), inramade som ett collage. Vissa har så få som två foton eller videoklipp medan andra har så många som fem, sex, sju eller till och med mer. Det är ett praktiskt sätt att visa en samling relaterade foton eller videor i ett enda inlägg snarare än att posta dem alla separat.

  De appar som låter dig göra det:

  • Dessa 10 collage maker apps

  03

  av 10

  Lägg till textöverlägg i olika färger och teckensnitt.

  Du kan säkert skriva ut allt du behöver för att förklara i bildtexten till ett Instagram-inlägg, men ibland är det så mycket bättre att lägga till några ord eller citat till ett verkligt foto eller en video med ett vackert teckensnitt. Användare kan välja mellan ett brett utbud av textöverlagringsappar för att lägga till tydligare meddelanden i vackra teckensnitt till sina inlägg.

  Appen som låter dig göra det:

  • Över för iOS

  04

  av 10

  Skicka om ett foto från en annan användare.

  Instagram är en av de få populära apparna för socialt nätverk som faktiskt inte har en återdelnings- eller ompostfunktion som du kan använda för att lägga upp andra foton och videor från vänner på din egen sida. Du kan ta en skärmdump av en väns inlägg och använda det, eller så kan du använda en app istället. Repost är den populära appen för denna trend.

  Appen som låter dig göra det:

  • Repost för iOS
  • Repost för Android

  05

  av 10

  Skapa ett bildspel med musik och publicera det som en video.

  Du har antagligen sett åtminstone en av dessa Flipagram-bildspel som har publicerats på Instagram någon gång. Denna app låter dig enkelt lägga till foton från Instagram, Facebook eller från din smartphone för att sätta ihop ett bildspel. Sedan kan du lägga till lite musik och lägga den direkt på Instagram som en video. Det är ett roligt sätt att dela en samling bilder som en video.

  Appen som låter dig göra det:

  • Flipagram för iOS

  06

  av 10

  Använd populära hashtags för att få fler likes.

  Kraftanvändare på Instagram vet att lägga till rätt hashtags är nyckeln till att få fler likes. Men istället för att lägga till dem manuellt varje gång du lägger ett nytt inlägg, kan du använda en app som samlar de mest populära hashtagsna och lägger dem automatiskt till dina inlägg, vilket maximerar din potential att få likes från dessa hashtags.

  Appen som låter dig göra det:

  • Hashtag - Taggar för Get Likes för iOS
  • Topptaggar för gillar för Android

  07

  av 10

  Skapa speglade reflektioner, blanda flera foton eller klona dig själv.

  Att lägga till textöverlägg i coola teckensnitt eller inramade collage är stort på Instagram, men om du följer några av proffsen har du antagligen verkat några andra saker - som trippy reflektionseffekter, blandade bilder och flera kloner av samma person på ett foto. Dessa typer av effekter ser komplicerade ut, men med rätt app är de ganska enkla att göra.

  Appen som låter dig göra det:

  • Dela Pic 2.0 för iOS

  08

  av 10

  Lägg till former, mönster och andra grafiska designeffekter.

  Folk delar inte bara enkla foton på Instagram längre. Idag hittar du alla typer av inlägg med olika former, linjer, färger och andra effekter. Om du vill lägga till snygg grafisk design för att göra dina foton så fantastiskt underbara som möjligt finns det appar som låter dig göra det snabbt och enkelt utan grafisk design eller komplicerade Photoshopping-färdigheter som behövs.

  De appar som låter dig göra det:

  • Photo Candy för iOS
  • InstaShape för Android

  09

  av 10

  Snabba upp din video så att den blir en tidsfördröjning.

  Instagram-videoposter är begränsade till högst 15 sekunder. För att passa in en hel del mer video i en så kort tidslängd har det blivit en stor trend att påskynda videon för att skapa konstiga tidsförlopp. Instagram släppte faktiskt sin egen time-lapse-app 2014, kallad Hyperlapse, men det finns massor av andra appar där ute som låter dig skapa samma effekt.

  De appar som låter dig göra det:

  • Hyperlapse för iOS
  • Lapse It för Android

  10

  av 10

  Redigera professionellt foton med musik, övergångar och andra effekter.

  Video på Instagram omfattar nu mer än bara att lägga till avslappnade oklippta klipp av din omgivning. Användare publicerar videor som hjälper, undervisar och informerar sina följare om något. Vissa använder det till och med för att sälja produkter eller tjänster. För att göra det är professionell redigering ofta involverad. Det finns alla typer av appar du kan prova, och det bästa beror på vilken typ av videoeffekter du verkligen vill ha.

  Appen som låter dig göra det:

  • Magisto för iOS
  • Magisto för Android