Huvud webbsökning 10 av Googles andra sökmotorer
webbsökning

10 av Googles andra sökmotorer

10 av Googles andra sökmotorer
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  113

  113 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Google har en sökmotor. Vi är alla bekanta med det. Det är på google.com. Inom Google-sökning har Google också en hel del dolda sökmotorer och hackor, som att konvertera valuta, hitta lokala väderprognoser, filmtider och hitta aktiekurser.

  Sökmotorer som söker i specifika undergrupper på webben kallas vertikala sökmotorer . Google kallar dem också för "specialiserad sökning." Google har en hel del av dessa specialiserade sökmotorer. Många av dessa vertikala sökmotorer är djupt integrerade i Googles huvudsakliga sökmotor - så att de verkligen inte ser annorlunda ut från en vanlig Google-sökning och bara kan ses när du justerar dina sökinställningar. Vissa av Googles sökmotorer är dock separata sökmotorer med sin egen URL. Ibland kan du se ett förslag att försöka söka efter dessa resultat i huvudsökmotorn, men när du söker efter ett specifikt ämne sparar det bara tid att gå direkt till källan.

  01

  av 10

  Google Scholar

  Om du söker efter akademisk forskning alls (inklusive gymnasiehandlingar) måste du veta om Google Scholar. Google Scholar är en vertikal sökmotor avsedd för att hitta vetenskaplig forskning.

  Det kommer inte alltid att ge dig tillgång till dessa artiklar (massor av forskning är gömd bakom betalväggar) men det kommer att ge dig tillgång till alla öppna åtkomstpublikationer och en riktning för att börja söka. Det är ofta svårt att söka i databaser för akademiska bibliotek. Hitta forskning på Google Scholar och växla sedan tillbaka till din biblioteksdatabas för att se om de har det specifika dokumentet tillgängligt.

  Google Scholar rangordnar sidor genom att ta hänsyn till källan (vissa tidskrifter är mer auktoritiva än andra) och antalet gånger forskningen har citerats (citeringsrankingen). Vissa forskare och vissa studier är mer auktoritativa än andra, och citeringsantal (hur många gånger ett visst papper citeras av andra artiklar) är en allmänt använd metod för att mäta den myndigheten. Det är också metoden som användes som grunden för Googles PageRank.

  Google Scholar kan också skicka varningar när ny vetenskaplig forskning publiceras om ämnen av intresse.

  02

  av 10

  Googles patentsökning

  Google Patents är en av de mer dolda vertikala sökmotorerna. Det är inte längre så djärvt märkesvaror som en separat sökmotor, även om den har en separat domän på patents.google.com.

  Google Patentsökning kan söka igenom namn, ämnesord och andra identifierare för patent över hela världen. Du kan se patenten, inklusive konceptritningarna. Du kan också använda Googles patentsökmotor som en del av en killerforskningsportal genom att kombinera Google Patent och Google Scholar-resultat.

  Google brukade ha en vertikal sökmotor som specialiserade sig helt på amerikanska myndighetsdokument (Uncle Sam Search) men tjänsten avbröts 2011.

  03

  av 10

  Google Shopping

  Google Shopping (tidigare känt som Froogle och Google Product Search) är Googles sökmotor för, ja, shopping. Du kan använda den för både avslappnad bläddring (shoppingtrender) eller så kan du söka efter specifika artiklar och borta ner i jämförelseshopping. Du kan filtrera sökningar efter saker som leverantör, prisintervall eller lokal tillgänglighet.

  Resultaten visar vanligtvis både online och lokala platser att köpa varor. Information för lokala resultat är begränsad eftersom den förlitar sig på att butiker också kan lista sina lager online. Därmed kommer du inte troligtvis att få så många resultat från mindre lokala köpmän.

  Google hade också en relaterad sökmotor som den dödade, återupplivade och sedan dödade igen kallad Google Catalogs. Det sökte i tryckta kataloger efter shoppinginformation.

  04

  av 10

  Google Finance

  Google Finance är en vertikal sökmotor och portal tillägnad aktiekurser och finansiella nyheter. Du kan söka efter specifika företag, se trender eller hålla reda på din personliga portfölj.

  05

  av 10

  Google Nyheter

  Google News liknar Google Finance eftersom det är en innehållsportal och en sökmotor. När du går till första sidan på Google Nyheter liknar den en tidning som är sammansatt från ett stort antal olika tidningar. Google News innehåller dock också information från bloggar och andra mindre traditionella mediekällor.

  Du kan anpassa layouten för Google Nyheter, söka efter specifika nyheter. eller konfigurera Google-varningar för att bli meddelade om nyhetshändelser i ämnen som är intressanta för dig.

  06

  av 10

  Google Trender

  Google Trends (tidigare känd som Google Zeitgeist) är en sökmotor för sökmotorn. Google Trends mäter fluktuationer och relativ popularitet för söktermer över tid. Du kan använda den för att mäta allmänna trender (många människor talar om Game of Thrones just nu) eller jämföra specifika söktermer över tid. I exempelbilden jämförde vi den relativa populariteten för "tacos" och "glass" över tid.

  Google samlar också Google Trends-information för året i Google Zeitgeist-rapporten. Observera att allmänna trender representerar förändringar i popularitet, inte en rangordning av absolut sökvolym. Google indikerar att de mest populära söktermen faktiskt inte förändras mycket över tid, så trenddata sorterar bakgrundsbruset för att hitta olika fraser.

  Google experimenterade med en mätning av Googles trender för att hitta spridningen av influensan, kallad Google Flu Trends. Projektet startades 2008 och gjorde det ganska bra fram till 2013 då det missade influensasäsongens topp med stor marginal.

  07

  av 10

  Google Flights

  Google Flights är en sökmotor för flygresultat. Du kan använda den för att söka och jämföra butiken mellan de flesta flygbolag (vissa flygbolag, som Southwest, väljer att inte delta i resultat) och filtrera dina sökningar efter flygbolag, pris, flygtid, antal stopp och tidpunkt för avgång eller ankomst. Om detta låter mycket som det du redan kan få på många resesökmotorer, beror det på att Google köpte ITA för att göra Google Flights, och det är fortfarande samma sökmotor som driver många av dessa resesidor idag.

  08

  av 10

  Google Böcker

  Google Böcker är en sökmotor för att hitta information i tryckta böcker och en plats att hitta ditt personliga e-bokbibliotek för alla e-böcker som du har laddat upp eller köpt via ditt bibliotek i Google Play Böcker. Du kan också enkelt hitta gratis e-böcker via Google Böcker.

  09

  av 10

  Google Videos

  Google Videos var tidigare en videouppladdningstjänst som Google skapade som en konkurrent till YouTube. Så småningom gav Google upp idén att bygga en fullständig videostreamningstjänst från början och köpte YouTube. De släppte videoströmningsfunktionerna från Google Videos till YouTube och startade om Google Videos som en videosökmotor.

  Google Videos är faktiskt en ganska fantastisk videosökmotor. Du kan naturligtvis hitta resultat från YouTube, men du kan också hitta resultat från Vimeo, Vine och flera andra streamingvideotjänster.

  10

  av 10

  Googles anpassade sökmotor

  När allt annat misslyckas, skapa din egen vertikala sökmotor. Med Google Custom Search Engine kan du göra dina egna specialiserade vertikala sökningar.

  Googles anpassade sökmotorresultat visar inline-annonser, precis som vanliga Googles sökresultat.