Huvud webbsökning 10 Säkerhets- och säkerhetstips på Facebook för tonåringar
webbsökning

10 Säkerhets- och säkerhetstips på Facebook för tonåringar

10 Säkerhets- och säkerhetstips på Facebook för tonåringar
Anonim

Facebook kan vara en läskig plats om du inte är försiktig

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Att köra en webbplats
 • av Andy O'Donnell

  En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

  33

  33 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Medan många människor är helt medvetna om alla faror som är förknippade med Facebook och andra sociala nätverk, får många tonåringar just nu sitt första konto och utforskar sina nya friheter.

  Tyvärr finns det onda där ute som försöker utnyttja dessa nya Facebook-medlemmar. Följ dessa säkerhets- och säkerhetstips för att göra din Facebook-upplevelse säkrare:

  Registrera dig inte för ett konto förrän du är 13

  Medan du kanske vill ha ett konto när dina 11 eller 12 år förbjuder Facebook specifikt att alla yngre än 13 ska registrera sig. Om de får reda på att du ljuger om din ålder kan de avsluta ditt konto och allt ditt innehåll inklusive dina bilder.

  Använd inte ditt riktiga för- eller mellannamn

  Facebooks policy förbjuder falska namn men tillåter smeknamn som ditt för- eller mellannamn. Använd inte ditt fulla lagliga namn eftersom det kan hjälpa rovdjur och identitetstjuvar att få mer information om dig. Kolla in Facebooks hjälpcenter för mer vägledning om vilka namn som är tillåtna

  Ställ in starka sekretessinställningar.

  Du kanske vill vara en social fjäril, men du måste ställa in dina sekretessinställningar på Facebook så att inte bara någon kan se din profil och innehåll. Det är bäst att bara göra detaljerna i din profil tillgängliga för personer som du redan har "accepterat" som dina vänner.

  Lägg inte ut någon kontaktinformation på din profil

  Gör inte ditt personliga e-postmeddelande eller ditt mobilnummer synligt i din profil. Om du publicerar denna information är det möjligt att en falsk Facebook-applikation eller hacker kan använda denna information för att skräppost eller plåga dig. Vi rekommenderar att du inte ens tillåter dina Facebook-vänner att ha denna information. Dina riktiga vänner har ditt mobilnummer och e-post ändå. Ju mindre exponering desto bättre.

  Skriv aldrig din plats eller att du är ensam hemma

  Kriminella och rovdjur kan använda din platsinformation för att spåra dig. Du kanske tror att bara dina vänner skulle ha tillgång till den här informationen, men om dina vänners konto är inloggad på en offentlig dator eller deras konto blir hackat så kommer främlingar nu att ha din platsinformation. Skriv aldrig ut att du är hemma ensam.

  Rapportera eventuella missbruk av inlägg eller trakasserier

  Om du någonsin känner dig hotad av någon på Facebook eller någon trakasserar dig genom att skicka oönskade Facebook-meddelanden eller posta något missbruk på din offentliga vägg, rapportera det genom att klicka på länken "rapportera missbruk" på inlägget. Om någon publicerar en bild av dig som du inte gillar, har du rätten och möjligheten att "avmarkera" dig själv.

  Skapa ett starkt lösenord för ditt konto och dela det inte med någon

  Om ditt lösenord är för enkelt kan någon lätt gissa det och bryta in ditt konto. Du bör aldrig ge någon ditt lösenord. Se alltid till att du loggar ut från Facebook helt om du använder en offentlig dator i ett bibliotek eller skoldatorlaboratorium.

  Var smart om vad du publicerar

  Det är några saker du aldrig bör posta på Facebook. Kom alltid ihåg att det kan påverka andra människor och kan användas mot dig i framtiden, så var smart.

  Bara för att du tar bort något på Facebook efter att du har sagt det, betyder det inte att någon inte tog en skärmdump av det innan du hade chansen att ta bort det. Om du lägger ut något pinsamt om dig själv eller andra kan det komma tillbaka till att spöka dig i framtiden när du ansöker om ett jobb eller försöker komma in i en högskola som kontrollerar Facebook-profiler. Om du inte känner dig tillräckligt bekväm med att säga något framför någon, är det förmodligen bäst att inte publicera det online heller.

  Håll utkik efter Facebook-bedrägerier och falska applikationer

  Inte alla Facebook-appar är gjorda av bra människor. Vanligtvis kräver en Facebook-app åtkomst till delar av din profil som villkor för att använda den. Om du ger en app åtkomst och det är en dålig applikation kanske du just har öppnat dig för SPAM eller ännu värre. Om du är osäker, kolla in det genom att googla appens namn följt av "scam" för att se om det finns några rapporterade shenanigans.

  Om ditt konto blir hackat, rapportera det omedelbart !!

  Var inte för generad för att rapportera att ditt konto blir hackat av någon. Det är viktigt att du rapporterar hacket omedelbart. Hackare kan försöka efterge dig att använda ditt hackade konto för att få dina vänner att falla för deras bedrägerier. Hur man berättar för en Facebook-vän från en Facebook-hackare.