Huvud ny & nästa De 10 bästa iPhone-augmenterade verkligheten (AR) -applikationerna från 2019
ny & nästa

De 10 bästa iPhone-augmenterade verkligheten (AR) -applikationerna från 2019

De 10 bästa iPhone-augmenterade verkligheten (AR) -applikationerna från 2019
Anonim

Dessa appar visar hur du kommer att använda förstärkt verklighet i framtiden

Vad vi gillar

 • Levereras med ett utbud av objekt i kategorier.

 • Alternativ att söka i offentliga gallerier efter 3D-objekt.

Vad vi inte gillar

 • Dålig dokumentation.

 • Ett stort antal enstjärniga recensioner.

Har du någonsin frågat dig själv hur två objekt kan se bredvid varandra? Det är där den här praktiska appen kommer till sin egen: Den hjälper dig att se vad som inte finns där.

Det kan inte bara göra tredimensionella objekt som du sedan praktiskt kan placera där du vill, utan det kommer också att skapa renderingar med QR-koder.

Så fungerar det: Starta appen, välj ett objekt från en av kategorierna och använd kameran för att placera det i den del av ditt rum du vill visualisera objektet i. Du kan sedan ta det återgivna objektet och ändra storleken på det för att passa det du ser. Använd ett finger för att flytta objektet i ditt rum. Använd två fingrar för att rotera. Appen levereras med ett betydande bibliotek med objekt, inklusive utbildning, merchandising och inredningssamlingar. Tänk på detta som ett bra sätt att få en känsla för hur saker kan se ut innan du investerar i möbler eller andra förändringar.

02

av 10

IKEA Place: Skapa ett showroom i ditt hem

Vad vi gillar

 • Lätt att förstå och använda gränssnittet.

 • Alternativ att spara rum du skapar.

 • Skanna hela rum eller bara sektioner.

Vad vi inte gillar

 • AR-grafiken är illustrationer, inte foton.

IKEA Place-appen erbjuder AR-verktyg som låter dig praktiskt placera möbler och tillbehör i ditt eget hem.

Idén är enkel och effektiv: Du vill att ditt hem eller kontor ska se bra ut, och oavsett hur bra något ser ut i katalogen finns det inget bättre än att se det i ditt hem.

Så fungerar det: Starta appen och rikta kameran mot den del av rummet där du vill visa IKEA-produkter eller skanna ett helt rum. Klicka på plustecknet och välj bland produktkategorier. Gå igenom produktbeskrivningen innan du klickar på "Prova på din plats" för att släppa den i storleken i ditt rum. Flytta den med fingret; dess proportioner förändras när du flyttar den längre bort, förblir proportionell mot dina andra möbler. Tryck på plustecknet igen för att lägga till ytterligare produkter tills du har rummet inredda efter din smak.

Appen lokaliserar också liknande produkter som de du redan har. Rikta till exempel kameran mot en lampa, bifoga den i en valruta, och IKEA visar lampor som har samma storlek och utseende.

03

av 10

Google Translate: Läs allt överallt

Vad vi gillar

 • Översätter gatuskyltar, butiksskyltar och tryckt text.

 • Fotograferar text för förbättrad översättning.

 • Översätter text utan dataanslutning.

Vad vi inte gillar

 • Översättning är bokstavlig och kan ge besvärliga resultat.

Google Translate genererar ibland skrattande konstiga översättningar, men det är fortfarande utmärkt vid enkla dagliga översättningsuppgifter.

Appen Google Translate tar detta några steg längre - det låter dig översätta ord offline och online, låter dig ta eller importera foton för översättningar av högre kvalitet med mera.

Men i en ganska spännande AR-implementering kommer det också att översätta göteskyltar med OCR och din iPhones kamera. Det är oerhört användbart för resenärer.

Så fungerar det: Appen är vansinnigt enkel. Allt du behöver göra är att rikta din kamera mot ett skylt, berätta appen vilket språk du vill översätta, tryck på den stora röda knappen och läsa översättningen på skärmen.

04

av 10

SketchAR: Skapa imponerande ritningar

Vad vi gillar

 • Perfekt för människor som alltid ville rita.

 • Steg-för-steg AR-ritlektioner.

 • Skapar delbara tidsfördröjningsteckningar.

Vad vi inte gillar

 • Prenumeration behövs för premium AR-funktioner.

SketchAR är en smart lösning som hjälper dig att göra något hårt i den verkliga världen. I det här fallet kan du rita imponerande bilder med dina egna händer. Du kan välja mellan en stor samling av linjeteckningar som appen praktiskt taget projicerar på ett papper med smarttelefonskärmen, vilket gör det mycket lättare att rita.

Så fungerar det: Starta appen och placera din iPhone på ett stativ för att hålla den stabil. Välj den bild du vill rita, peka kameran mot papperet på bordet och rita fem cirklar på papperet.

Appen kommer att använda dessa cirklar för att orientera sig, när den väl gör det kommer den praktiskt taget att rita vad det är du vill rita på papperet med skärmen. Nu behöver du bara följa appens vägledning för att imponera på andra med din skissförmåga.

05

av 10

Wikitude: Se vad som händer på din plats

Vad vi gillar

 • Accepterar affärssökningskoder som leder till ökade upplevelser.

 • Del av AR-utvecklingsplattformen för företag.

Vad vi inte gillar

 • Gränssnittet är counterintuitive och förvirrande.

 • Mer värdefull för företag än individer.

 • Mottagare av många enstjärniga recensioner.

Wikitude är en komplett AR-utvecklingsplattform som används av stora varumärken, resekataloger, återförsäljare och utgivare för att leverera en rad övertygande lösningar.

En sådan applikation, Lonely Planet erbjuder Wikitude-baserade stadsguider som använder dina platsdata och smarttelefon för att ge dig lokal information från Wikipedia och TripAdvisor. Tanken är att när du står på ett ställe, kommer appen att använda dina platsinformation och geospatial information för att avgöra var du är och lägga över information som restaurang eller turistinformation om vad du ser på skärmen.

Så fungerar det: Det är så enkelt som att peka, klicka och välj. Du väljer mellan datakällor och vilken typ av information du vill hitta. En sak till: Ett tryck på alternativet "väg mig dit" hämtar dig Apple Maps för att vägleda dig till det du ser.

06

av 10

LifePrint Photos: A Little Like Magic

Vad vi gillar

 • Tryckta hyperfoton inkluderar inbäddade AR-videor.

 • Robusta fotoredigeringsverktyg

Vad vi inte gillar

 • Kräver att LifePrint hårdvara och programvara fungerar.

 • Skjuter den sociala aspekten.

 • Appen är klumpig.

LifePrint är lite dyrare än de andra lösningarna vi har nämnt, varav de flesta är gratis. Det är lite annorlunda, det kräver en speciell skrivare, en onlinetjänst och en app, men i användning ger den dina egna fotosamlingar till liv.

Du tar rörliga och stillbilder och skapar VR-scener som spelas upp med en app på en smartphone när du pekar på en bild som skrivs ut med en LifePrint-skrivare.

Så fungerar det: Samla stillbilder och video tillsammans med appen, skapa den statiska bilden och skriv ut och peka. Du kan också skriva ut bilden till andras skrivare och de kommer också att se videon. Den här implementeringen låter fortfarande lite komplicerad, men jag gillar att tänka på det som lite som Marauder's Map i Harry Potter-serien.

07

av 10

Smartify: Upptäck konst på ett helt nytt sätt

Vad vi gillar

 • App känner igen konst i verkligheten och i tryck.

 • Levererar historier bakom fantastiska konstverk.

 • Ljudkommentar på många verk.

Vad vi inte gillar

 • Begränsad till konst i utvalda museums- och gallerisamlingar.

Smartifis mål är någonsin så enkelt: peka din iPhone mot ett konstföremål i ett galleri eller museum och dess intelligenta bildigenkänningsteknik kommer att försöka identifiera bilden och ge dig mer information om den. Det låter bra, men implementeringen är begränsad. Museet / galleriet du besöker måste registrera sig för tjänsten, i utbyte som de får tillgång till information om vad folk gör och ser på den platsen.

Så fungerar det: Smartify arbetar på Louvren i Paris; Metropolitan Museum of Art i New York; Rijksmuseum i Amsterdam; och Wallace Collection i London. Kan du inte besöka en av dem? Bildigenkänningen inuti appen är så bra att när du pekar din iPhone mot en vykortsbild av ett stycke som innehas av en av dessa samlingar får du all information om den.

08

av 10

Spyglass: Njut av det stora utomhus

Vad vi gillar

 • Swiss Army kniv av GPS-navigationsappar.

 • Fungerar i 3D och använder AR för att överlägga kartor och stjärnor.

 • Fungerar som kikare, hastighetsmätare och sol-, mån- och stjärnfinner.

Vad vi inte gillar

 • App med sylt som har fastnat kan överväldiga första gången användare.

Denna fantastiska app använder din iPhones inbyggda GPS för att ge dig en rad navigationsverktyg du använder.

Den här appen överlägger GPS-navigering på din skärm, ger en riktig kompass med kartintegration, låter dig peka kameran mot stjärnorna för att ta reda på vart du ska, och till och med låter dig placera (och hitta) virtuella vägpunkter för att hjälpa. Det ger dig också en mängd andra intressanta uppgifter, som rörelseshastighet och höjd över havet. Du kan till och med använda appen som sextant.

Så fungerar det: Det här är en mycket välutvecklad, komplex och användbar app som tar GPS-data som din iPhone redan samlar in och förstärker den med lager av intelligens för alla som utforskar utomhus.

09

av 10

Gorillaz: A Future for Music Marketing

Vad vi gillar

 • Fans av det brittiska virtuella bandet Gorillaz kommer att älska det.

 • Cool grafik och intressant användning av AR.

Vad vi inte gillar

 • Kan inte dela foton tagna i den stängda upplevelsen.

 • Begränsat innehåll. Mer för fans än spelare.

Det råder ingen tvekan om att VR och AR kommer att användas i marknadsföring. Ett bra exempel på detta är Gorillaz, en app utvecklad av medlemmar i bandet med samma namn.

Delspel och delmusik-promo, det låter dig utforska bilder från bandets senaste videor - men du hittar dem överlagda på din omgivning. Om du trycker på dessa virtuella objekt när de visas på din iPhone-skärm ger du tillgång till intressanta extrafunktioner, som spellistor, videoklipp och mer.

Så fungerar det: Appen använder din iPhone-kamera för att skapa en illusion och visar dig ett något förändrat universum på skärmen. Det är ett bra exempel på hur populärkultur kan utnyttja denna teknik för att överbrygga klyftan mellan artister och fans.

10

av 10

Blippar: Information var som helst

Vad vi gillar

 • Identifierar städer, landmärken, berömda ansikten och blommor.

 • Använder inte platsdata.

 • Liten fisk i ett betemot-dominerat damm.

Vad vi inte gillar

 • Ibland identifierar objekt felaktigt.

Blippar använder augmented reality, artificiell intelligens och datorsyn för att ge dig information om vad du hittar runt dig. Det låter dig rikta din iPhone mot objekt för att få alla typer av intressant information om dem, med sofistikerade algoritmer för bildigenkänning som räknar ut vad objekten är och hämtar relevant information.

Företaget tillhandahåller också tjänster till varumärken som kan tillhandahålla all slags förstärkt information och annat innehåll för att göra tillgängliga för Blippar-användare.

Så fungerar det: Starta appen och rikta din iPhone-kamera mot ett objekt. Blippar kommer att försöka ta reda på vad objektet är och erbjuda dig information om det genom ett cirkulärt gränssnitt, inklusive data från sociala nätverk, Wikipedia och Blippar varumärken.