Huvud gaming De 10 bästa Bukkit-pluginsna för Minecraft-servrar
gaming

De 10 bästa Bukkit-pluginsna för Minecraft-servrar

De 10 bästa Bukkit-pluginsna för Minecraft-servrar
Anonim

Vault är inte ett prickigt plugin, men det är absolut nödvändigt om du vill köra en server som använder många plugins. Det hanterar interaktioner mellan andra plugins för att hålla saker och ting fungerar smidigt och ger en ram för chattändringar, ekonomisystem, användarrättigheter och mer.

Eftersom många populära plugins inte fungerar utan Vault, bör det vara en av de första Bukkit-plugins som du laddar ner.

SpigotMC

02

av 10

bPermissions

Detta plugin ger serveradministratörer möjligheten att ställa in och ändra vilka kommandon specifika spelare kan använda. Det fungerar helt i spelet, så det finns inget behov av att redigera konfigurationsfiler och starta om servern varje gång du vill ge, eller ta bort, behörigheter från någon.

Medan bPermissions är ett kraftfullt verktyg för serveradministratörer är det en av de många Bukkit-plugins som kräver Vault. Så se till att ta det först.

SpigotMC

03

av 10

EssentialsX

Essentials ger Minecraft-serveradministratörer över 100 användbara kommandon och massor av funktioner som kit för nya spelare. Det var en av de mest användbara Bukkit-plugins som finns, men den upphörde med utvecklingen innan Minecraft 1.8 släpptes.

EssentialsX är en gaffel från den ursprungliga Essentials-plugin som körs på nyare versioner av Minecraft. Det kräver Vault för att vissa funktioner ska fungera, men det ger alla samma verktyg som det ursprungliga Essentials Bukkit-plugin.

SpigotMC

04

av 10

WorldEdit

WorldEdit förser dig med kraftfulla verktyg för att forma och ändra landskapet på din Minecraft-server. I stället för att placera enskilda block kan du ändra varje block inom en definierad volym till vilken typ av block du vill.

Ytterligare kommandon gör det enkelt att bygga väggar, kopiera och klistra in strukturer och till och med ångra misstag.

WorldEdit krävs också av vissa andra plugins.

Förbannelse smedja

05

av 10

DynMap

DynMap är som Google Maps för din Minecraft-server. Det skapar en mycket detaljerad överblick över din värld som vem som helst kan komma åt från en webbläsare, och den uppdateras i realtid, så att du till och med kan se var varje spelare är i världen.

SpigotMC

06

av 10

WorldGuard

Det huvudsakliga syftet med WorldGuard är att skydda specifika områden på din server. Du kan använda detta plugin för att ställa in vilka spelare som får förstöra eller ändra block inom specifika gränser, vilket gör det omöjligt för någon att förstöra ditt hårda arbete.

WorldGuard kräver WorldEdit, så se till att installera WorldEdit först. Den ansluter också till DynMaps, som gör att du kan se exakt vilka delar av din värld som har tilldelats.

Förbannelse smedja

07

av 10

Multiverse

Multiverse är ett Bukkit-plugin som gör det extremt enkelt att vara värd för flera världar på en enda Minecraft-server. Administratörer kan fritt skapa, förstöra och teleportera mellan världar. Du kan till och med ha överlevnad, fredliga och kreativa världar att hoppa fram och tillbaka mellan.

Tillägg för Multiverse låter dig också skapa portaler för vanliga spelare att röra sig mellan världar utan hjälp av en admin.

Om du har en stor server och du behöver mer utrymme för att växa, gör Multiverse det enkelt. Det är också bra om du vill ha flera olika världar att utforska, en separat värld för att testa saker, eller till och med en grundläggande platt värld för att minska gruvan.

SpigotMC, Curse Forge

08

av 10

DiscordSRV

Om du underhåller en Discord-server för dina spelare att kommunicera utanför spelet, är DiscordSRV en spelväxlare. Den använder en bot på din Discord-server för att meddela när spelare loggar in eller ut från din Minecraft-server, och den kan till och med skicka chatt fram och tillbaka mellan Discord och Minecraft.

SpigotMC

09

av 10

Chattkontroll

Chat Control är ett kraftfullt plug-in för chatthantering. Det gör att du enkelt kan begränsa skräppost, annonser, svärd, bots och ger en hel rad verktyg för administratörer.

Standardkonfigurationen är väl inställd för de flesta stora servrar, men du kan också ändra alla chattfilterregler för att passa dina behov och atmosfären på din specifika server.

SpigotMC

10

av 10

GriefPrevention

GriefPrevention är ett Bukkit-plugin som gör det enkelt att låta spelare göra anspråk på sina egna områden för att bryta och bygga. Det har några av samma grundläggande funktioner som WorldGuard, genom att det kan förhindra obehöriga spelare från att ändra eller förstöra strukturer som de inte hjälpte till att bygga.

Till skillnad från WorldGuard, som kräver att en administratör använder konsolkommandon för att tilldela skyddade områden, tillåter spelare att göra anspråk på sina egna utrymmen inom gränser. Varje spelare får som standard ett krav när de skapar och placerar sitt första bröst, och ytterligare anspråk tillåts baserat på hur mycket tid de faktiskt fortsätter att spela på servern.

GriefPrevention fungerar med WorldGuard och WorldEdit, men du kan använda det själv om du inte vill använda dessa plugins.

GitHub